Sziasztok!
Szeretnék egy űrlapot csinálni, ami mögött egy adatbázis lenne (excel-ből több oszlop, kb. 1500 sorral). Egy mezővel rákeresnék pl. cikkszám alapján egy termékre, a keresés eredményeképpen az űrlap bizonyos mezői automatikusan kitöltődnének.
Kérdésem:
hogyan tudok egy excel file-t ilyen formában beimportálni a drupalba?
hogyan lehet ezt a fajta keresést kivitelezni?
milyen modulokkal oldhatnám ezt meg?
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!
Taxonomy upgrade extras:
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
az első kérdésedre a válasz
az első kérdésedre a válasz -
--- excel egy sora egy rekord => egy node a drupal honlapon, amelyet egy külön tartalomtípussal tudsz leírni, nevezzük ezt most excel_node-nak. - ehhez nem kell külön modul - Ha valamelyik mező értéke függ egy másik mező tartalmától, javascript-tel tudod megoldani pl, hogy kiszámítódjon az adott mező tartalma, az alapul veendő mező bevitelekor, ...
--- az excel táblázat bevitelét node importálással tudod megoldani - pl feeds modullal
--- a honlapon történő megjelenítéshez használd a views-t, amellyel leválogatod a tartalmat az excel_node tartalom típusra, a megjelenítése lehet táblázatos, ...
*** az űrlap értelmezhetetlen ebben az esetben, hiszen az másra való, vagy leírod hogy kerül a csizma az asztalra :-)
*** a leírt keresés nagyon zavaros, kérlek, fuss neki még1szer
Geva
----- Számítások - Kalkulátorok
Van egy form, ami nem egy
Van egy form, ami nem egy klasszikus regisztrációs űrlap, hanem kicsivel több információt tartalmaz.
Ennek bizonyos részeit szeretném „automatizálni”. Pl. kitölt egy mezőt ahol megadja az azonosítóját, aminek következtében (az importált excel-bő) feltöltődnek név, cím, ir. szám stb. Így szeretném gyorsítani a form töltögetését. Remélem sikerült leírnom és nem borítottam fel az asztalt a csizma mellé
Ebben kérném szépen a segítséget.
(Ugye nem?)
JFR, csak mivel említetted, bevillant, hogy biztosan nem értjük félre egymást: ugye még véletlenül sem a több ezer magyar település irányítószámát tárolod az táblázatodban és akarod a településnevet automatikusan kitölteni? Ezt ugyanis mások már megcsinálták, ne fáradj vele: drupal.hu/node/15792
Természetesen ha a user saját megadott ir.számáról van szó, az más tészta, akkor nem szóltam.
Nem :)
Ezt csak példának hoztam fel, de köszönöm a segítséget, jól jöhet még. A feladat elméleti síkja ugyanaz mint az ir. számos irományom.
Még nem mertem hozzákezdeni, meg időm sem volt.
Azt még fogalmam sincs, hogy miként csinálhatnám meg, hogy ne a webform által létrehozott sablont alkalmazzam, hanem valami egyediséget is belevigyek ebbe a félig automatizált formba.
Üdv.:)