Organic Groups és Admin összevesztek

Anonymous képe

Üdv!

Ha valaki olvassa :-).

Szóval Organic Groups.

Új tartalom felvitelekor nincs gond, ha mezei felhasználóként akarok felvinni tartalmat, de ha a Drupal elsődleges adminjaként, akkor az alábbi hibaüzenet van:

EntityMalformedException: node típusú entitáson hiányzik a mezőcsoport tulajdonság. entity_extract_ids() függvényben (...)

Próbaképpen létrehoztam egy új felhasználót, aminek admin jogot adtam (ami így kicsit kevesebb joggal rendelkezi ugyebár, mint az alap admin), és az is létre tudja hozni a csoporttartalmat, hibaüzenet nélkül.

Erre a hibaüzenetre rákeresve a neten ezernyi találat van, és ami erről beszélne, olyat nem találtam. Angolul se.

Már többször visszamentem korábbi telepítésre egyéb hiba miatt, nem hiszem, hogy ez az út, hanem meg kéne találni az okot.

Merre induljak???

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nevergone képe

Szia!

A pontos, teljes hibaüzenetet be tudnád idézni ide?

Köszi!

Ui.: Volt olyan modul, amit csak letöröltél, de az admin/modules/uninstall oldalon nem távolítottad el előtte? Milyen modulokat kapcsoltál ki, távolítottál el mostanában?

0
0
Drufan képe

Sajnos közben megszűnt a hibaüzenet. Ezt utálom a legjobban, ha esetleges, mert nehéz kideríteni. Telepítettem a Devel modult, de annak a naplójában nem találtam semmit.

Egy tiszta Drupal telepítésbe beletettem a használt modulokat, és ott megszűnt a hiba.

Utána, amikor át akartam hozni a régiből a már meglévő dolgokat, előtte még annyit megpróbáltam, hogy töröltem a csoportot, majd újra létrehoztam, kikapcsoltam az OG-t, megint bekapcsoltam és megszűnt a hibaüzenet, de nem elsőre, hanem többedjére lett csak ettől jó.

Wamp-on csinálom, de nem hiszem, hogy az a baj.
PHP 5.6.25, Apache 2.4.23, MySQL 5.7.14

Amiket töröltem modulokat, a szabály szerint, mert egy másik honlapon régebben túl bátran töröltem modulokat és aztán baj volt miatta, tehát amelyik modult ki lehet kapcsolni és eltávolítani a Modulok közül még a Drupalban, azt ott eltávolítom, és csak utána törlöm a tárhelyről.

De most nem volt ilyen, pontosabban amikor visszaléptem korábbi mentésbe, akkor mindig olyanba, ahol még semmi csúnyaság nem történt.

Mondjuk az is érdekes, hogy az OG telepítése utána A Rules-ban az OG által létrehozottak között volt egy, ahol egy kis piros hibaüzenet volt, ami ha rámentem arra a szabályra és ismét elmentettem, megszűnt. A szűz telepítés után viszont még ez a hibaüzenet se volt.

A hibaüzenet teljesen:

EntityMalformedException: node típusú entitáson hiányzik a mezőcsoport tulajdonság. entity_extract_ids() függvényben
\www\tesztoldal\includes\common.inc 7936 sor).

Ez a sor része egy teljes kódnak, ezért az egészet idézem:

  1. function entity_extract_ids($entity_type, $entity) {
  2. $info = entity_get_info($entity_type);
  3.  
  4. // Objects being created might not have id/vid yet.
  5. $id = isset($entity->{$info['entity keys']['id']}) ? $entity->{$info['entity keys']['id']} : NULL;
  6. $vid = ($info['entity keys']['revision'] && isset($entity->{$info['entity keys']['revision']})) ? $entity->{$info['entity keys']['revision']} : NULL;
  7.  
  8. if (!empty($info['entity keys']['bundle'])) {
  9. // Explicitly fail for malformed entities missing the bundle property.
  10. if (!isset($entity->{$info['entity keys']['bundle']}) || $entity->{$info['entity keys']['bundle']} === '') {
  11. throw new EntityMalformedException(t('Missing bundle property on entity of type @entity_type.', array('@entity_type' => $entity_type)));
  12. }
  13. $bundle = $entity->{$info['entity keys']['bundle']};
  14. }
  15. else {
  16. // The entity type provides no bundle key: assume a single bundle, named
  17. // after the entity type.
  18. $bundle = $entity_type;
  19. }
  20.  
  21. return array($id, $vid, $bundle);
  22. }

A 7936-os sorban ez a része van:

 throw new EntityMalformedException(t('Missing bundle property on entity of type @entity_type.', array('@entity_type' => $entity_type)));

1
0
nevergone képe

Szia!

Lehet, hogy csak a cache ragadt be, igazából az lett volna az érdekes, hogy az $entity->{$info['entity keys']['bundle']} értéke mi volt, amit nem talált.
Az előző fórumtémádat és ezt végiggondolva lehet, hogy valami jobban elgubancolódott az adatbázisban. Nem tudom, hogy milyen oldal ez, de érdemes megfontolnod az újraépítését.

1
0
Drufan képe

Nincs bekapcsolva még a cache, ennek ellenére biztos ami biztos alapon időnként üríteni szoktam phpMyadmin-ból az összes cache szót tartalmazó táblát.

