node importtal több nyelvű node-ok összerendelése

ludensjanos képe

Node Importtal szeretnék 4 nyelven anyagokat feltölteni, hogy a nyelvi összerendelések is meglegyenek. Ha jól látom, alapvetően 4 különböző node-ot kell létrehoznom a 4 nyelvi változatnak. Ez OK.

A Drupal úgy működik, hogy a node táblában van egy language oszlop, amiben tárolódik, hogy melyik nyelvi változatú a node-om (en, hu, de, stb.). A tnid oszlopban pedig azt a nodeID-t tárolja, ami egy adott fordítási csoportban először lett létrehozva. Tehát ha egy rendezvényhez pl. a 6-os nodeID-vel, magyar nyelven hoztam létre tartalmat, akkor a később létrehozott nyelvi változatok node-jainál is a 6-os számot tárolja a tnid-ben.
Már csak az a kérdés, milyen módszerrel lehetne ezeket az összerendeléseket megcsinálni valamilyen automatizmussal. A Node Importban van oszlop arra, hogy megadhassam, melyik nyelvhez tartozik az adott node, de nem látok lehetőséget arra, hogy a nyelvek összerendelését is megcsináljam.

Eddig csak valami nagyon bonyolult megoldás jutott az eszembe: a csv-ban a nyelvileg összerendelt tartalmaknak oszlopot veszek fel (Drupalban megfelelő CCK mezőt), közös azonosítóval látom el, Node Importtal beolvasom, aztán valamilyen scripttel molyolok, hogy minden ilyen azonosítós csoportban pl. a magyar változatot azonosítsam, megnézzem a nodID-t, beírja a nyelvi változatokhoz az adatbázisban... Ennél biztos van jobb megoldás is.

Köszönettel,
ludensjanos

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: