Drupal Tábor 2011 Pécs

A Magyar Drupal Közösség a Magyar Webért Egyesülettel közösen, a pécsi közösség kiemelt támogatásával, megszervezi a Második Magyarországi Drupal Tábort.

Jelentkezés a táborra

A tábor időpontja: 2011. június 22-25-ig
A helyszín: Pollack Mihály Építőipari Szakközépiskola Kollégiumának kupolaterme
7621 Pécs, Jókai u. 8. (képek: http://galeria.pollack.hu/kollegium/imagepages/image16.html)
Szállás az ugyanitt található kollégiumban lesz.

Nézd meg a Belvárost egy nagyobb térképen

A tábor célja, hogy teret biztosítson a Drupal iránt érdeklődők személyes találkozására, az együttgondolkodására, közös alkotásra. A program még vázlatos, de az biztos, hogy helyet
kívánunk adni a következő témáknak előadások és gyakorlati foglalkozások formájában:

  • Magyarítás, fordítás
  • A Drupal hibalistája (issue queue)
  • Milyen a jó modul és smink karbantartó (maintainer), hogyan lehetsz az
  • Drupal.hu megújítása
  • Hogyan frissítsd a modulod Drupal hatosról Drupal hetesre.
  • Drupalra épülő üzleti modellek
  • ...minden ötletet szívesen veszünk.

A tábor nem ingyenes, a költségekről bővebben a jelentkezés oldalon olvashattok. A programok színesítéséhez támogatókat keresünk. Amennyiben támogatnád a rendezvényt, keresd Palócz Istvánt (pp).

A rendezvényre várjuk a Drupal rendszer iránt érdeklődő felhasználókat és fejlesztőket.

A Drupal Tábor hírei a címlapon is megjelentek, de a honlap elkülönített részén is figyelemmel kísérhetőek, ahol a hírek RSS csatornájára is fel lehet iratkozni.

Mi a Drupal?

A Drupal 2001. január 15-én kezdte meg nyílt működését, amikor Dries Buytaert publikálta első verzióját az interneten. A rendszer azóta nagyon sokat fejlődött, és széles körben használttá vált. Első közelítésben azt mondhatjuk, hogy a Drupal egy tartalomkezelő rendszer, mely webhelyek kialakítását teszi lehetővé, menük, kategóriák, weboldalak, hírek, fórumok és még számos más extra szolgáltatás egybeépítésével. Ha azonban fejlesztői szempontból tekintünk rá, akkor tartalomkezelő keretrendszernek nevezhetjük, mely az alap szolgáltatások bővíthetőségében is elől jár.

A Drupal manapság olyan nemzetközi nagyságok honlapjait működteti, mint a Warner Brothers Records, a The New York Observer, a Fast Company, a Popular Science és az Amnesty International. Különböző projektekhez használja a Drupalt a SonyBMG, a Forbes, a Harvard és sokan mások. Drupal-t használ az internet atyja is személyes blogjához (Tim Berners-Lee), de podcast (TWIT.tv), online közösségi (SpreadFireFox.com), művészeti (Terminus 1525) és szatirikus (The Onion) webhelyeket is ez a rendszer működtet. A magyar példák között hasonlóan találunk médiavállalatokat, közösségeket, önkormányzatokat és személyes blogokat egyaránt.