Ügyfél általi fordítás??

geza84 képe

Sziasztok!

Van egy többnyelvű oldal, amit alapból elkészítünk angolul, de utána jön még jónéhány nyelv. A kérdésem az, hogy hogyan lehet átadni az ügyfélnek egy olyan pl. Excel táblázatot, (vagy csv-t mindegy), ami a használatban lévő (!) fordítási egységeket tartalmazza? Vagy igazából bármi megoldás érdekel, amivel megoldható az, hogy az ügyfél el tudja intézni a fordítást. A Localization client jelen esetben nem megoldás, mert 1. nekünk még sosem működött megbízhatóan, mindig volt olyan fordítási egység, amit nem talált meg, és onnantól kuka az egész (ha valaki tudja, hogy miért lehet, akkor az is érdekelne, de most nem ez a fő kérdés), 2. az ügyfelünk fordítóirodának szeretné elküldeni a szövegeket, akik valószínű nem fognak / akarnak majd belépni az oldalra.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
dj képe

0
0

Üdv!
Dudás József

asrob képe

A kérdésem az, hogy hogyan lehet átadni az ügyfélnek egy olyan pl. Excel táblázatot, (vagy csv-t mindegy), ami a használatban lévő (!) fordítási egységeket tartalmazza?

2. az ügyfelünk fordítóirodának szeretné elküldeni a szövegeket, akik valószínű nem fognak / akarnak majd belépni az oldalra.

Ezekkel csak az lesz a baj szerintem, hogy durva félrefordítások is lehetnek, mivel nem tudják ellenőrizni a kontextust, azt ahogyan az a string megjelenik az oldalon, stb-stb.

1
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

Balu Ertl képe

Ugye jól értem, hogy felületfordításról van szó? (Azaz nem tartalomfordításról).

Csatlakoznék azonban az előttem szólókhoz: meg kéne értetni az Ügyféllel, hogy nem minden fordító jártas szoftverhonosításban, a Drupal, valamint a sztringek GUI-n való megjelenésének kontextusa nélkül nem mindig lehet odaillő kifejezést találni, ami végeredményben jobban zavarja majd a felhasználókat, mintsem segítené.

Custom modul felületét fordítanátok? Mert ha nem, akkor a Core és a legnépszerűbb contrib modulok sok európai nyelven már egész jól le vannak fordítva. Ha ilyesmiben gondolkozik az Ügyfél, akkor azt javasolnám, vegyétek fel a kapcsolatot a localize.drupal.org -on a fordítani kívánt nyelvek csoportvezetőivel, és egyeztessetek velük: egy kóla+pizza+terem szponzorációt felajánlva összehozhatnak egy sprintet, aminek a végeredménye nem csak hogy Drupalosabb lesz, mint a fordítóirodáé, de egyben közös is, mindenkié.

A fájlformátum egyébként, amit keresel a .po: plain-text, Drupalból/ba im/exportálható, fordítóiroda Jegyzettömbben megnyitja, Unicode-dal visszamenti, te a végén betöltöd, mindenki boldog.

1
0
geza84 képe

Köszönöm a válaszokat! Azzal én is tisztában voltam, hogy kontextus nélkül van esélye a félrefordításnak, azonban most jöttem rá arra (a válaszaitok hatására), hogy ez dúrvább hibákat eredményezhet, mint amikre először gondoltam. Így már azt is sejtem, hogy miért nincs megoldás a csak használatban lévő stringet exportálására. Rendben, akkor Localization client-el lesz megoldva a probléma valószínüleg. Viszont akkor arra keresem még a megoldást, hogy ez miért nem működik néha? Sőt gyakran! Eddig akárhányszór nekiálltam ezt használni, mindig belefutottam rövid idő alatt egy olyan fordítási egységbe, amit a Localization client nem talált meg, de felületfordítás megtalálta. Ez mitől lehet?

0
0
Balu Ertl képe

Most nézem a modul adatlapját, fél éve volt ráérő ideje valakinek foglalkozni vele, a legutolsó kiadások 2013-ból valók, az issue listája sem rövid, szóval lenne hol dolgozni rajta, biztosan a megbízhatósága is fejleszthető. Bizonyára olvastad, hogy az Overlay-jel összeakad.

Alternatívaként a core beépített felületfordítóját ajánlom: amit egy másik lapon megnyitva tartva és abba a megtalált sztringeket kopipésztelve hasonló eredményt nyújt.

Valamint legyen fent a Localization Update modul is, hogy automatikusan részesüljetek a közösségileg készült fordításokból, ne dolgoztassátok feleslegesen a fordítóirodát.

0
0