Commerce SimplePay by OTP telepítése

Kopri Laci képe

Sziasztok!
D10 alatt szeretném telepíteni a Commerce SimplePay by OTP (commerce_otpsp) modult Composer segítségével ($ composer require 'drupal/commerce_otpsp:^3.0').

Hibaüzenetet kapok:

„- composer.json requires drupal/commerce_otpsp ^3.0 -> satisfiable by drupal/commerce_otpsp[3.0.0].
- drupal/commerce_otpsp 3.0.0 requires cheppers/otpsp-client 2.x-dev -> found cheppers/otpsp-client[2.x-dev] but it does not match your minimum-stability.”

Ha telepíteni szeretném a kért változatot (composer require cheppers/otpsp-client), akkor ismét hiba fogad:

„Could not find a version of package cheppers/otpsp-client matching your minimum-stability (stable). Require it with an explicit version constraint allowing its desired stability.”

Ha az ajánlott változattal próbálkozom (composer require 'cheppers/otpsp-client:2.x-dev') ezt kapom:

„- composer.json requires cheppers/otpsp-client 2.x-dev -> satisfiable by cheppers/otpsp-client[2.x-dev].
- cheppers/otpsp-client 2.x-dev requires guzzlehttp/guzzle ^6.2.1 -> found guzzlehttp/guzzle[6.2.1, ..., 6.5.8] but the package is fixed to 7.7.1 (lock file version) by a partial update and that version does not match. Make sure you list it as an argument for the update command.”

Köszönöm, ha valaki tud segíteni a probléma megoldásában!

:-)
Kopri Laci

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Balu Ertl képe

Szia!

Ha lesz egy kis időm a hétvégén, megpróbálom feltelepíteni én is a modult, mert régen nem volt már vele érdemben foglalkozva sajnos :( De addig is elöljáróban:

„Ha telepíteni szeretném a kért változatot […]”

Erre nincs szükség: a cheppers/otpsp-client csomagot a Composer-nek automatikusan kell letöltenie, neked a saját webhelyed composer.json fájljában nem kell szerepelnie (csak a composer.lock-ban fog majd a sikeres telepítést követően).

0
0
Kopri Laci képe

:-)
Előre is köszönöm!

0
0
munti képe

Sziasztok!

Én kézzel másoltam fel a modult, de úgy sem jó - lemegy ugyan de a fizetési módot már nem tudom hozzáadni.

Jutottatok előrébb a dologgal?

0
0
Kopri Laci képe

Sajnos még azóta sem jártam sikerrel. Korábban D9 alatt nehezen, de sikerült megoldani az egyik oldalamon, de amikor frissíteni akartam a D10 valamelyik verziójára, a fentiekhez hasonló üzenetek fogadtak. Arra gondoltam, hogy Composerrel elindulok egy teljesen friss D10.x telepítéssel, de így sem működik.

A "kézi" másolás azért nem megy, mert a modulnak szüksége van a Chepperstől az otpsp-client library-re. Ezt kellene felraknia a Composernek, de a jelenlegi 2.x-dev verziót nem tudja telepíteni.

0
0
munti képe

Igen, a choppers-es részig én is eljutottam, de aztán ott valahol megint elakadtam.
De szerinted ezeket a szükséges libraryket nem lehet kézzel feltenni?

Ill. nem tudom, hogy jól értelmezem-e, de nem arról van szó hogy a composer nem tud feltenni dev verziókat? Lehet ezen a vonalon kellene inkább elindulni?

0
0
Balu Ertl képe

Sziasztok, köszi a türelmet. Tegnap éjjel volt egy kis időm, elkezdtem felvenni a fonalat ezzel a projekttel. 10.x-es alaprendszeren tudtam reprodukálni a telepítési hibát. Valóban elavult a PHP könyvtár függőségeinek listája, Vince már nyitott rá MR-t más javításokkal együtt. Köszönjük neki!

Egy rövid összefoglaló a pillanatnyi helyzetről Drupal.org-on angol nyelven.

Addig is, amíg sikerül rendet raknunk a házunk táján, pár háttérinfó:

„De szerinted ezeket a szükséges libraryket nem lehet kézzel feltenni?”

Bár elvi síkon lehet ilyesmivel játszani, de személy szerint nem javaslom kézzel belepiszkálni egy automatizált folyamatba.

„[…] a composer nem tud feltenni dev verziókat?”

De, fel tud, doksi.

Ahogy írtam fentebb is, a Composer-rel nincs semmi baj, a hiba nem benne van. Hanem bennünk, akik az elmúlt évek alatt elhanyagoltuk ezt a két repót és nem frissítettük őket menet közben. Ígérni nem tudom, de a téli szünetben próbálok időt találni rá, hogy kicsit gatyába rázzuk és újra jól használható legyen.

1
0
Kopri Laci képe

Ma délután sikerült kézi barkácsolással megoldanom. Működik, de nem javaslom, csak végszükség esetén (talán még akkor sem :-).

Bemásoltam a composer.lock fájlba a D9 alatt működő változatból a cheppers/otpsp-client részt és átírtam a verziószámokat arra, ami a jelenlegi D10-zel harmonizál a guzzlehttp/guzzle és a psr/log részeknél.
"guzzlehttp/guzzle": "^7.1.1",
"psr/log": "^3.0"
Felvettem még a stability-flags részhez a "cheppers/otpsp-client": 20, sort

Ezt követően jöhetett a composer install, ami így hiba nélkül lefutott.

Működik, ugyan, de az élesbe váltással megvárom, míg elkészülsz vele Balu :-)

Köszönöm, hogy foglalkozol a problémával!

0
0
munti képe

Szia Balu!

Van esetleg fejlemény az ügyben, szerinted érdemes várni a "hivatalos" verzióra, vagy inkább érdemes "kézzel bütykölni"? :)

Köszi

0
0
eFeS képe

Sziasztok,
Most kerültem hiretelen egy olyan helyzetbe, hogy szükségem lenne erre a modulra...tesztelésre jelentkezem! Köszönjük a munkát!

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu