TinyMCE hogy működik a neobase-on ?

nemetivilmos képe

Szeasztok, tudna valaki segíteni, hogy a Neobase oldalon vajon hogyan állították be a TinyMCE-t hogy működik, mert én is ezt szerteném használni de a Wysiwyg modullal hiába installálom és a gombokat/funkciókat hiába állitom nem megy, nem jelennek meg a gombok. A modul könyvtára az ajánlottat használom "\sites\all\libraries\tinymce\" , és letöltöttem a 3.2.2.3.-at ez van a neobase-n, valamint a legújabbat is a 3.2.5-öt. Mindkettőnél ugyanaz a jelenség. Köszi előre is.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aksza képe

Én a Tinyt nem ismerem, ha esetleg megfelel az FCKEDITOR akkor ITT találsz leírást, ezt szóról szóra megkell csinálni és akkor menni fog, csak első látásra bonyolult. A kulcsa az egésznek, hogy külön van a modul és külön maga a program, de minden benne van a leírásban.

0
0
nemetivilmos képe

Szia Aksza, az FCK-t próbáltam, és megy, azonban a WordPress-ben a Tiny van benne és azt szoktam meg, azért akartam használni, illetve az előbbi hozzászólásben leírtam a jelenséget és a megoldást is. Azért köszi a segítségedet, és hogy írtál.

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

nemetivilmos képe

Kb két hónapja kezdtem a Drupal-al ismerkedni, és néha a Pascal környezet után nekem kicsit fura, ezért sok olyan hibába futok bele amit először nem értek. Ez is olyan, mert ha nem állítom el a nyelvet "EN"-ről "HU"-ra akkor semmi gondom nem lett volna a TinyMCE modullal. Korrektül dolgozik "EN" nyelvi beállítással. Ezt a jelenséget egyébként máshol, más CMS-nél is megszívtam ilyenek miatt. Rengeteg féle Drupal modult próbálgattam, de most hoztam egy döntést, hogy előbb az eredeti nyelven próbálom, és csak utána a HU-s beállítással. Akkor talán nem lesz ennyi problémám.

Ezzel kapcsolatban csak annyi a megjegyzésem, hogyha nincs az adott nyelven forditás, akkor a rendszer miért engedi mégis kiválasztani. Ki és hol bökte el a beálltási panelt és hogyan lehetne ezeket a hibákat minimalizálni, kinek kellene írni, mert a Pascal világában megszoktam, ha nem lehet választani valamit az akkor nincs benne a Combo-Box, vagy List-Box elemek között. Itt benne van a "HU"-n kívül minden, és azt gondolom ez nem egészséges koncepció, mert hibás működést eredményez, vagyis nincsenek meg a gombok/funkciók. Ezt a hibát ahogy láttam sokan észlelték már, és keresték is az okát.

A módszerem ezentúl az lesz, hogy előszőr a nyelvet nem állítom el, csak ha már megy a modul rendesen, akkor egyértelmű lesz mi a hiba, szerintem.

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

aksza képe

Ezt írod: A modul könyvtára az ajánlottat használom "\sites\all\libraries\tinymce\"
Ez nem jó, a modulok könyvtára: /sites/all/modules/tinytinymce

Olvasd el a modul install.txt -t nagyon jól le van írva a telepítés menete.

0
0
nemetivilmos képe

A dolog nem egészen pontos, mert mikor melyik és hogyan rakod fel !

Én a Wysiwyg modult használom, ez fontos szempont !!

" Az egyes Wysiwyg profilokat különböző beviteli formátumokhoz lehet társítani. A Wysiwig profil meghatározza, hogy milyen ügyfél-oldali szerkesztő legyen betöltve, milyen nyomógombok és sminkek legyenek elérhetők a szerkesztőben, hogy jelenjen meg a szerkesztő és néhány egyéb, szerkesztő-specifikus funkciókat." ez az ismertetője és ez a mappa rendszere " sites/all/libraries/... szerkesztő mappája ...." Ha nem ide rakod akkor nem látja a Wysiwyg modult !

Más : Nézd meg hogy a Neobase mappa rendszere hogy néz ki, ott szintén a fenti modul szabályozza/telepiti a szerkesztőket. Ezek nem betonba öntött dolgok, szerintem, hanem beállítások kérdése.