Azt írod elgubancolódhatott az adatbázis: milyen esetben fordulhat elő? Mi okozhatja? Ha nem fut le egy parancs, mert pl. nincs türelmem végigvárni és átlépek egy másik folyamat indításra, azzal okozhattam bajt?

Újrakezdésnél van veszélye annak, ha a meglévő tartalomtípusokat, mezőket, nézeteket, szabályokat, stb., exportálom a régiből és importálom az újba, azaz nem manuálisan egyenként újra mindent létrehozok és beállítok, vagy az nem okozhat bajt, mert az export nem viszi magával az esetleges adatbázis hibákat? Itt pl. a Bundle copy modulra gondolok, ami ebben segít, vagy a Bulk Export-ra, bár az csak export.

1
0
nevergone képe

Szia!

Én azt csinálnám, hogy készítenék egy üres Drupal oldalt, majd Features + Strongarm kombóval fájlként exportálva átvinnék minden beállítást, amit lehetséges.
Ha ez megvan, akkor csinálnék egy biztonsági mentést az új oldalról (minden közbülső lépésnél érdemes menteni). Nem tudom, hogy mennyi és milyen tartalmad van, de talán az a legegyszerűbb, ha a forrás oldalon a Views modullal csinálsz belőle RSS feed-eket. Az új oldalon pedig a Feeds modullal ezeket a feed-eket be tudod olvasni és létre tudod hozni a kívánt tartalmakat.
De még egyszer mondom: nem ismerem az oldaladat, ez csak gondolati vázlat arról, hogy én ennyi információ alapján merre indulnék el.

Ui.: Az „elgubancolódást” okozhatta egy hibás modul, vagy elmaradt adatbázis-frissítés (update.php), vagy valami saját próbálgatás, bármi. Igazából lényegtelen is az oka, ha már fellépett.

1
0
Drufan képe

Kösz az infókat!

1
0
nevergone képe

Szia!

A tartalmak átviteléhez elvileg ezt is tudod használni: https://www.drupal.org/project/deploy

Ui.: érdekes, hogy ha segíteni lehet, akkor valahogy nem sietnek ide azok az arcok, akik amúgy bárhol és bármikor el tudják mondani, hogy mennyire gáz hely lett a drupal.hu. De ez már egy másik történet, csak az aktivitást elnézve eszembe jutott.

0
0
Drufan képe

Tartalom még nincs, az nem gond, csak beállítások.

A Features modult már régebben próbáltam, elég összetett, bonyolult, és olvastam is róla, hogy nagyon észnél kell lenni.

Az a Bundle copy modul azt hiszem egyelőre elég lesz, nincs olyan sok minden.

Ui.: Lehet, hogy más nem tud segíteni azok közül, akik ide néznek. :-)

0
0
Balu Ertl képe

Én is e csoportba tartozom, sajnos kevés technikai kérdésben tudok konkrétan segíteni, sokszor csak a pálya széléről tippelgetek néha, hátha legalább az előrébb viszi a kérdező szekerét, amíg a mesterek odaérnek.

1
0
Drufan képe

Ismét fellépett a hiba és most sikerült leszűkítenem:

OG field settings / Mezők: Groups audience

Tehát a hibaüzenet eltűnik, ha a csoport közönség beállítást törlöm.
Amint visszateszem és a mező megint létezik, ismét hibaüzenet.

Eddig jutottam.

Akkor is fellép, ha a csoportnál állítom be ezt, akkor is ha a csoporttartalomnál, de mindig csak annál a tartalomtípusnál persze, amelyiknél ez a mező létezik.

Hosszú ideig nem volt ezzel gond, szóval nem tudom, talán a legegyszerűbb a megoldás: hibásan van megírva az OG modul.

Volt már ezzel más baj is, vagyis van, akkor is egy ideig jó, aztán nem: ha bekapcsolom a Organic groups field access modulrészt, egy ideig rendesen teszi a dolgát, tehát nem látszik az adott mező a felhasználó számára. Aztán egyszer csak azok a mezők nem működnek, tehát ha Rules-szal lett beállítva valami a mezőre, már nem tudja beállítani, mintha nem lenne hozzá joga.

Sajnos nem találtam az OG-ra alternatív megoldást. Viszont az beszédes, hogy 1,1 millió letöltésből csak 24 ezren használják. Tehát a többiek valami mást használnak mégis csak, illetve sokaknak baja volt vele.

Tudom, ajándék lónak ne nézd a fogát, nem is azért mondom, hanem mert nem tudok így továbblépni.

0
0
lazar képe

Nem ismerem azo oldalad összetételét, de ha nem haladsz az OG-val, a Groups esetleg nem váltaná ki? Vagy ha nagyon egyszerűre van szükség ott a Taxonomy Access Control Lite D7-re. Vagy Permission by term, ha netán D8 is megfelel.

0
0
Drufan képe

Nem tudom még, hogy nekifutok-e a 8-asnak. Azt mondják róla, az profiknak van már.
Most épp működik az OG, visszaléptem egy korábbi pontra és letöröltem minden ideiglenes állományt, cache-t.

A Groups-szot ki fogom próbálni, amint nem béta lesz.

0
0
Balu Ertl képe

Ne viccelj Drufan, az itteni kérdéseid alapján hidd el, vagy te már annyira profi, hogy ez ne tartson vissza a D8-tól :) Hajrá!

0
0
Drufan képe

Kösz a biztatást! És még hat is. :-)

1
0