Szövegfordítás HTML elemekkel

tiburi képe

Sziasztok!

Van egy sminkem, ahol mindösszesen 2 (azaz kettő) olyan block van, amiben pár html elem van egy-egy button formájában behelyezve.

Az oldal kétnyelvű és szeretném lefordítani ezt a két blokkot is, amit nem lehet, mert a translate felület visszadobja a html elemek miatt (csak sima text-et enged fordítani). Mindent simán lehetett fordítani az i18n-el, csak ezzel a két blokkal van a baj.

Úgy gondolom kell lennie valami egyszerű megoldásnak a helyzet kezeléséhez anélkül hogy kódolni kellene. Van valakinek ötlete?

(A block duplikálása nyelvének fixálása jelen esetben, ahhoz hogy működjön template kódolást igényel, amit szívesen elkerülnék, meg amúgy is érdekel a dolog mert gyakori probléma.)

Köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nevergone képe

Nem teljesen értem a zárójeles megjegyzésed, de van i18n_block modul:
http://cgit.drupalcode.org/i18n/tree/i18n_block/i18n_block.info?h=7.x-1.x

Vagyis csinálsz két blokkot, mindegyiket hozzárendeled egy nyelvhez és akkor csak az adott nyelvű oldalon fognak megjelenni.

0
0
lazar képe

Azért enged csak sima textet fordítani, mert úgy van beállítva. Meg kell mondani neki, hogy milyen szövegformátum legyen fordítható, itt: admin/config/regional/i18n/strings
Ez esetben már a filtered vagy full html formátumú blokk is fordítható.

1
0
tiburi képe

Jó is hogy írod. Nekem be van ez állítva, de ennek ellenére nem engedi, akkor itt lehet a gond. Örülnék egy jó tippnek. :)
Köszönöm!

0
0