A munka ünnepén megjelent a Drupal 4.7.0

Hojtsy Gábor képe

A Drupal fejlesztői a magyar fordítókkal egyetemben majális látogatás helyett a már régóta esedékes 4.7.0 kiadás megjelentetésén munkálkodtak. Ennek köszönhető, hogy a számos béta és kiadásra jelölt verzió után ma megjelenhetett a 4.7.0 végleges verziója. Még számos lehetőségünk lesz az újdonságok felsorolására, maga a bejelentés is csak néhány fontos újdonságot emel ki. A fejlesztői közösség kiszélesedésére jellemző, hogy több mint 338 hozzájáruló küldött be változtatásokat, összesen több mint 1500 módosítással fejlesztve a rendszert, összehasonlítva a 4.6-os 50 fejlesztő által beküldött 523 módosításával. Mondhatjuk, hogy a 4.7.0-s kiadásra nem is lehetett volna jobb alkalom a munka ünnepénél, és ezt a számok is igazolják.

A hétvégén jelentős előrelépéseket tettünk a magyar fordítás javítgatásában, ám még nem sikerült a kész verziót előállítani. A fordítás böngészőben figyelemmel kísérhető a fordítás alakulása. A mosolygós jelzéssel ellátott fordításokról úgy gondoljuk, hogy megjelentetésre készen vannak, a többit illetően azonban még áll némi munka előttünk. Azok számára azonban, akik szeretnék már most kipróbálni a 4.7.0 nyújtotta újdonságokat, elérhetővé tettük a fordítás teljes csomagolt változatát. Érdemes megjegyezni, hogy ez még javulni fog a közeljövőben, különösen, ha visszajelzést kapunk a fordítást kipróbálóktól. Az eddigi hibajelentéseket figyelembe vettük és javítottuk.

Minden érdeklődőnek kellemes felfedezést kívánunk, jó barangolást az újdonságok között!

Kategóriák: 

Hozzászólások

Anonymous képe

jeee.. :) :)

Anonymous képe

helló, hurrá, naon yooooooooo..

sajt képe

Van aki ünnepli, van aki csinálja. Ilyen a munka.

nevergone képe

Lehet valahol olvasni egy áttekintést, hogy mi változott ebben a kiadásban, mi fejlődött benne? Nem egy changelog részletességű dologra gondoltam, csak pár mondatban összefoglalni. A changelog néha annyira részletes, nehezen találja meg benne az ember a lényeget. :)

Hojtsy Gábor képe

A bejelentés kiemel néhány fontos dolgot, de tényleg rengeteg van, ami már a fejlesztőknek fel sem tűnik, mert annyira sok időbe telt kihozni stabilan ezt a verziót, hogy már egy csomó mident megszokott a szemünk, észre sem vesszük, hogy ez új :)

tomsolo képe

maximális respect a fordítás minden résztvevőjének.

köszönjük

-ts-

-ts-