Linkgalériával kapcsolatos kérdések

Anonymous képe

A portálon található Linkgaléria segítségével áttekintést kaphatunk a Drupal rendszer felhasználási területeiről és a hazai Drupal fejlesztésekről.

Hogyan tudom a linkgalériában megjelentetni a honlapomat?
Regisztráció és bejelentkezés után a Tartalom beküldése -> Link menüponton keresztül.
Mire kell figyelnem a beküldésnél?
Gyakori hiba az űrlap kitöltésénél, hogy a felhasználók felcserélik a „Webhely neve” és a „Link webcíme” mezőket. A webhely neve a galériában megjelenő tartalom címe lesz, pl. „Drupal – közösségi portál”. A link webcíme a webhely címe a http:// előtaggal együtt, pl. http://drupal.hu. Kérjük segítsd a munkánkat a mezők pontos kitöltésével.
Milyen címkéket tegyek a beküldött tartalomra?
A címkék a drupal.hu adminisztrátorait segítik a tartalom kategorizálásában. Bármilyen címke használható, akár több is, de ezeket az adminisztrátorok átírhatják annak érdekében, hogy a látogatók könnyebben át tudják tekinteni a Drupal felhasználási területeit. Például nincs külön „szobafestő” és „vízvezetékszerelő” címke, ezeket „mesterember” címszó alatt vonjuk össze.
Mi szerepeljen a leírásban?
A leírásban szerepelhet egy legfeljebb egy mondat hosszúságú leírás a webhely tulajdonosának tevékenységéről. Ezen túl csak a fejlesztés technikai vonatkozásairól szóló szöveget fogadunk el. Az adminisztrátorok fenntartják a jogot, hogy a megítélésük szerint túlságosan reklámízű, vagy nyilvánvalóan keresőoptimalizálási célú szövegeket átírják vagy teljesen töröljék.

Ezt a szabályt újonnan léptettük életbe, a korábban beküldött linkeknél előfordulhat hosszabb tevékenységi leírás, ezeket utólag nem moderáltuk.

Ki készíti a képernyőképet?
Az adminisztrátorok.
Sikerült telepítenem a Drupalt, beküldhetem a webhelyet a galériába?
Gratulálunk a sikeres telepítéshez, de a galériába csak működő webhelyeket veszünk fel. Kérjük akkor küldd be a linket, ha már van értékelhető tartalom a honlapon.
Mikor jelenik meg a beküldött link a galériában?
Az adminisztrátorok legalább havonta egyszer közzéteszik a beérkezett linkeket. Ha egy hónapnál régebben beküldött link nem jelent meg, kérjük jelezd a kapcsolati űrlapon keresztül a hibát és utánanézünk.
Ki és milyen szempontok alapján dönt arról, hogy melyik webhely kapja meg az „Ajánlott” jelzést?
Az „Ajánlott” jelzés odaítéléséről az adminisztrátorok egymás között egyeztetnek. Fontos megjegyezni, hogy a hazai Drupal fejlesztések színvonala egyre emelkedik. Egy olyan honlap, ami néhány évvel ezelőtt még kiemelkedőnek számított, ma már nem biztos, hogy megkapná az „Ajánlott” jelzést. Ezért a megjelölt webhelyek inkább a trendek áttekintését teszik lehetővé.
Politikai honlapokra és webfejlesztők bemutatkozó webhelyeire a félreértések elkerülése végett nem teszünk „Ajánlott” jelzést. Ezt a szabályt újonnan léptettük életbe, a korábban beküldött linkeknél előfordulhat ajánlás politikai vagy fejlesztői oldalakon.
Találtam az interneten egy Drupal alapú webhelyet, beküldhetem?
Természetesen. Nem szükséges, hogy a beküldő a webhely tulajdonosa, vagy fejlesztője legyen.
Találtam a galériában egy szép Drupal alapú webhelyet, én is ilyet szeretnék magamnak. Hogyan tudom felvenni a fejlesztővel a kapcsolatot?
A legtöbb webhelyen a láblécben vagy külön impresszum oldalon feltüntetik a fejlesztő elérhetőségét. Ha ilyet nem találunk, kérdezzük meg a webhely tulajdonosát. Végső esetben itt a fórumon is érdeklődhetünk. Arra nincs garancia, hogy az a felhasználó, aki a webhelyet a galériába beküldte, azonos a fejlesztővel.
Beküldhetek-e olyan webhelyet, amelyet nem Drupal rendszer működtet?
A galériában csak Drupal alapú honlapokat mutatunk be, az adminisztrátorok a forráskód ellenőrzésével kiszűrik a más technológiával készült webhelyeket.
Beküldhetek-e olyan webhelyet, amelyet Drupal rendszer működtet, de nem magyar nyelvű?
A galériában csak magyar nyelvű webhelyeket szerepeltetünk. Természetesen szívesen látunk többnyelvű honlapokat, ha az egyik nyelv a magyar – ebben az esetben kérjük, hogy a beküldött webcím a magyar nyelvű nyitólapra mutasson.
Hibát találtam a galériában, mi a teendőm?
Kérjük jelezd a kapcsolati űrlapunkon keresztül. Lehetséges hibák például:
  • nem működő link
  • nem Drupal alapú honlap
  • többszörös beküldés

Köszönjük a beküldött linkeket, kellemes és tanulságos nézelődést kívánunk!

Hozzászólások

Törzsmókus képe

a Linkgaléria link nem működik

csakiistvan képe

Mar sajnos 1,5 eve nem mukodik

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest