Drupal Konferencia 2008

A helyszín homlokzata

A Drupal magyar közössége 2008. november 15-én, szombaton megrendezte a Drupal Konferencia 2008 elnevezésű rendezvényt a CEU Konferencia Központban (1106, Budapest, X. kerület, Kerepesi út 87.)

A rendezvényre vártuk a Drupal rendszer iránt érdeklődő felhasználókat. Számukra az esettanulmányok és a jelenlegi és jövőbeli képességek ismertetése volt különösen érdekes. A fejlesztők ugyanakkor sok hasznos információt kaphattak a programozói újdonságokat bemutató előadásokból is. A Drupal alapú webhelyük megjelenését megváltoztatni szándékozók sem maradtak tippek nélkül.

A Drupal Konferencia hírei a címlapon is megjelennek, de a honlap elkülönített részén is figyelemmel kísérhetőek, ahol a hírek RSS csatornájára is fel lehet iratkozni.

Mi a Drupal?

A Drupal 2001. január 15-én kezdte meg nyílt működését, amikor Dries Buytaert publikálta első verzióját az interneten. A rendszer azóta nagyon sokat fejlődött, és széles körben használttá vált. Első közelítésben azt mondhatjuk, hogy a Drupal egy tartalomkezelő rendszer, mely webhelyek kialakítását teszi lehetővé, menük, kategóriák, weboldalak, hírek, fórumok és még számos más extra szolgáltatás egybeépítésével. Ha azonban fejlesztői szempontból tekintünk rá, akkor tartalomkezelő keretrendszernek nevezhetjük, mely az alap szolgáltatások bővíthetőségében is elöl jár.

Drupal rendszerrel építették fel online jelenlétüket Magyaroszágon alapítványok, keresztény szervezetek, online közösségek, televízió- és rádióműsorok, városok és falvak, blogok, újságok és így tovább.

Nemzetközi szinten a Drupal mögött olyan támogatók állnak, mint a Google (a Summer of Code programon keresztül). Felhasználói között ott a Yahoo, az MTV tévétársaság, a Sony, a NATO, és az IBM is a Drupal rendszert ajánlja.

Kapcsolatfelvétel

A konferencia szervezői a Drupal.hu kapcsolatfelvételi űrlapja segítségével elérhetőek.