Alsmink módosítások

csakiistvan képe

Most hogy már tudjuk hogy kell alsminket készíteni, akár módosíthatjuk a készített alsminkünket kicsit, hogy a mi szájunk íze szerint működjön/nézzen ki.

Első feladatunk legyen hogy a menüt szeretnénk áthelyezni a slideshow alá, második feladatként pedig a slideshow-t minden oldalon szerepeltetni szeretnénk!

Első feladatként a látványos mutatvány ugye csak a főoldalon lesz elsőre látható, hogy jelenleg az aloldalakon nincs slideshow a sminkünkben.

  1. másoljuk át a szülő smink page.tpl.php fájlját a saját sminkünk mappájába. Nem fontos, de én szeretem a tpl tájlokat mappában tárolni, így nálam ez így néz ki: danland > templates > page.tpl.php. Akkor is látja a page.tpl.php fájlt a drupal ha csak a smink gyökerébe helyezed, csupán a jobb átláthatóság kedvéért „mappázom be”.
    1. Danland esetén a slideshow elemeit is át kell helyeznünk a saját sminkünkbe, így másold át az images > slideshow mappát az alsmink images > slideshow mappádba.
  2. üríts ki a registry-t, amit vagy drush segítségével (drush cc all), vagy admin felületen az admin/config/development/performance útvonalon tehetsz meg.
  3. Találjuk meg, mit akarunk áttenni: keressünk id-t vagy class-t, nézzük melyiket:
    1. Chrome (jobb klikk elem megtekintése) vagy Firefox és Firebug segítségével (Elem vizsgálata Firebuggal) nézz rá a HTML kimenetre, kattints jobb klikkel a menüre, és tekintsd meg a forrást. Láthatod, hogy a li elem szülője egy div#nav, aminek szülője egy div#menu:
    2. Alsmink HTML kimenete vizsgálat alatt

  4. Most keresd meg a page.tpl.php fájlban a div#menu elemet (kis tipp: nekem az 52. sorban van).
  5. Így hogy tudjuk hol van a kérdéses elem, bátran játszhatunk vele, mondjuk másold ki az 52.-től a 69.-ik sorig, vágd ki, és mádold a 78.sorba (közvetlenül a <?php if($page['preface_first'] || $page['preface_middle'] || $page['preface_last']) : ?> sor fölé).
  6. Mentés.

Eredmény: a menü a slideshow alá került, midnenki döntse el maga: ez így szép-e. :)

Második feladat (ha még emlékszünk): a slidehow minden oldalon jelenjen meg, ne csak a főoldalon.

  1. A page.tpl.php fájlban keresd meg az slideshow-t. A page.tpl.php fájlban találsz egy div#slideshow-wrapper elemet, itt kezdődik a slideshow, vagy nem?
    1. Nem teljesen, mert éppen felette egy sorral akad egy ilyen elem is:  if($is_front): , itt azt vizsgálja hogy a főoldalon vagy-e, ha igen, kiírja a div#slideshow-wrapper elemet, ha nem, nem ír ki semmit.
  2. Ha belegondolsz, már nem kell mást tenned mint ezt a vizsgálatot eltávolítani, azaz töröld ki a  if($is_front): elemet, és ne felejtsd el a  endif; elemet is törölni a div#menu elem fölül.
  3. Mentés.

Összegzés: fenti két kis feladattal azt próbáltam hangsúlyozni, hogy ha már egy alsminked van, bármit bátran módosíthatsz benne.

CsatolmányMéret
Csomag ikon Módosított Danland smink104.51 KB

Hozzászólások

Ryanka18 képe

Szia!

Abban tudnál segíteni, hogy ha Drupal 6.26-ot használok, akkor a slideshow minden oldalon történő megjelenítését hogyan tudom megoldani?
Keresgéltem a megadott sorokat, de sajnos nem találtam meg. :(

Köszönöm

András

csakiistvan képe

A tutorial drupal 7.x re értendő, drupal 6-ban sem sokkal különbözik, csak ott a page-front.tpl.php -ban keresd a .slideshow divet.

Midnenhol: vagy összehasonlítod a page.tpl.php tartalmát a page-front.tpl-el, és ha csak a .slideshow a külömbség akkor törlöd a frontot, és áthelyezed a page.tpl.php-ba a kérdéses elemet, vagy egyszerűen áthelyezed a .slideshow divet és a kérdéses részeket a page.tpl.php-ba de így megmarad a front is.

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Ryanka18 képe

Szia!

Sikerült, most mindegyik oldalon van slideshow, csak az a problémám, hogy a a főoldal kivételével egyiken se továbbítja a következő képre. Nem tudom, mit ronthattam el. A kérdéses részeket áthelyeztem a page.tpl.php-ba. ( Ez úgy csináltam, hogy a slideshowra vonatkozó részeket átmásoltam a page.tpl.php-ba, ahogy írtad, de ekkor még nem volt jó. Kerestem még különbséget, ami a két php file legelelején található, ami szintén a slideshowra utal. Ezt is átmásoltam. Most már mindegyik oldalon van, csak a főoldal kivételével egyiken se fut, csak az első kép marad látható.) Mit csinálhattam rosszul. Bocsánat, ha kicsit érthetetlenül írtam le, de nem tudtam jobban megfogalmazni.

csakiistvan képe

Kérlek egy új topicot nyiss a problémának, ott igyekszünk rá válaszolni.

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest