A Drupal a Google HOP tíz kiválasztott projektje között

Hojtsy Gábor képe

A Summer of Code (SoC) programban a Google már bizonyította, hogy fontos számára a nyílt forrású projektek támogatása. A Drupal minden évben részt is vett az egyetemisták számára szervezett programban, melyben egy három hónapos projektet kell teljesíteni a közösségben való aktív részvétellel, mentorok segítségével. A nyár végére az egyetemisták 4500 dollárt kereshetnek, míg a projekt 500 dollárt kap hallgatónként. Idén 20(+2) ilyen projektet támogatott a Google a Drupal számára.

Ezt a sikertörténetet emeli át a Google a középiskolásokra tervezett Google Highly Open Participation Contest (HOP) programjába, melyet ma jelentettek be. A program 13 évesnél idősebb középiskolások számára kerül meghirdetésre. Ezúttal a Google tíz szervezetet választott ki a program első meghirdetésekor, melyek között a Drupal, a Joomla és a Moodle is szerepel, tehát a PHP alapú rendszerek jól reprezentáltak. A diákok számára kisebb hibajavítások, dokumentációs és felhasználói élményt javító feladatokat írtak ki a Drupal projekt tagjai. Három ilyen feladat sikeres teljesítése után 100 dollárt kapnak a versenyzők (összesen legfeljebb 500-at), a program végén pedig egy elmaradhatatlan póló is jár. A fődíj tíz diák számára kiutazási lehetőség a Google központjába, egy-egy kisérővel.

Ezúton szeretnénk megköszönni a Google-nek, hogy ismét ilyen nagyra értékelte a Drupal-t, illetve egyben gratulálunk a másik kilenc projektnek, hogy ebben a programban elsőként együtt hívhatjuk fel a középiskolások figyelmét a nyílt forrású fejlesztés szépségeire.

Kategóriák: 

Hozzászólások

alippai képe

Azt hiszem párat megcsinálok belőlük (mondjuk az 500 dolláros határig), de van egy olyan érzésem, hogy nem én fogok az USAba utazni :)
Ahhoz még nem vagyok elég kocka :P

Lippai Ádám
young element