Közmegegyezés az állásajánlatok beküldésére

Balu Ertl képe

Csak röviden összefoglalva az idetévedő HR-eseknek és fejvadászoknak nem-műszaki szempontból: immár egy évtizede a hazai Drupal-használók közössége barátságosan önállósult az addig otthonául szolgáló össznépi magyar webfejlesztői szakmai csoportosulástól, a Weblabortól. Az egyik ok bizonyára az lehetett, hogy a Drupal szoftver működése az évek alatt egyre speciálisabb lett, ahogy képességei bővültek, a fejlesztőknek egyre fókuszáltabb tudáskészletre (ez a skillset magyar fordítása? :) volt szüksége, ami mind a mai napig megfigyelhető a törzsgárda-tag nagyöregek hozzászólásaiban. Mivel a Drupal is más, nyíltforráskódú technológiákra épül és szabványokat követve működik, ezért természetesen egy Drupal-fejlesztő is ért Apache-hoz, MySQL-hez, PHP-hoz, Symfony-hoz, és még rengeteg mindenhez, de tudásuk fő értékét a Drupal szoftverrel szerzett tapasztalatuk jelenti, feltehetően ebből a specifikus képességükből szeretnének hasznot hajtani a munkaerőpiacon. Ha egy autószerelő egy Volkswagen-márkaszervízben dolgozott húsz évig, és vakon javítja már a 2004-es évjáratú Golfok visszatérő konstrukciós hibáját, akkor valószínűleg új munkáltatójának sem egy márkafüggetlen „mindent-javítunk” garázst szeretne.

Természetesen ez csak személyes általánosításom a Drupal.hu közösségének nagy átlagára, simán elképzelhető, hogy valaki pont egy itt belinkelt „Frontend-szakit keresünk azonnali kezdéssel!” hirdetésre találja meg jövőbeli állását. Ugyanakor azt is tudjuk, hogy a nagy szakemberhiány miatt jelenleg iszonyú erős harc folyik e szektor mumkaerőpiacán, a toborzócégek pedig sokszor az üzleti etika határait már-már súrolva igyekeznek eleget tenni megbízóik igényeinek.

Kíváncsi lennék, ti mit gondoltok a fentiekről? Más is tart a gyengén „Drupal-specifikus” tartalom következtében való elértéktelenedéstől, vagy éppen támogatna egy ilyen féle kifelé nyitást? Beszéljünk róla közösen!

Fórum: 
Illyés Edit képe

Szerintem nincs itt annyi munkaajánlat, hogy ez nagyon zavaró lenne. Naponta 5-10 irreleváns hirdetés már fárasztó lenne, de ennek a közelében sem járunk. Talán inkább a Weblaboron kellene kiírni, hogy Drupal, vagy általános CMS munkákat itt hirdessenek. :) De aki munkát keres, gondolom úgyis nézi mindkét oldalt.

2
0
pp képe

Specifikusság híve vagyok.

Az apróneten keresel autót, vagy a használtautón. Az egyik helyen mindent megtalálsz, a másikon meg csak az autókat.

Pl. a PHP fejlesztőt keresünk Szegeden! szerintem egy olyan határeset ami még talán ide befér, bár én nem tenném ki. A tartalom beküldésénél is ez van: A Drupal rendszerhez kapcsolódó munkaajánlatok.

Persze ez mindig egy ingoványos terület, mert van aki szerint a fényes orsócsíkbogár párzási ciklusa is ide tartozik, ha az oldala amin ezt tárgyalja Drupal alapokon fut. Ettől szerintem ez még nem tartozik ide, mint ahogyan egy PHP-s munkaajánlat sem.

Én kukáznám az olyan munkaajánlatokat, amik nem kapcsolódnak az oldal témájához, hisz az SPAM, kéretlen reklám. De ez ugye személyes vélemény, no meg időm sincs mostanában ezzel foglalkozni, és más nemi szervével meg nem verném a csalánt. Így lehet az, hogy mostanában megjelenhetnek ezek a SPAM-ok.

más:

"immár egy évtizede a hazai Drupal-használók közössége barátságosan önállósult az addig otthonául szolgáló össznépi magyar webfejlesztői szakmai csoportosulástól, a Weblabortól."

Pontosabban egy kis mag kivált (Goba vezetésével) akik egy specifikusabb közösséget is építettek. A mag tagjai weblaboron is aktívak maradtak továbbra is, sőt pár arc éppen a drupal.hu-n keresztül jutott el a weblaborhoz. Szóval ezt a "önállósult" és "otthonául szolgált" megjegyzéseket romantikus túlzásnak érzem. :)

pp

2
0
L.Tiny képe

Sziasztok!

Azt hiszem, érintett vagyok a dologban, mert néhány napja feltettem ide első álláshirdetésemet. Egy fejvadász cég talált meg az interneten, és SEO feladatra keresett munkaerőt a Telenor-nak. Valóban szóba sem került a Drupal, itt pusztán egy olyan állásról van szó, aminek szerintem sokan örülnének az itt megfordulók közül is (Az persze más kérdés, hogy ha valaki jó SEO szakember, akkor el tudja adni magát a piacon a saját honlapja segítségével).
A lényeg, hogy jóhiszeműen megosztottam itt ezt a hirdetést, de lehet, hogy nem kellett volna, mert ez a portál valóban jobb, ha megmarad Drupal specifikusnak, még akkor is, ha közben valakinek sikerült a posztom által álláshoz jutnia.

1
0
Balu Ertl képe

@pp Ti voltatok ott és akkor akik meglépték, én már csak utólag tekintek vissza a történelembe. Köszi a kiegészítést, árnyalja a képet.

@L.Tiny ne kérj elnézést, hisz nincs miért. Még csak most alakul ki a jövőbeni szokás, szóval e tekintetben kifejezetten hasznos precedens volt a posztod, hisz így most van alkalmunk beszélni róla.

1
0
L.Tiny képe

Ok! Mindenesetre majd erre is odafigyelek a jövőben. Nagyon hasznos ez az oldal, rengeteget tanultam itt, és szinte minden kérdésemre kaptam választ tőletek. Nem szeretném elrúgni a pöttyöst :)

1
0
pp képe

Szerintem ezzel nincs probléma, az adminisztrátoroknak kéne erre figyelni, és karbantartani a hirdetéseket.

De persze mint fentebb írtam ez az én személyes preferenciám és el tudom fogadni, hogy más más gondol.

Pl. Itt a drupal.hu-n a planetbe csak Drupalos cikkeket látunk szívesen, míg mondjuk az ubuntu.hu planetjében minden cikket szívesen látnak, elég, ha a blog szerzője ubuntut használ.

balu.ertl gondolom azért indította ezt a szálat mert a kiírt szöveggel ellentétben jelennek meg olyan hirdetések amik nem felelnek meg az ott megfogalmazottal. (mivel senki nem moderálja idő hiányában, csak a nagyon durva spam-ot)

Egyszóval felpuhulni látszik egy gát, és gondolom idejét érezte annak, hogy akkor átbeszéljük a dolgot.

Én elmondtam a véleményem, Ti is nyugodtan kifejthetitek a sajátotokat. Így kialakulhat egy közmegegyezés.

Szóval halljuk ki mit gondol a témáról.

Hol a határ? Mi az amit még be kéne engedni, és mi az amit már nem?

0
0