egyedi regisztrációs űrlap létrehozása

danart képe

Feladat! Olyan regisztrációs felület létrehozása, mely túlmutat a Profil űrlapi mezők nyújtotta lehetőségeken. (pl. CCK mezők használata)

Megoldás!

Telepítendő modulok:
- Content Profile
- CCK
- Conditional Fields

Beállítás:
CCK:
A modul telepítésénél engedélyezzük a használni kívánt felületi elemeket. (Fieldgroup, Option Widgets)
Content profile: A modult betöltve létrejön egy Profil tartalom típus. Vele egy tartalmat van lehetőségünk létrehozni. (ezt fogjuk majd felhasználni a regisztrációkor)
Az Adminisztráció/Tartalomkezelés/Tartalomtípusok oldalon beállíthatjuk az újonnan létrejött típusunkat.
A Szerkesztés alatt az általános tartalomtípus beállításokat találhatjuk. Új csoportként megjelenik a Tartalomprofil, ahol az "Ennek a tartalomtípusnak a használata, mint felhasználói tartalomprofil" opciót találjuk. Ezt engedélyezzük!
A tartalom típus szerkesztő ablakának felső területen megjelennek extra hivatkozások, ezek sorban:
Tartalomprofil: Itt lehet beállítani a profilinformációra vonatkozó opciókat. Fontos megemlíteni a Felhasználó regisztráció csoportban található Használat regisztráció során opciót. Ezt bejelölve engedélyezhetjük a tartalom típus, mint regisztrációs űrlapként történő használatát.
Ha felhasználói döntéstől függő beviteli mezőket szeretnénk, akkor a mező hozzáadásakor (amennyiben select típusú mezőt hozunk létre) megjelenő beállító oldalon a Conditional fields settings csoportban tudjuk beállítani, hogy mitől függjön az adott elem megjelenése.
Fontos, hogy csak azonos csoportba rendezett választó mezőktől lehet függővé tenni az adott beviteli mezőt.
Létrehozzuk a kívánt regisztrációs tartalomtípusunkat és elérhető, mint egyedi regisztrációs
űrlap.

Remélem hasznos volt, hogy összefoglaltam a teendőket.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
pp képe

Köszi! Betettem a kézikönyv tippek-trükkök részére.

pp

0
0
pori82 képe

hogy mikor regisztrálok egy új felhasználót, miért nem jelenik meg a content profile mező, mért csak a sima regisztráció felület látható. A "Használat regisztráció során" opció be van jelölve.

De ha nem is jelennek meg a content profile mezeő, akkor legalább hozza létre azt a tartalmat és majd később kitölti a felhasználó.

Mit kéne figyelembe venni, hogy regisztráláskor a Content Profile jelenjen meg mégis. Néztem a jogosultságokat is, de semmi.

0
0
pori82 képe

Mégis csak a jogosúltságokkal voltak gondok. Most már megjelenik az egyedi regisztrációs lap.

Viszont egy olyat szeretnék megoldani, hogy ha léterhozok egy checkbox vagy select mezőt, akkor az adott eldöntendő kérdésre (igen/nem) jelenjen meg a regisztrációs lapon a következő mező vagy ne.

Ez megoldható? A drupal.org oldalon nem sokatat találtam ez ügyben, vagy csak nem jól kerestem.

0
0
danart képe

Sajnos ez a leírás a conditional_fields-6.x-1.1.tar.gz modul idejében készült. Most a béta2 csomaggal nekem sem működött a választásfüggő megjelenés.
Jobb híján az 1.1-es csomaggal továbbra is jól működik a funkció.

0
0
turbocsiga képe

Tehát, ha jól értem nem lehet az új csomaggal elérni azt, hogy úgy regisztráljon a júzer, hogy elfogadja a regisztrációs űrlapon lévő adatvédelmi nyilatkozat számára kitett jelölőnényzetet?
Nekem ezt kellene valahogy megoldani, csak nem akar működni a dolog, pedig beállítottam, és meg is jelenik a regisztrációs űrlapon.

0
0

turbocsiga