Drupal Konferencia 2006

Dries Buytaert előadása, OSCON 2005 (fotó: Roland Tanglao) A Drupal magyar közössége 2006. szeptember 30. napján, szombaton megrendezte a Drupal Konferencia 2006 elnevezésű rendezvényt a CEU Konferencia Központban (1106, Budapest, X. kerület, Kerepesi út 87.)

A rendezvényre vártunk a Drupal rendszer iránt érdeklődő felhasználókat. Számukra az esettanulmányok és a jelenlegi és jövőbeli képességek ismeretetése lehetett különösen érdekes. A fejlesztők ugyanakkor sok hasznos információt kaphattak a CCK, Views és Panel modulok képességeit bemutató előadásokból is. A Drupal alapú webhelyük megjelenését megváltoztatni szándékozók sem maradtak tippek nélkül. A részletes program bővebb információkkal szolgál.

A konferencia idejére Belgiumból hazánkba látogatott a Drupal elindítója és fejlesztésének vezetője, Dries Buytaert. Angol nyelvű előadásában a Drupal történetét, helyzetét és jövőjét ismertette.

A Drupal Konferencia hírei a címlapon is megjelennek, de a honlap elkülönített részén is figyelemmel kísérhetőek, ahol a hírek RSS csatornájára is fel lehet iratkozni.

Videófelvételek!

Az előadások és a fórum szerkesztett videófelvételei letölthetőek. Ezek létrehozásáért külön köszönet illeti Kiss-Tóth Marcellt és Hajas Tamást.

Mi a Drupal?

A Drupal 2001. január tizenötödikén kezdte meg nyílt működését, amikor Dries Buytaert publikálta első verzióját az interneten. A rendszer azóta nagyon sokat fejlődött, és széles körben használttá vált. Első közelítésben azt mondhatjuk, hogy a Drupal egy tartalomkezelő rendszer, mely webhelyek kialakítását teszi lehetővé, menük, kategóriák, weboldalak, hírek, fórumok és még számos más extra szolgáltatás egybeépítésével. Ha azonban fejlesztői szempontból tekintünk rá, akkor tartalomkezelő keretrendszernek nevezhetjük, mely az alap szolgáltatások bővíthetőségében is elöl jár.

Drupal rendszerrel építették fel online jelenlétüket Magyaroszágon alapítványok, keresztény szervezetek, online közösségek, televízió és rádió műsorok, városok és falvak, blogok, újságok, és így tovább.

Nemzetközi szinten a Drupal mögött olyan támogatók állnak, mint a Google (a Summer of Code programon keresztül). Felhasználói között ott a Yahoo, az MTV tévétársaság, a NATO, és az IBM is a Drupal rendszert ajánlja.

Kapcsolatfelvétel

A konferencia szervezői a Drupal.hu kapcsolatfelvételi űrlapja segítségével elérhetőek.