Több éves site feltámasztása

jgabor képe

Még anno 2009 környékén csináltam egy weboldalt, ami 1-2 évig működött, aztán lassan feledésbe merült. Most szeretnék frissíteni, de enyhén szólva megváltoztak a dolgok, most be sem tudok lépni.

Tudna valaki olyan szinten segíteni, hogy egyáltalán hogyan induljak el?

Az oldalra hogy tudok belépni? A domain/?q=user url nem működik.

Elég lesz, ha az oldalra belépek, és feltöltögetem a kicsomagolt frissítéseket, vagy Filezillán keresztül töltsem fel őket?

Az oldalon nincsenek fontos adatok, nem baj, ha elvesznek.

Köszönettel,
Gábor

Balu Ertl képe

Általában a fokozatosság elve alapján a lépésről-lépésre, azaz főverzióról-főrverzióra való frissítést szokták javasolni. Attól függően, hogy D5-ös vagy D6-os a jelenlegi webhelyed, először mindenképp tanácsos lenne a D7-re való áthozást abszolválni, s ha az megvan, onnan már könnyebb lesz a D8 elérése.

1
0
jgabor képe

Köszönöm a választ! Így kezdtem, de végülis nem találtam rajta fontos adatot, ezért egyszerűbbnek láttam újrarakni az egészet.

Létrehoztam az iworxben egy új adatbázist, kicsomagoltam, Filezillával feltöltöttem a 8.4.4 -et, majd az oldalra ráfrissítve ez az üzenet fogadott:
Parse error: syntax error, unexpected 'class' (T_CLASS), expecting identifier (T_STRING) in /chroot/home/milliomo/jakabgabor.hu/html/vendor/symfony/http-foundation/Response.php on line 207

Sok benne az ismeretlen szó, és nem igazán értem a lényegét. Milyen jellegű lehet ez a hiba?

0
0
HF leon képe

Megpróbálhatod újra letölteni a drupalt, újra kicsomagolni és feltölteni a tárhelyre.

Amennyiben ekkor sem javul meg a dolog és továbbra is ezt a hibát írja ki, akkor több adatra van szükség.

Első körben milyen php verzió van a szerveren?

Tegyél fel egy info.php fájlt és írd bele:

  1. <?php
  2. echo phpinfo();

Hívd meg a jakabgabor.hu/info.php fájlt és máris egy csomó információt megtudhatsz a rendszeredről, már, ha a phpinfo() függvény nincs alapból tiltva.

1
0
jgabor képe

Újraraktam, de ugyanaz.
Őszintén szólva, már nagyon homályosak az emlékeim, és csak mások idejét húznám az amatőr kérdésekkel, így inkább (a domaint megtartom), de a tárhely szolgáltatást felfüggesztettem. Egy ideig úgysem lesz még ott semmi.

Köszönöm az eddigi segítségeket!

0
0
tamoca képe

Szia! Lehet, hogy régi az oldal, meg a szerver is. Ha esetleg túl régi rajta a mysql meg a php verzió akkor az is lehet hiba forrása.

1
0

tamoca