Übercart vagy Commerce jobb, ha egyszerű termékekről van szó, és teljesen laikus felhasználók

stewes képe

Egyelőre csak magam szórakoztatására új honlapot építek volt munkaadómnak, ami egy könyvkiadó. A kiadványokat szeretném webshopban elhelyezni. Variációk (szín, méret stb.) értelemszerűen nincsenek. A rendelés módját, fizetést sem kell túlbonyolítani. Jelenleg levélben tudnak a vásárlók rendelni, előre utalással, vagy utánvét. A kártyás fizetés akkor sem valószínű, ha végül leváltanák az én megoldásomra. A volt kollégák olyan sikítós titkárnő szinten értenek az internethez.
Ubercart most elérhető verziója: Development version: 8.x-4.x-dev updated 10 Mar 2019 at 01:48 UTC
Hagyjam a csudába, és a Commerce modullal foglalkozzam inkább?
Mit javasoltok, azzal a kiegészítéssel, hogy magam is csak kattintgatós hobby honlapépítő vagyok.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Balu Ertl képe

„Hagyjam a csudába, és a Commerce modullal foglalkozzam inkább?”

Jól érzed. Igen, hagyd.

„[…] magam is csak kattintgatós hobby honlapépítő vagyok.”

Pont ezért. Bár nem hibátlan, de a Commerce 2.x egy fokkal kiforrottabb talán mint az évek óta felhagyott Übercart, így nagyobb esélyt érzek, hogy működőképes módon össze tudod kattintgatni vele a minimális funkcionalitást, amit szeretnél.

1
0
stewes képe

Megfogadom a tanácsodat! Köszönöm a gyors választ! Az Address modullal elakadtam (mint sokan), de nincs határidő, nincs méltatlankodó ügyfél, felelősség stb. Nem is tudom, minek foglalkozom vele. :-)

1
-1

„Kattintgatós amatőr”

dongodani képe

Ha csak egyszerűen termékeket akarsz eladni, akkor hagynám a drupal-t és keresnék egy tisztán webáruház motort, pl. Magento-t vagy valami hasonlót. Erre a célra kiforrottabb és nem úgy kell összelegózni az ilyen-olyan állapotú modulokból.

1
0
stewes képe

Persze, teljesen igazad van, de pusztán webes vásárlási lehetőség nem központi kérdés. Jól éreztem magam a kiadóban, csak a válság elvitte a munkámat.
Három, teljesen káoszos oldal működik most, elavult tartalommal. Én meg nosztalgikus hangulatban elkezdtem gondolkodni egy mobilon is használható, összeszedettebb megjelenésem.
De hopp, ez nem fecsegős oldal, bocs!

1
0

„Kattintgatós amatőr”

dongodani képe

Ha Drupal vonalon webshop-ot készítesz, akár saját tanulásra, az nagyon jó irány, mert sokat lehet belőle tapasztalni, ami nem webshop specifikusan is értékes tudást jelent. Akkor viszont nyomd keményen, mert "drupalul" igazán mindenki csak maga tud megtanulni.
Én is a Commerce vonalon indulnék el.

2
0
tiburi képe

Az übert imádtam, de annak már annyi. A Commerce D7-en frenetikus, részben a rules és a kiegészítő modulok nagy száma miatt, D8-on a tapasztalataim szerint azonban akkora katasztrófa, hogy webshopot már nem D-re építek. WP-n a Woo-t ajánlom, vagy standard shop engineket pl. Prestát, vagy Magento-t. Leírni is fáj a fentieket, de ez a "nagy helyzet".

0
0