Amit írtál az általam kialakított környezetben a BUEditor-ra igaz, mert azt a Wysiwyg modul nem ismeri,

"saját ftp-s mappád/modules/wysiwyg/... szerkesztő mappája ...."

Kezdő Drupalos vagyok, de a Dos világában kezdtem a szakmát a 70'-es években.....

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

nemetivilmos képe

A TinyTinyMCE és a TinyMCE nem ugyan az a csomag, az amiről írsz azt mem látja a Wysiwyg modul. Próbáltam, ezért írom....

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

aksza képe

Ez elkerülte a figyelmem, elnézést. Erre nem tudok mit írni, nem ismerem ezt a modult.

0
0
nemetivilmos képe

Szia Aksza, semmi baj, velem is sokszor van ez így, ezért történnek velem a "hiba-csodák" mostanában. Ahogy a mondás is szól: "Az egyiknek sikerül a másiknak nem". Mindig ilyesmi az oka... Egy másik topicban tanulságképpen le is írtam egy ilyen esetemet, mert kérték. Azt szeretem a Drupal-os fórumban, hogy jó a hangulat és segítőkészek vagytok. A TinyMCE általam leírt telepítési módszerét sajnos nem tudom hol olvastam, ha megtalálom a forrást leírom. Köszönöm a segítö szándékodat, jól jön amikor zúg a fejem a saját ökörségeim miatt. :))))

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

buthidae képe

és ezt saját tapasztalat, hosszas kínlódások után mondom! A végén Én már gyakorlatilag könyörögtem azért hogy csinálják meg, tegyék legalább az alapvető funkcióit használhatóvá!
Most ott tartok hogy képtelen vagyok működésre bírni néhány gombot, funkciót...

Nálam nem működnek a "betű színek" áthúzás, stb... Képtelen vagyok hozzá adni, működésre bírni pl a , , és társait...

Sajnos nem is vagyok egyedül ezekkel a gondokkal, jó néhány oldalt felkerestem ez ügyben. FCK editort is próbáltam, egy darabig működött majd gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra teljesen összeomlott. Ezek után reklamáltam, mire kiderült ne is akarjam használni, mert Ők is azzal akarták kezdeni de nekik sem működött...

0
0
nemetivilmos képe

Szia Buthidae

A Nagy Gustáv jegyzetben van egy ilyen rész a letölthető anyagában, ezek hogy állnak nálad ?

8. Tartalmak
8.1. Beviteli formák
A tartalomkezelő rendszerek egyik alapvető célja, hogy a tartalom előállításához ne legyen
szükség komolyabb webfejlesztői ismeretekre. Ezért a tartalom felviteléhez, formázásához
a felhasználók számára olyan segítséget kell nyújtani, ami a szövegszerkesztők
használatához hasonló, de azért ne adjon lehetőséget az oldal dizájnjának „tönkretételéhez”.
A beviteli formák a felhasználók által megadható szövegek különböző feldolgozási módjait
határozzák meg. A szűrők alkalmazását illetően minden beviteli forma saját lehetőségekkel
rendelkezik, segítségükkel többek közt kiszűrhetők a rosszindulatú HTML elemek,
vagy automatikusan kattinthatóvá tehetők a beírt webcímek (61. ábra).
Tartalom beküldésekor a felhasználók a számukra megfelelő beviteli formát választhatják
ki az engedélyezettek közül.
A beviteli formák használata csoportokhoz köthető, és egy alapértelmezett forma is kiválasztható,
amely minden látogató számára elérhető lesz. Ezért célszerű alapértelmezettként
a lehető legkevesebbet megengedő formát választani. ...... stb

Ha itt nem jó valami akkor jönnek a rejtélyes csodák és őrületek.

Nálam korrektül megy bármelyik szerkesztő FCK, Tiny, Bue, stb. de előtte beállítottam a jegyzet alapján néhány dolgot. Előtte én ís szívtam !

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

timi képe

Szia!
Tudnál nekem segíteni, hogy a neobase-n hogyan tudtad szóra bírni a tinymce-t? Én néztem ezt a Nagy Gusztáv jegyzetet ennél a résznél, de valahogy mégsem akar összejönni, eleve ott kezdődik, hogy a wyswyg beállításoknál a tinymce "not installed", amit meg ír ahova fel kéne tenni, olyan könyvtár elérésem nincs az ftp-n, de a modulok között viszont szerepel a tinymce és engedélyezve is van. Szóval szájbarágósan hogyan lehet tinymce-m? (olyan szőke nőnek valón :D)

0
0

T.

