Regisztráció probléma: Nem lehet emailt küldeni. Ha a probléma tartósan fennáll, akkor értesíteni kell a webhely üzemeltetőjét.

memil képe

Tisztelt Közösség!

Saját szerveren (Ubuntu 10.04) futtatom a Drupal -t (Drupal 7). Ismerkedem az Übercart modullal, és eljutottam odáig, hogy szeretném tesztelni. Már az első tesztnél probléma merült fel, méghozzá új felhasználó létrehozásánál, amikor a rendszerből kijelentkezve (tehát nem vagyok belépve adminisztrátorként) új felhasználóként szeretnék regisztrálni. A rendszer a következő hibaüzenettel fogad: "Nem lehet emailt küldeni. Ha a probléma tartósan fennáll, akkor értesíteni kell a webhely üzemeltetőjét.". Amint azt a hibaüzenetben is írja, nem küldi el az emailt. Kerestem megoldást, de amit találtam nem volt hasznos, az angol drupal.org -on is próbálkoztam, de nem kaptam választ. Mit kell módosítani, hogy sikeresen tudjanak az új felhasználók regisztrálni? A válaszokat előre is köszönöm!

memil

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

valami ilyesmi irányba keresnék, van csomó leírás. azt akarom csak mondani, hogy nem a drupalban kell keresned a megoldást, az ubuntud/phpd kell rávegyed a mail használatra.

2
0

-
clear: both;

Zsanna képe

Nekem is ez a gond, de csak néhány ember jelezte, ugyanolyan oprendszer/böngésző kombóval mint ahogy én regisztráltam, de nekem ment. Emellett én a privát üzeneteknél kapok még ilyet.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Szerintem nem ehhez kapcsolódik a problémád. Ha csak egyesek nem kapják meg, akkor elsősorban a spam szűrőkre kellene gyanakodni.

0
0

Nagy Gusztáv

Zsanna képe

Nem. A hibaüzenet az oldalon jelentkezik de csak egyeseknek jelenik meg, mikor kitöltik a regisztrációs űrlapot és rányomnak, hogy regisztrálnának. Ugyanígy privát üzenetküldéskor, de az előre beállított üzeneteket elküldi (pl Feliratkozásokat, Organic Groupsnál az invitációt, bár ott a saját maga által írt kiegészítés rossz karakterkódolással érkezik meg az e-mailcímre).
Regisztrációkor, ha regisztrál és hibát ír ki, a jelszóváltoztatással érdekes módon be tud lépni. Olyan mintha elküldte volna a levelet, de nem küldte és hibát írt ki, viszont felvette az adatbázisba.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Csak azt nem értem, miért nem ezt írtad le az eredeti kérdésbe.

0
0

Nagy Gusztáv

aboros képe

hehe :)

1
0

-
clear: both;

memil képe

Sziasztok!

Elindultam "aboros" által javasolt úton és sok fórumban olvastam a probléma megoldását (pl.: php.ini -ben beállítva a sendmail_path stb.). Addig tudtam ezáltal eljutni, hogy pozitív üzenetet kapok új felhasználó regisztrálásakor: "Köszönjük a felhasználó létrehozására irányuló kérelmet. A webhelyre az adminisztrátor jóváhagyása után lehet belépni.
A jelszó és a további teendők leírása hamarosan megérkezik a megadott email címre."

Az ígért email továbbra sem érkezik meg, ezáltal nem tudok létrehozni új felhasználót. Nyitott vagyok az összes megoldásra. Mi a teendő?

Üdvözlettel: Emil

0
0
dyra képe

A MAIL függvény a lokális levelező kiszolgálón keresztül küld ki levelet. Emiatt telepítened kell egy "sendmail"-t vagy bármilyen más levelező progit (természetesen be is kell állítani nem elég az apt-get). Ha ezt nem teszed meg nem megy ki a leveled. Másik lehetőség olyan PHP függvény könyvtár, amiben egy teljes SMTP kiszolgáló van megírva. Ez nem Drupal problem, ha lesz levelező szolgáltatásod lesz kimenő leveled is.

1
0

honlapom http://dyra.eu/

memil képe

Köszönöm a segítséget mindenkitől! A következőképpen sikerült megoldani a problémát:

Levélküldés beállítása Linux rendszeren

Sokszor szükség lehet arra, hogy új felhasználók regisztráljanak a honlapunkon. Ehhez elengedhetetlen, hogy Linux rendszerünk képes legyen emailt küldeni a regisztrációkor megadott email címre. Amennyiben rendszerünk nem képes a PHP segítségével emailt küldeni, be kell állítani azt. Most, a legegyszerűbb és legbiztosabb megoldást alkalmazzuk: Linux rendszerünk emailt fog küldeni a gmail.com segítségével.

1) Először létre kell hozni egy gmail.com accountot, ahol lesz saját felhasználónév és saját jelszó.

2) Installálni kell az sSMTP -t. Ehhez indítsunk el egy Terminal -t, majd gépeljük be a következő sort:

sudo apt-get install ssmtp

3) A sikeres telepítés után módosítsuk az /etc/ssmtp/ssmtp.conf fájl tartalmát:

root=felhasználóné[email protected]
mailhub=smtp.gmail.com:587
#rewriteDomain=
hostname=felhasználóné[email protected]
UseSTARTTLS=YES
AuthUser=felhasználónév
AuthPass=jelszó
FromLineOverride=YES

4) Valamint módosítsuk az /etc/ssmtp/revaliases fájl tartalmát is:

root:felhasználóné[email protected]:smtp.gmail.com:587
localusername:felhasználóné[email protected]:smtp.gmail.com:587

5) Végül pedig hajtsunk végre egy tesztet:
a) Hozzuk létre az /opt/lampp/htdocs/sendmail/sendmail.php fájlt a következő

tartalommal:

$to = “valamilyencím@valami.hu”;
 
$subject = “Teszt Level”;
 
$message = “Szervusz! Ez egy probalevel. Ugy tunik sikeres.;
 
$from = “felhasználónév@gmail.com”;
 
$headers = “From:. $from;
 
mail($to,$subject,$message,$headers);
 
echo “A level elkuldve.;

b) Indítsuk el webszerverünket:

/opt/lampp/lampp start

c) Hívjuk meg a böngészőben a php fájlunkat: http://localhost/sendmail/sendmail.php

d) “A level elkuldve.” üzenet fogad bennünket, ami után leellenőrizhetjük a cél email postafiókban az elküldött levelet.

0
0
york képe

Ennyi erovel egy rendes smtp szervert is feltehetunk :). Es akkor teljes erteku level kuldes lesz a szerveren.

1
0