A Magyar Drupal Kézikönyvről

Hojtsy Gábor képe

A Magyar Drupal Kézikönyv ilyen formában történő létrejöttét a Drupal könyv (book) modulja tette lehetővé. Ennek segítségével a webhely bármely tartalmát be tudjuk illeszteni a kézikönyvbe, kialakítva egy tartalmi rendszert a különböző információk könnyű elérhetősége érdekében.

A teljes kézikönyv egyben nyomtatható változatban is elérhető, illetve az egyes alfejezetek külön-külön is kérhetőek nyomtatóbarát formában minden alájuk tartozó tartalommal együtt.

Reményeink szerint a kézikönyv kialakítása igazi kollaboratív együttműködő formában valósulhat meg. Webhelyünk minden felhasználójának lehetősége van 'történet' típusú tartalmak beküldésére, melyek hírként, cikként, vagy akár kézikönyv lapként is funkcionálhatnak. Azt sem zárja ki semmi, hogy egy időtálló hír vagy cikk a kézikönyv tartalomjegyzékében is megjelenjen. Ezért szeretnénk minden felhasználónkat buzdítani arra, hogy járuljon hozzá a kézikönyv bővítéséhez, hozzászólások formájában tegyen javaslatot egyes oldalak jobbítására. A beküldött tartalmakat a webhelyek adminisztrátorai a megfelelő helyre sorolják majd be.