Planet Drupal.hu

Az általunk ismert magyar Drupal témákkal is foglalkozó blogokból a Drupalhoz kapcsolódó bejegyzéseket összesítjük, így könnyebb követni a releváns magyar tartalmakat.

Hello Hugo, viszlát Drupal!

pp képe

Örömmel jelenthetem be, hogy az oldalt ezen túl a HUGO statikus oldalgeneráló alkalmazással készítem. A miértekről, előnyökről, hátrányokról szól ez a blogbejegyzés.
Viszlát Drupal Régóta gondolkodom azon, hogy lecseréljem a Drupal motort az oldalam alatt, megkönnyítve ezzel a munkámat és modernebbé téve azt.

Drupal 9 képzés indul

pp képe

Örömmel jelentem be, hogy 2020 október 19-én Hétfőn 19:00-kor elindul a Drupal 9 backend programozás alapok című képzésem. A képzés, mint ahogyan a neve is mutatja a Drupal 9 programozás alapjaival ismerteti meg a résztvevőket. A képzés egyaránt szól a Drupalt még nem ismerő és a Drupal korábbi verzióiban jártas szakembereknek. További információk és jelentkezés a képzés oldalán található.

Drupal 9 kérdőív

pp képe

A Drupal 9 megjelenésével újra érdemes a Drupallal foglalkozni ezért a TanárÚrKérem csapata újraindítja a Drupal képzéseit.

Arra vagyunk kíváncsiak, téged melyik téma érdekelne leginkább. Kérlek segítsd munkánkat és töltsd ki a kérdőívet.

Amennyiben szeretnél értesülni a képzések indulásáról kérlek add meg kapcsolati adataidat is.

Milyen képzések legyenek? *

Drupal Webmester / Sitebuilder

Drupal Sminkmester

Drupal Programozó

Drupal üzemeltetés

Megjegyzés

PerfectPixel, a szebb weboldalakért

csakiistvan képe

Már régen felmerült bennem az ötlet, hogy kellene valami eszköz a design implementálásakor, ami segít összehasonlítani azonnal a terveket és a készülő outputot, hogy egyből tudjak módosítani dolgokon a tökéletesség érdekében. Tökéletesség alatt — persze — a terv lehető a legpontosabb megvalósítását értem. Mert, mi megvalósítók bármennyire is nem szeretjük a “pixel pontosság” elvárását, mégis, csak ez lenne a cél.

https://medium.com/drupal-sztorik/perfectpixel-25e22791a370

Éljen soká a Drupal8

Novák Áron képe

Planet Drupal.huDrupal

Ma jelenik meg a várva-várt Drupal 8, magam részéről release party-ra nem tudok elmenni, így hát készítettem egy kis vizualizációt függvényhívás-gráfokból. Az élek pontosak, a megjelenés sorrendje nem szofisztikált. Ha van ötleted, hogy milyen esemény gráfja lehet érdekes még, ki is bővíthetem, a megoldás félig-meddig univerzális a KCacheGrind-ből exportált DOT fájlokra.

Drupalista szemmel tapasztalatok a ZCE vizsgáról (a'la 5.5-ös verzió)

Novák Áron képe

Planet Drupal.huPHP

Van-e más értelmes kérdés egy vizsga illetve tanúsítvány kapcsán, hogy érdemes-e befektetni a megszerzésébe? Idén júniusban elmentem egy vizsgaközpontba, hogy immár az 5.5-ös verzióról kapjak egy kis darab papírt, hogy nem ragadtam le az 5.3-nál, aminek már bő három éve.

Nyitott napok, Git alapozó és sminkesmter képzés indul

pp képe

A fájljaid különböző verzióit tartalmazó könyvtárhalmazodat már nem bírod átlátni? Állandóan felülírjátok egymás munkáit a kollégákkal? Szeretnéd tudni ki, mikor, mit és miért módosított az éles oldalon? Akkor neked egy verziókezelő rendszer kell. Azok közül is az egyik legjobb a Git. Ha szeretnéd megismerni, itt a kitűnő alkalom, hisz a tanarurkerem.hu csapata online képzést indít a témában.

https://tanarurkerem.clickwebinar.com/git2015

Gyere, tanuljuk együtt a Drupalt

pp képe

Valószínűleg már gondolkodsz azon, hogy milyen újévi fogadalmat tegyél. A tanarurkerem.hu csapatával szakmai előmeneteled megválasztásában szeretnénk neked segíteni, ezért összegyűjtöttük, hogy milyen képzéseket indítunk az első félévben. Képzéseinkkel egyfajta ívet próbálunk meg felrajzolni, egy lehetséges irányt vázolni, ami mentén haladva hatékonyan tudsz haladni a különböző területek elmélyítésében.

Hagyományos képzéseink

Drupalcon Amsterdam

pp képe

Az idei Amszterdami konferencia azért is volt különösen érdekes számomra, mert élőben láthattam Konstantin Kudryashov aka everzet előadását. Ha teheted nézd meg. Ne ijedj meg, ez egy szemléletformáló előadás, mely mindenki számára fogyasztható, a menedzsertől kezdve (nekik kötelező), a sitebuilderen át a backend fejlesztőig.

Drupalcon Amsterdam

pp képe

Az idei Amszterdami konferencia azért is volt különösen érdekes számomra, mert élőben láthattam Konstantin Kudryashov aka everzet előadását. Ha teheted nézd meg. Ne ijedj meg, ez egy szemléletformáló előadás, mely mindenki számára fogyasztható, a menedzsertől kezdve (nekik kötelező), a sitebuilderen át a backend fejlesztőig.

Backup & Migrate 3.0 - Save Entire site

gazsesz képe

A core 7.32-es frissítésével együtt természetesen a többi modult is frissítettük, köztük a címben szereplő mentést intéző modult is.

Beállítottuk a napi, illetve heti mentés annak rendje és módja szerint, mígnem arra lettünk figyelmesek, hogyha belépünk az oldalra - egy még készítés alatt levő oldalról van szó - a teljes szerver belassul.

tovább