Drupal Konferencia 2006 - Budapesten

Hojtsy Gábor képe

A Drupal.hu mögött álló közösség 2006. szeptember 30. napján, szombaton Drupal Konferencia 2006 elnevezéssel rendezvényt szervez. A konferenciára Belgiumból hazánkba látogat a rendszer alapítója és vezető fejlesztője Dries Buytaert, és a hazai fejlesztői közösség kiemelkedő alakjai is előadásokat tartanak. A konferencia helyszíne még nem ismert és részvételi jelentkezésre is később lesz lehetőség. A tervezett program azonban a konferencia weboldalán megtekinthető.

Időpont: 
2006. szeptember 30., szombat 02.00

Hozzászólások

Paal képe

Sziasztok!

Lehet-e/kell-e jelentkezni valahol, ha részt szeretnék venni a konferencián?

Köszi, Pali

Ps.: mint érdeklődő...

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Hojtsy Gábor képe

Idézet a fenti hírből:

A konferencia helyszíne még nem ismert és részvételi jelentkezésre is később lesz lehetőség.

Idézet a konferencia weblapról:

A helyszín – melyet később hirdetünk ki – Budapesten lesz. A részvétel regisztrációhoz kötött, melyre később lesz lehetőség. Aki híreinket követi, az nem maradhat le semmiről.

Mi a kérdés?

Paal képe

Figyelmetlenül olvastam, bocs. Az első sorokon nagyon belelkesedtem... :)

Kösz, Pali

Ps.: figyelek folyamatosan majd

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

thamas képe

Nem tudom van-e rá terv illetve lehetőség, de ha eddig nem került szóba, mindenképpen javasolnám, hogy az előadásokról készüljön videofelvétel!

Egyébként pedig: hurrá! ;o)

Üdvözlettel:
Hajas Tamás
http://thamas.hu

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Hojtsy Gábor képe

Az biztos, hogy a szervezők nem fogják megakadályozni jegyzetek, blog bejegyzések, hangfelvételek, videók készítését. Ki mit tud, készítsen!

thamas képe

Sajnos nagy a valószínűsége, hogy szept 30-án nem tudok ott lenni. :o(((

Ezért nekem különösen fontos lenne, hogy készüljön valami archív anyag. Ha mindenki csak diasorokat használ, elég lehet az előadók hangját rögzíteni és a diasorokkal közzéteni. Viszont, ha élő alkalmazásbemutatók is történnek, ahhoz kellene videó. (Emékszem, valamelyik php konferenciáról készültek videók. Le is töltöttem mindet, és nagy élmény volt - majdnem, mintha tényleg ott lettem volna!)

Nem lehetne esetleg egy felhívást közzétenni ezzel kapcsolatban?

Üdvözlettel:
Hajas Tamás
http://thamas.hu

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Hojtsy Gábor képe

Egyszer készült hangfelvétel (az első PHP konferencián) nem a szervezők kezdeményezésére. Az nagyon jól használható volt. Egyszer készült videófelvétel, az NIIF-nek köszönhetően, tényleg profi módon.

Ehhez képest jelentősen többször próbáltunk meg konferenciáinkon mp3 felvevőkkel és videókamerákkal (hol saját, hol felkért emberekkel) felvételeket készíttetni. Az az általános tapasztalat, hogy a hangfelvételek darabosak, nem teljesek, nem elég hangosak stb. A videók sokszor nem az előadót veszik, a legváltozatosabb technikai problémák adódtak, pl. valójában fekete képet rögzítettek egy alkalommal több előadásról is. Amikor készült valamiféle felhasználható videó nyersanyag, akkor sem volt rá ember, aki megvágja, fóliákkal, feliratokkal összevágja, hogy egy használható videófelvétel készüljön.

Igen, akik ezzel foglalkoznak, azoknak ez jobban megy, ezt mutatja az NIIF felvétele is, vagy a számunkra is ajándéknak számító első PHP konferencia felvétel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha rajtunk múlik, akkor nem lesz használható hang vagy videófelvétel. Nem értem pontosan mit értesz az alatt, hogy támogathatnánk a felvételek elkészültét.

thamas képe

Csak arra gondoltam "támogatás" címszó alatt, hogy nem csak "eltűrítek" ha valaki archiválni akar, hanem mondjuk meghirdetitek itt a Drupal.hu-n, hogy örömmel vennétek, ha valaki felvételeket készítene, keresitek az "alkalmas embert".

Nyilván engem erősen motivál, hogy valószínűleg nem lehetek ott, de lehet még más is úgy, hogy örülne a felvételeknek.

Természetesen nem a ti nyakatokba akartam újabb kéretlen feladatot akasztani - amihez ráadásul nem feltétlen értetek - így is sokat tesztek önkéntesen és ingyen másokért, értünk!

Üdvözlettel:
Hajas Tamás
http://thamas.hu

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

...nem tudom működhet-e. Meg lehetne kereseni számítástechnikai műsorokat, hátha valakinek megérné, hogy rögzítse a konferenciát.
Neki műsora lehetne, a Drupal.hu-nak meg archív anyaga.

Konkrét ötletem egy van. A budapesti Fix TV-nek azt hiszem sok számteches műsora van. Őket talán érdekelheti...

Eszembe jutott még egy lehetőség: a PCWord magazinnak már hosszú ideje van "TV műsora" az újság lemezmellékletén.

Üdvözlettel:
Hajas Tamás
http://thamas.hu

Üdvözlettel:
Hajas Tamás