Balu Ertl

Balu Ertl képe

Személyes adatok

Honlap címe
https://www.baluertl.com
Bemutatkozás

„Valami világoskék admin felületen megnyomom a »Közzététel« gombot” – az első emlékem a Drupalról, amikor még azt sem tudtam, hogy így hívják, kábé a 4.7.x-es időben lehetett.

Aztán volt egyszer egy Weblabor-hétvége Tihanyban, ahol Gobáéktól sok mindent tanultam, és valahogy tudat alatt elkezdtem a webfejlesztés felé irányozódni. És onnantól kezdve nem volt megállás: amíg Magentóval dolgoztam, az e-commerce mindent elsöprő sikerében hittem, aztán a webanalitika varázsolt el évekre a legnagyobb ingatlanhirdetési portálnál, végül már szakdolgozatot is bíráltam Analytics-ből. Így hamar beleszerettem a szerveroldali Apps Script-automatizálásba, egy mai napig használt versenytársfigyelő (fél-)megoldásom után a híres Bártházi Andris egyszerűen csak Google-szakinak nevezett. Volt, hogy Facebook-tanácsadással kerestem meg egy vonatjegyem árát Norvégiában, majd egy lillehammeri iskolában Moodle-t építettem. A betanítás nehézségeiből tanulva a dokumentálás érdekelt egy ideig, ezt a Mozilla Support tucat oldalának lefordításában éltem ki. Aztán rájöttem, hogy még ennél is jobban érdekel a végfelhasználók oktatása, ezért két éve elmentem Ázsiába szegényeknek számítógépezést tanítani. Ám a nyelvi-kulturális akadályok hamar rádöbbentettek, hogy a globális informatikában a lokalizáció a legfontosabb – szerintem.

2017. szeptemberében Acquia Certified Site Builder, 2019. júniusában pedig Acquia Certified Drupal 8 Developer minősítést szereztem, azóta a Cheppers-nél Drupal fejlesztőként dolgozom.

Történet

Ennyi ideje tag
16 év 9 hónap