Drupal Konferencia 2007

Drupal Konferencia 2006 csoportkép, Dries Buytaert

A Drupal magyar közössége 2007. október 6-án, szombaton megrendezi a Drupal Konferencia 2007 elnevezésű rendezvényt a CEU Konferencia Központban (1106, Budapest, X. kerület, Kerepesi út 87.) A helyszínről részletesebb információt is biztosítunk az érdeklődőknek. A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A rendezvényre várjuk a Drupal rendszer iránt érdeklődő felhasználókat. Számukra az esettanulmányok és a jelenlegi és jövőbeli képességek ismertetése lehet különösen érdekes. A fejlesztők ugyanakkor sok hasznos információt kaphatnak a programozói újdonságokat bemutató előadásokból is. A Drupal alapú webhelyük megjelenését megváltoztatni szándékozók sem maradhatnak tippek nélkül. Annak érdekében, hogy minél szélesebb kört tudjunk megszólítani, támogatókat keresünk. A részletes program elérhető.

A Drupal Konferencia hírei a címlapon is megjelennek, de a honlap elkülönített részén is figyelemmel kísérhetőek, ahol a hírek RSS csatornájára is fel lehet iratkozni.

Mi a Drupal?

A Drupal 2001. január 15-én kezdte meg nyílt működését, amikor Dries Buytaert publikálta első verzióját az interneten. A rendszer azóta nagyon sokat fejlődött, és széles körben használttá vált. Első közelítésben azt mondhatjuk, hogy a Drupal egy tartalomkezelő rendszer, mely webhelyek kialakítását teszi lehetővé, menük, kategóriák, weboldalak, hírek, fórumok és még számos más extra szolgáltatás egybeépítésével. Ha azonban fejlesztői szempontból tekintünk rá, akkor tartalomkezelő keretrendszernek nevezhetjük, mely az alap szolgáltatások bővíthetőségében is elöl jár.

Drupal rendszerrel építették fel online jelenlétüket Magyaroszágon alapítványok, keresztény szervezetek, online közösségek, televízió- és rádióműsorok, városok és falvak, blogok, újságok és így tovább.

Nemzetközi szinten a Drupal mögött olyan támogatók állnak, mint a Google (a Summer of Code programon keresztül). Felhasználói között ott a Yahoo, az MTV tévétársaság, a Sony, a NATO, és az IBM is a Drupal rendszert ajánlja.

Kapcsolatfelvétel

A konferencia szervezői a Drupal.hu kapcsolatfelvételi űrlapja segítségével elérhetőek.