Nagy Gusztáv képe

Nem is nagyon értem a kérdésed.

0
0

Nagy Gusztáv

timi képe

Szia!
Jegyzeted az jónak tűnik, de egyelőre nem volt időm végigolvasni a 240 oldalt (munka+suli mellett nincs ennyi szabad időm sajna, most lesz vizsga időszak és nem honlap készítésből). Amint lesz rá időm pótlom, mert első nekifutásra tényleg hasznosnak tűnik :)

Drupal-al most ismerekedem, eddig joomla-t használtam. A kérdésem az, kicsit bugyután fogalmazva, hogy amikor pl "tartalom beküldés" -> "oldal" akkor az alapértelemezett a tinymce legyen. Nekem egyelőre nem az a felület látszik, amit megszoktam a joomla-ban, amiben látszanak a formázás, meg stb gombok is, csak egy csupasz "szövegdobozom" van. Nem tudom, ez most mennyire lett érthetőbb :)

Szóval ma arra jutottam, hogy a gubancot a wysiwyg okozza.
Amikor "modulok" ba belemegyek, akkor szép piros mezőben kiírja, hogy a wysiwyg-et visszavonták, ezért vagy frissítsem vagy, kapcsoljam ki. A neobase-en csak úgy tudom frissíteni, ha felmásolom a modules könyvtárba az újabb verziót, majd futtatom az update.php-t. Na innentől kezdve az az admin menüben a webhely beállításokban 2 wysiwyg menüm lesz, viszont a modulok naprakészségét figyelő "izé" már nem jelzi elavultnak a wysiwyget, de így meg nem tudom használni a tinymce-t. azt akárhogy másolgattam a modules könyvtárba, annyi lesz belőle,nem látszik a wysiwyg beállításoknál.

szóval a kérdésem az, hogy a wysiwyg frissítés és 3.2.7-es tinymce-t hogyan lehet a neobase-en megoldani, hogy működjön is? vagy ne foglalkozzak a piros jelzéssel, hogy frissíteni kéne és hagyjam az alap wysiwyget és tinymce-t?

Amikor letöröltem a modules könyvtárból a wysiwyget és a tinymce-t amiket feltettem, akkor megjelent az oldal beküldésénél a tinymce gombsor, sikerült is vele képet beszúrni, de amikor rányomtam a lap alján levő mentés gombra, akkor semmit sem mentett el abból amit csináltam :(( ez miért van?

0
0

T.

Ave képe

A tinymce alapból installálva van és működik is a neobase.hu oldalon.
A Beviteli formák és a Wysiwyg modulokban tudod finomhangolni a szerkesztőt.
Azzal ne próbálkozz, hogy újabb verziót tölts fel, mert akkor nem fog menni.

0
0
timi képe

Jó, akkor leszedem az újabb wysiwyget. Viszont azt nem értem, hogy miért nem marad meg amit csinálok a tinymce-vel? pl a az új bekezdés, vagy kép amit beillesztek? Valószínűleg valamit elállítottam?... csak tudnám akkor mit...
az lehetséges, hogy az "advanced..." kezdetű dolgok(gombok) nem működnek jól a tinymce-ben? vagy a hu nyelvi beállítás kavar vagy a kettő együtt?....... találgatok csak egyelőre

0
0

T.

nemetivilmos képe

A tartalmom bevitel során milyen beviteli formát engedsz meg ? Full, vagy Filtered, mert nem mindegy. Ettől függ a megjelenésed. A szerkesztőben amit látsz egy dolog és amit engedsz az egy másik. Erről a Gusztáv részletesen ír a jegyzetében. Érdemes elolvasni, vagy legalább átfutni rajta, mielőtt kisérletezéssel elhasználsz többször annyi időt. Honnan tudom ? Tapasztalatból.

Itt van egy link : http://drupal.hu/forum/tinymce-hogy-m%C5%B1k%C3%B6dik-neobase

Más

Neobase az nem olyan mintha te telepítesz fel egy Drupalt. Ha ott van a lapod, onnan elköltözni nem fogsz tudni más helyre, mert a mentésed csak a Neobase-n tud működni. Nem folytatom mert off téma, nézz utána a fórumon, erről írtam itt :

http://drupal.hu/forum/backup-and-migrate-modul-neobase-n-%C3%A9s-az-ext...

