Alsmink módosítások

Most hogy már tudjuk hogy kell alsminket készíteni, akár módosíthatjuk a készített alsminkünket kicsit, hogy a mi szájunk íze szerint működjön/nézzen ki.

Első feladatunk legyen hogy a menüt szeretnénk áthelyezni a slideshow alá, második feladatként pedig a slideshow-t minden oldalon szerepeltetni szeretnénk!

Első feladatként a látványos mutatvány ugye csak a főoldalon lesz elsőre látható, hogy jelenleg az aloldalakon nincs slideshow a sminkünkben.

  1. másoljuk át a szülő smink page.tpl.php fájlját a saját sminkünk mappájába. Nem fontos, de én szeretem a tpl tájlokat mappában tárolni, így nálam ez így néz ki: danland > templates > page.tpl.php. Akkor is látja a page.tpl.php fájlt a drupal ha csak a smink gyökerébe helyezed, csupán a jobb átláthatóság kedvéért „mappázom be”.
    1. Danland esetén a slideshow elemeit is át kell helyeznünk a saját sminkünkbe, így másold át az images > slideshow mappát az alsmink images > slideshow mappádba.
  2. üríts ki a registry-t, amit vagy drush segítségével (drush cc all), vagy admin felületen az admin/config/development/performance útvonalon tehetsz meg.
  3. Találjuk meg, mit akarunk áttenni: keressünk id-t vagy class-t, nézzük melyiket:
    1. Chrome (jobb klikk elem megtekintése) vagy Firefox és Firebug segítségével (Elem vizsgálata Firebuggal) nézz rá a HTML kimenetre, kattints jobb klikkel a menüre, és tekintsd meg a forrást. Láthatod, hogy a li elem szülője egy div#nav, aminek szülője egy div#menu:
    2. Alsmink HTML kimenete vizsgálat alatt

  4. Most keresd meg a page.tpl.php fájlban a div#menu elemet (kis tipp: nekem az 52. sorban van).
  5. Így hogy tudjuk hol van a kérdéses elem, bátran játszhatunk vele, mondjuk másold ki az 52.-től a 69.-ik sorig, vágd ki, és mádold a 78.sorba (közvetlenül a <?php if($page['preface_first'] || $page['preface_middle'] || $page['preface_last']) : ?> sor fölé).
  6. Mentés.

Eredmény: a menü a slideshow alá került, midnenki döntse el maga: ez így szép-e. :)

Második feladat (ha még emlékszünk): a slidehow minden oldalon jelenjen meg, ne csak a főoldalon.

  1. A page.tpl.php fájlban keresd meg az slideshow-t. A page.tpl.php fájlban találsz egy div#slideshow-wrapper elemet, itt kezdődik a slideshow, vagy nem?
    1. Nem teljesen, mert éppen felette egy sorral akad egy ilyen elem is:  if($is_front): , itt azt vizsgálja hogy a főoldalon vagy-e, ha igen, kiírja a div#slideshow-wrapper elemet, ha nem, nem ír ki semmit.
  2. Ha belegondolsz, már nem kell mást tenned mint ezt a vizsgálatot eltávolítani, azaz töröld ki a  if($is_front): elemet, és ne felejtsd el a  endif; elemet is törölni a div#menu elem fölül.
  3. Mentés.

Összegzés: fenti két kis feladattal azt próbáltam hangsúlyozni, hogy ha már egy alsminked van, bármit bátran módosíthatsz benne.

CsatolmányMéret
Csomag ikon Módosított Danland smink104.51 KB