Komplex DRUPAL kérdések!

biggabo19 képe

Szerbusztok!

Ismét a nagy közösség és közönség segítségét kérném egy nagyszabású problémában. Vegyük akkor sorba az eseteket és sorba kifejteném, részletezve azokat.
Íme akkor sorban:

1. Image mappa létrehozásának problémája,
2. files mappa tartalmának áthelyezése és az eddigi csatolmányok útvonalainak módosítása,
3. Drupal 5ről 6ra való átálást követő letölthető állományok neveinek megváltozása letöltéskor,

(1.)
Akkor most sorban kifejteném a részleteket. Vegyük akkor az első pontban szereplő Image mappa hibáját. A probléma a webhosticon kft által üzemeltettet oldalam cpaneles menedzselő felületről, DirectAdmin kezelőre való átállását követően jelentkezett.
Az esettel kapcsolatban megoldás is jött a problémára, az alábbi levél részletet befűzöm alább:

Kérdés:

"A drupal alapon üzemelő ***.hu alatt akarom használni az image modult a képek kezelésére és falakba utközöm. A régi cpaneles felületen ezzel nem volt gond.
Az észrevételem. A files/iamges és files/imageimport mappákat a direcadmin fájlkezelőjével létrehoztam 755ös jogosultsággal. A image modul telepítését követőn a rendszer egyrészt hivatkozik a "image mappa nem létezik" szövegre, az imageimport mappa esetében " a mappa nem írható" . Az írási jog csak a 777es jogosultsági szint megadásával szűnik meg csak, ami elég érdekes és veszélyes is. Kérdésem lenne, hogy a probléma miért áll fent, valamint mit tudnánk tenni a probléma megszüntetése érdekében."

Válasz:

"Mivel a php modulként fut és nem cgi-ként, így nincs lehetősége arra, hogy 777-nél kisebb írásjogot adjon egy fájlra vagy mappára, ha meg akarja változtatni a tartalmát. A cpanelen azért nem volt gond, mert ott cgi-ként futott a php."

Ha ez így van, kértem az oldal újabb szerverükre történő költöztetését, d ha valakinek van valami érdemi hozzászólása van a dologhoz, szívesen meghallgatom.

(2.)
A második kérdésem az alábbi. A régi rendszeremet D5ről D6ra cseréltem le. A gyökér könyvtárban található site és files mappát nem bántottam. Azonban most tervezem, hogy a D6nak megfelelő könyvtárszerkezet szerint beteszem a sites/default/files könyvtárba a csatolmányokat képző fájlokat. Azonban az átmozgatással nem is lenne semmi gond, az természetes és triviális. Hanem ugyebár a már feltöltött régebbi csatolmányok a gyökérkönyvtárban található files mappára hivatkoznak. Hogyan lehetne megoldani, hogy az sql adatbázisban,- ugyebár ott kellene frissíteni, gondolom én - a csatolmányok linkjei az új útvonalra mutassanak. És ne kelljen az összes, majdnem 350 node-omat egyesével frissítenek, azok csatolmányait. Elég vacila lenne. Járom a javaslatokat.

(3.)
Egy további érdekes észrevétel még a D5ről D6ra való átállást követően, hogy a csatolmányok, ugyan a tárhelyen szépen értelmes fájlnévvel rendelkeznek, azonban amikor letöltésükre kerül a sor az olalon a csatolmányok linkjeire való kattintás során a Mozilla amellett, hogy nem tudja megmondani, hogy milyen állományról van szó (nem ismeri fel az állományt kiterjesztését sem), az állomány neve kis és nagybetűk egyvelegévé alakul át, és nem marad meg az eredeti fájlnév, amivel a tárhelyen is szerepel fent.

Valamint a pdf állományokat eddig a Mozilla megkérdezte a megnyitásukat vagy lementésüket. Azonban ez a lehetőség elnt számomra. Automatikusan megnyitja a pdf állományt a böngészőben. Annak ellenére teszi et meg, hogy használom és be is van kapcsolva a PDF Downloader Mozilla kiegészítő. Ismerősömtől azt a lehetséges választ kaptam, hogy ez függ magától a böngészőtől is.
Erre a kérdésre is várom az ésszerű magyarázatokat és a probléma megoldásának lehetőségeit, amennyiben lehetséges.

A válaszokat kérem sorszámozzuk a feltett kéréseknek megfelelően, amennyiben ezt kérhetem. A túl terjedelmes kérdéseim miatt kérem ezt, és hogy mások ezt később is jól át tudják tekinteni.

Várom a válaszokat és kíváncsian figyelem a lehetséges megoldásokat. Mindenkinek kellemes további napot kívánok. Köszönöm.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
pp képe

Legyél szíves külön témákba feltenni a kérdésedet. (ott aztán összelinkelheted, hogy aki válaszolj lássa milyen komplex problémád van)

ezt a topikot lezártam.

pp

0
0