Sminkek készítése

Hojtsy Gábor képe

A Drupal sminkrendszere rendkívül rugalmas, sok utat biztosít az egyedi oldalak kialakítása felé. Lehetőségünk van új sminket (stílust) építeni meglévő sminkre, új sminket írni egy sablonkezelő (leggyakrabban a PHPTemplate) segítségével, vagy közvetlenül a Drupal smink függvényeivel PHP alapokon.

  • Smink készítése csak stíluslapokkal. Lehetőség van arra, hogy egy meglévő sminkből pusztán CSS és más médiaállományok (képek, Flash mozik stb.) hozzáadásával készítsünk egy másikat. Ehhez mindössze nyitnunk kell egy könyvtárat annak a sminknek a könyvtárán belül, amelyiket testre szeretnénk szabni. Oda kell tennünk a saját style.css nevű stíluslapunkat, és esetleg egyedi képeinket, más média állományainkat. A smink neve a most nyitott könyvtár lesz.
  • Smink készítése sablonokkal. A következő szint, amikor már saját sminket készítünk valamilyen sablonkezelő motor segítségével. Ha HTML-t tudunk szerkeszteni, és a PHP-től sem riadunk vissza, akkor a Drupal rendszerrel szállított PHPTemplate sablonkezelő segítségével bonyolultabb egyedi sminket is tudunk készíteni.
  • Smink készítése PHP függvényekkel Végül, ha jól értünk a PHP-hez, és/vagy speciálisabb igényeink vannak, akkor teljesen önálló sminket is írhatunk a Drupal sablon függvényeinek megfelelő alkalmazásával.