Helyszínek

Általános tudnivalók

A helyszínek megközelítése

1. nap:
A Nagyállomástól lehetséges a legkönnyebben megközelíteni a helyszínt. Ideális kiindulópont a vonattal, távolsági busszal érkezőknek mivel a villamosra felszállva az 5. megálló - Debrecen Plaza - pontosan a konferencia helyszíne előtt található.

A távolsági buszok végállomásától való megközelítés sem nagy falat. A buszvégállomásnál, a Széchényi utcán található busz illetve trolibusz megállónál felszállva a buszra vagy trolibuszra egy megállót utazva eljutunk a Csokonai Színházig.Onnan a Piac utcán a Nagytemplom felé indulva gyalogosan esetleg villamosra szállva vagy egy gyorsabb, de kevésbé látványos úton a megállótól a színház mellett jobbra, a Liszt Ferenc és a Vár utcán át eljuthatunk a Tanítóképző Főiskolához

2. nap:
A Nagyállomás egy ideális kiindulópont a vonattal, távolsági busszal érkezőknek mivel a villamosra felszállva a 3. megálló Városháza. Itt leszállva, a Kossuth utcán a Csokonai Színházzal szemben lévő busz és troli megálló mögött közvetlenül találjuk a Mezont.

A távolsági buszok végállomásától találjuk meg a legkönnyebben a helyszínt. A Széchényi utcán található busz és trolibusz megállónál felszállva az első megállóhely a Csokonai Színházzal szemben van. Amely mögött található a 2. napi helyszín.

Ajánlott szálláshely

Maróti György Kollégium
4024 Debrecen, Blaháné u.15.
Tel.: 52 / 502 - 780
Fax: 52 / 410 - 166

Az ajánlott szállást a vasútállomástól a 31-es jelzésű busszal érdemes megközelíteni, a vasútállomás épülete előtt a buszra felszállva a Burgundia utcánál kell leszállni (4. megálló), majd 100-150 métert gyalogolva tovább a busz haladási irányába a közlekedési lámpáig és ott merőlegesen átkelve rögtön a kollégiumot találjuk.

A távolsági buszok végállomásától a 25, 25Y, 41, 41Y, 45, 45H jelzésű busszal, vagy a 3, 3A jelzésű trolibuszokkal könnyedén megközelíthető, a második megállóban kell leszállni.

Amennyiben az ajánlott szállás nem megfelelő, szálláskeresőknek az e célra létrehozott fórumtémát ajánljuk, ahol több szálláslehetőséget és hasznos információt is összegyűjtünk ezzel kapcsolatban.

Parkolási lehetőségek

A gépkocsival érkezők számára parkolási lehetőség részben a Tanítóképző Főiskola területén, a Bethlen utcánál, Fórum bevásárlóközpontban és a Debrecen Plázánál található. Részletesebb információ a DKV honlapján érhető el.

Interaktív térkép:

Teljes méretű térkép megtekintése.

Kérjük hogy a szálláslehetőségekről időben érdeklődjenek a fent megadott elérhetőségeken.
A helyzközi járatok használatához vonaljegy szükséges, amely megvásárolható elővételben - újságárusoknál - illetve az adott járművön. Jegyárakról bővebb információ a DKV Zrt honlapján - http://dkv.hu - és az alábbi telefonszámon - 52 / 531 - 513 - kapható.