URL redirect beállítások

d0r0ttya képe

Egy mostanában kelt fórumtéma hatására (http://drupal.hu/forum/seo-and-mulitlang/15594) a kétnyelvű oldalamat szétválasztottam két egynyelvűre, két külön domain alá. Ennek hatására azonban az eddigi /hu tag kiesett a linkekből, ami az ilyen külső hivatkozások alapján ránktalálók számára egy 404-es hibát ad.
Van esetleg olyan beállítási lehetőség vagy az url redirectben megadható opció (a dokumentációban nem találtam), mellyel megoldható, hogy a /hu tag kikerüljön a beérkező kérésekből? Tehát pl. pelda.hu/hu/gyik helyett automatiksan pelda.hu/gyik legyen. Egyesével nem nagyon szeretnék felvenni az url redirectbe több száz linket.
Előre is nagyon köszönök minden ötletet.

Drupal verzió: 
d0r0ttya képe

A .htacces-ben az összes /hu tagos oldalt ha minden igaz, át tudom irányítani mondjuk a főkönyvtárba ezzel:

Redirect /hu/$ http://www.pelda.hu/$ [R=301,L]

de ha megoldható, csak a /hu tag kiemelését szeretném. Elnézést a bénázásért, az Apache-hoz és a .htacces-hez eddig még soha nem volt közöm.

0
0
csakiistvan képe

Én a másik irányból közelíteném meg:

régi url: pelda.hu/gyik
Új url: pelda.hu/hu/gyik

ha régire érkezik dobd az újra. Nem tudom hány node vagy url van amiről épp szó van, de a http://drupal.org/project/path_redirect talán segít ha kevés..

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

d0r0ttya képe

Nagyon sok url van (1000 felett), ezért szeretnék valamilyen automatikus átirányítást keresni rá. Elkezdtem egyesével hozzáadni redirecteket, de reménytelenül rengeteg van.
"Csak" a /hu tagot kellene kivarázsolni az url-ekből valahogyan (többnyelvűből lett egynyelvű az oldal).

0
0