Húsz (+2) Drupal projektet támogat ezen a nyáron a Google (frissítve)

Hojtsy Gábor képe

A mai napon (magyar idő szerint hajnali kettőkor) a Google bejelentette, hogy idén összesen 900 nyílt forrású projektet támogat a Google Summer of Code elnevezésű programja keretében a beérkezett 6200 pályaműből válogatva. Ebből a 900 projektből húsz (+2) projektre kapott keretet a Drupal mentori csapata. A plusz két projekt tulajdonképpen nem a Drupal mentor csoportnál jelentkezett, hanem a közösség szervereit hosztoló OSU-OSL labornál (közös) Drupal / Google API Integration címmel.

A Drupalnál elfogadott húsz projekt között két három magyar is szerepel, a Google Summer of Code-ban már tapasztalt Novák Áron, Dianiska Balázs és személyem gondozásában. Áron a meglévő aggregátor modulokat tekinti majd át, megvalósítva egy konszolidált megoldást a használatot segítő telepítési profillal, Balázs pedig egy általános rajzoló API-t valósít majd meg egy konkrét SVG rajzoló modullal. Ami engem illet, én a felület fordításokra használt infrastrukúrán igyekszem jelentősen javítani, jóval használhatóbbá téve a fordítók számára a Drupal.org által biztosított eszközöket.

A húsz projektet összesen 100.000 dollárral támogatja a Google, mely összeg egy részét a mentoroknak (vagy esetünkben akár a Drupal Association-nek), másik részét pedig a hallgatóknak juttatják. Érdekes, hogy a húszból két projekt egy-egy Drupal alaprendszerbe kerülő smink kialakításáról szól.

Kategóriák: 

Hozzászólások

Dianiska Balazs képe

volt az hajnali 5 is, mire megjottek az eredmenyek :)

Phanatic képe

akkor még jó, hogy fél 4kor inkább az ágyat választottam :)

Hojtsy Gábor képe

Én ugyan átaludtam a konkrét időpontot, azt láttam, hogy nem egyszerre küldték ki az értesítéseket / rakták fel az elfogadott projekteket, hanem mentor szervezetenként sorban.

snufkin képe

Gabor, gratulalok a core maintainter kinevezeshez!