Webhosting probléma!

biggabo19 képe

(2.)
A második kérdésem az alábbi. A régi rendszeremet D5ről D6ra cseréltem le. A gyökér könyvtárban található site és files mappát nem bántottam. Azonban most tervezem, hogy a D6nak megfelelő könyvtárszerkezet szerint beteszem a sites/default/files könyvtárba a csatolmányokat képző fájlokat. Azonban az átmozgatással nem is lenne semmi gond, az természetes és triviális. Hanem ugyebár a már feltöltött régebbi csatolmányok a gyökérkönyvtárban található files mappára hivatkoznak. Hogyan lehetne megoldani, hogy az sql adatbázisban,- ugyebár ott kellene frissíteni, gondolom én - a csatolmányok linkjei az új útvonalra mutassanak. És ne kelljen az összes, majdnem 350 node-omat egyesével frissítenek, azok csatolmányait. Elég vacila lenne. Járom a javaslatokat.

(3.)
Egy további érdekes észrevétel még a D5ről D6ra való átállást követően, hogy a csatolmányok, ugyan a tárhelyen szépen értelmes fájlnévvel rendelkeznek, azonban amikor letöltésükre kerül a sor az olalon a csatolmányok linkjeire való kattintás során a Mozilla amellett, hogy nem tudja megmondani, hogy milyen állományról van szó (nem ismeri fel az állományt kiterjesztését sem), az állomány neve kis és nagybetűk egyvelegévé alakul át, és nem marad meg az eredeti fájlnév, amivel a tárhelyen is szerepel fent.

Valamint a pdf állományokat eddig a Mozilla megkérdezte a megnyitásukat vagy lementésüket. Azonban ez a lehetőség elnt számomra. Automatikusan megnyitja a pdf állományt a böngészőben. Annak ellenére teszi et meg, hogy használom és be is van kapcsolva a PDF Downloader Mozilla kiegészítő. Ismerősömtől azt a lehetséges választ kaptam, hogy ez függ magától a böngészőtől is.
Erre a kérdésre is várom az ésszerű magyarázatokat és a probléma megoldásának lehetőségeit, amennyiben lehetséges.

A válaszokat kérem sorszámozzuk a feltett kéréseknek megfelelően, amennyiben ezt kérhetem. A túl terjedelmes kérdéseim miatt kérem ezt, és hogy mások ezt később is jól át tudják tekinteni.

Várom a válaszokat és kíváncsian figyelem a lehetséges megoldásokat. Mindenkinek kellemes további napot kívánok. Köszönöm.

Drupal verzió: 
Bálint képe

(2)
Ha a Webhely beállítása >> Fájlrendszer beállítás oldalon a Fájlrendszer könyvtárát átállítod arra az útvonalra, ahova átmozgattad az állományokat, akkor a hivatkozások jók maradnak. De javítson ki valaki, hogyha tévedek!

0
0
aboros képe

és hogy mások ezt később is jól át tudják tekinteni

hogy egy témában lehetőleg egy kérdés szerepeljen és az új kérdésnek új témát nyissunk.
beküldési irányelvek.

a pdf megnyitásos kérdésednek nincs sorszáma, de a drupalhoz sincs semmi köze. mindenki úgy állítja be a böngészőjét, ahogy akarja, nekem pl mindig mindent megkérdez, de beállíthatnám azt is, hogy soha ne kérdezzen, hanem mindent töltsön le egy adott mappába.
valahol a böngésző beállításaiban megadtad, hogy a pdf -eket töltse le és ne nyissa meg. hogy hol azt már neked kell(ene) tudni.

0
0

-
clear: both;

pp képe

Ha nem érti amit írunk neki, nem értem miért nem kérdez...

http://drupal.hu/forum/komplex-drupal-k%C3%A9rd%C3%A9sek

pp

0
0
biggabo19 képe

Köszönöm a válaszokat, csak most értem ide! A témát külön topicba szétszedem és nem teszek több kérdést többé egybe. Köszönöm. A böngészőmet ismerem, csak eddig volt állomány név a letöltéskor de a D/ra való átálást követően nem ezt tapaszaltam. Nem tudom, szerintem nem böngésző hiba, hogy ha az opera is és az IE is így viselkedik.

0
0