Drupal blokk tartalom feltöltése

nasgoon képe

Szép Napot!
Abban kérném a segítségetek, hogy most kezdtem drupal-lal foglalkozni, és nem "jöttem" rá, hogy az alábbi folyamatot hogy kell végigvinni;

- készítek egy új blokkot / ez megy /
- megadom a pozícióját / ez is megy /
- látszik az oldalon / ez is megy /

Hogy tudom a blokkot képpel, flash -el stb feltölteni?

Pl: csinálok egy hírdetés blokkot, és oda képet hogy tudok berakni?

Ezen az oldanon dolgozok:

http://81.0.69.163/~kukucsin/

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

a blokk tartalmát kézzel beírod a blokk törzsébe. a fileokat feltöltöd valahova, srcbe teljes elérési utat adsz meg. full htmlre állítod a blokkot.

egy idő után (kb elsőre se csináld:) nem lesz kielégítő a fenti megoldás több szempontból sem. a miértek és mikéntek tárgyalása nem fér bele egy rövidke kommentbe, ha most kezdted a drupalozást, szánj egy kis időt rá és olvasd el nagy gusztáv jegyzetét (keress rá, nagy gusztáv drupal 6 alapismeretek), hamar átlendít egy csomó dolgon amire magától álalában csak sok idő után jön rá az ember.

1
0

-
clear: both;

nasgoon képe

Köszönöm!
A javaosolt könyv megvan... nagyon jó. és sok segítség.
Bár erre a kérdéskörre nem tér ki / sajnos /

N.

Még valami....

A blokk átméretezi a képet batöltés után? vagy az eredeti méretre nő a blokk?

0
0
csg képe

Nagy vonalakban ilyesmi megoldást érdemes választani a rugalmasság érdekében, az egyes lépéseknek már könnyen utána tudsz nézni, de kérdezhetsz itt is:

  1. Csinálsz egy Hirdetés tartalomtípust, amihez imagefield-del kapcsolod a képet.
  2. Imagecache segítségével előre beszabályozod a megjelenítendő kép méretét, hogy ezzel ne kelljen külön törődni.
  3. Views-zal csinálsz egy nézetet, ami egy egyelemű lista a hirdetés tartalomtípus kép mezőjéből. Ha több hirdetésed is van, a rendezés lehet véletlenszerű, hogy mindegyik látsszon időnként, vagy a views_slideshow modullal cserélgetheti is magát. Ha kell, még linkelhet is a hirdetés a hirdető oldalára.
3
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

nasgoon képe

Köszönöm!
Még egy kérés:
Csinálsz egy Hirdetés tartalomtípust, amihez imagefield-del kapcsolod a képet. ---- Ezt külön modullal kell? vagy írás? book page stb????
N.

0
0
Balu Ertl képe

Csg egyszerű, mégis látványos javaslata részletesebben kifejtve:

1. A gyárilag kapott Írás, Book page stb. tartalomtípusok mellé létrehozol egy teljesen sajátot az admin/structure/types/add útvonalán a webhelyednek, mondjuk „Hirdetés” néven.
2. Ennek az új tartalomtípusnak adsz egy képet tartalmazó mezőt (ez az imagefield), ebbe fogod betölteni a banner .png/.jpg-ét (pontosabban csak a nyilvános elérési útvonalát).
3. Ezután az Imagecache modullal megszabod, hogy milyen automatikus műveleteket végezzen el a bannerképen (ha szükséges pl. méretezés, kivágás, színszabályozás, stb.)
4. Ezután a Views modullal (ezt is telepíteni kell) készítesz egy nézetet, amely a felvitt Hirdetés típusú tartalmak képeit listázza ki úgy, hogy mindig csak 1 látszódjon, oldalletöltésenként véletlenszerűen váltogatva.

2
0
vajdasági képe

Nem akarlak megbantani de ha mar a fent is emlitett konyv megvan akkor olvasd mar at legyszives. Ha attanulmanyozod akkor azert ennyire alap dolgokat nem kellene kerdezgetned. Hidd el sokkal gyorsabban es konyebben is haladnal a munkaval, nem kell varnod hogy valaki megirja a megoldat.

A konyv leirja hogy mi a tartalomtipus. Ha nem tudod hogy az imagefield mudul-e vagy nem akkor nem egyszerubb beirni a googleba hogy "imagefield drupal" es az elso talalat egybol a http://drupal.org/project/imagefield cimre mutat ott levan irva minden, sot onnan meg le is birod tolteni a modult.

Megegyszer nem megbantani akarlak, inkabb csak ravezetni hogy vannak dolgok amiket te magad is megtudsz oldani, sot sokkal gyorsabban mint ha itt kerdezned ...

3
0