Nyárindító DUG júniusban – legyen a DUG mindenkié!

Balu Ertl képe

Még mielőtt sok éves hagyományunkat folytatva vakációzni indulna a magyarországi Drupal-felhasználók többé-kevésbé rendszeres havi találkozója, június utolsó csütörtökén újra összegyűlünk, hiszen annyi izgalmas fejlemény zajlik jelenleg a Drupal közösség háza táján, hogy kár lenne kihagyni az alábbi témákat:

  • Célegyenesbe fordul a Drupal 11, tele egy csomó izgalmas változással
  • Mellette persze készül a kistesó Drupal 10.3 is
  • Még több közösségi modul lesz D11-kompatibilis a megjelenés napján köszönhetően az újonnan toborzott PUWG különleges alakulatnak
  • Elkezdődtek a Drupal Starshot munkálatai, nagyjából kialakult a főbb irányvonal
  • Immár hivatalosan is leáldozóban a „peccselés” kora – hajrá GitLab!

E pár példán kívül természetesen sok más is terítékre kerül majd, ami a hazai drupalistákat érdekelheti.

Most figyelj, itt jön a csavar!

Aki vett már részt több alkalommal is hazai Drupal User Group (azaz DUG) találkozókon, az bizonyára megfigyelhette a rendszeres jelenlévők körének egyfajta állandósulását. Emellett azonban fontos észrevenni a Drupal.hu legutóbbi fórumtémáit indító felhasználók viszonylag alacsony részvételi arányát rajtuk. Ezt felismerve szeretnénk változtatni a jelenlegi helyzeten, ezért az eddigi gyakorlattól eltérően a júniusi nyárindító DUG témaválasztását kifejezetten a nem kódot író webhelyépítőknek (sitebuilder-eknek), KKV-s rendszeradminisztrátoroknak, műkedvelő hobbistáknak, kisgyermekes anyukáknak, parkban pihenő nyugdíjasoknak, egyszóval: mindenkinek szánjuk. Természetesen továbbra is sok szeretettel várjuk a profi programozókollégákat is, ám őket tisztelettel arra kérjük, ez alkalommal legyenek tekintettel a még kezdő(bb) társaink érdeklődési körére.

És hogy pontosan mik lesznek a témák?

Éljen a demokrácia, döntsön a nép, mondjátok meg ti! Az alábbi űrlap kitöltésével bármennyi témát felvethetsz és szavazhatsz a már beküldöttekre is, ha az téged is érdekel.

Időpont: 
2024. június 27., csütörtök 18.00