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

timi képe

próbáltam mindkét formát az oldal beküldésénél lehet váltani full vagy filtered, ott mindkettő ugyanazt produkálta.

Oldalszámot tudsz mondani a jegyzetben hol találom ezt?

((nem véletlenül választottam a neobase-t... nem találtam más normális ingyenes tárhelyet, amin nem tolnak a honlap alá/fölé mindenféle oda nem illő reklámot mint az atw-n pl (necc harisnyás fenék rulz) :((( szívem szerint extra+joomla lenne nekem az ami fekszik, de az extrán nincs regisztráció már hosszú ideje...)) és szóval az azért nem fog megártani ha a drupalt is megismerem valamennyire, csak hát nem elég a nap 24 órája mindenre amit szeretnék... :))

0
0

T.

aboros képe

beviteli formák, ilyet keress gusztáv jegyzetében.
angolul input formats -nak nevezzük őket, rengeteg leírást találsz a működésükről a neten.
full htmlben minden tag engedélyezett, bármit tehetsz be, képet is. filteredben az engedélyezett, amit te engedélyezel.

olyan tárhely pedig, hogy "ingyenes" nem létezik. igazából semmiből nem létezik "ingyenes", legfeljebb nem pénzzel fizetsz érte.

0
0

-
clear: both;

szantog képe

Neobase az nem olyan mintha te telepítesz fel egy Drupalt. Ha ott van a lapod, onnan elköltözni nem fogsz tudni más helyre, mert a mentésed csak a Neobase-n tud működni.
Ez így ebben a formában biztos nem igaz, én már költöztem neobase-ről éles oldalra. Valami nüánsznyi bonyodalom mintha rémlene, de semmi kezelhetetlen.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

timi képe

hát megnézegettem a jegyzetet. előrébb nem jutottam.

letöröltem a modulesből a wysiwyget. update-eltem. majd az admin menüben a webhely beállításokban a wysiwyg beállításoknál ki van választva mind a filtered és mind a full html-nél a tinymce 3.2.2.3. elmentettem. de. megint csupasz szövegdobozom van csak :(( mit csinálok rosszul?

0
0

T.

Nagy Gusztáv képe

amire látatlanban még sok mindent lehetne mondani. Olyan feladat, mintha telefonon kellene rendelnie a nőgyógyásznak.

Ahogy többen elmondtuk, a tinymce alapból megy a neobase.hu-n. Hogy te toltál el valamit, vagy a neobase, azt lehetetlen megmondani.

0
0

Nagy Gusztáv

Ave képe

A Wysiwygre szükség van, a tárhelyről töröld le a te általad feltöltöttet.
Próbálkozhatsz a nyelv átállítására angolra, illetve első körben a pluginek ne legyenek bejelölve.
Valamelyik már nekem is okozott problémát.

0
0
timi képe

Köszi a tippet, kikapcsoltam a plugineket, most megjelenik a tinymce. Arra esetleg emlékszel, hogy melyik okozza a gondot, vagy játszak vele? (az elég macerás azért... :))

0
0

T.

Ave képe

Megnéztem, a Flash bekapcsolásakor csak kód nézet van. Én ezeket használom gond nélkül: Advanced image, Advanced link, Emotions, Betűtípus, Betűméret, Fullscreen, Paste from Word, Táblázat, IMCE

0
0
timi képe

köszi, kipróbálom akkor :)

0
0

T.

timi képe

Most megjelennek a tinymce gombjai, van engedélyezve néhány plugin is. Az alapértelmezett bevitel a full html-re van állítva. Mégis, amikor beillesztek képet, vagy sortörést, akkor csak a tinymce-ben jelenik meg, a mentés után semmi sem látszik belőle. Szerkesztéskor ismét látszik a tinymce-ben, amiket csináltam. (az előző verzióban ez mind el is tűnt).
----
szerk:
közben rájöttem, hogy nem elég a full html magában, hanem ott még a html kódokat külön kell engedélyezni. abban vki tud segíteni, hogy miket célszerű? ennyire nem ismerem a html kódókat. mióta betettem az img-t azóta látszik a kép, viszont a kép szöveggel körbe futtatása azt pl nem tudom.

0
0

T.

timi képe

a full html-nél html beállításokban tud vki segíteni? egy pár dolgot beállítgattam, a táblázat, meg kép beillesztés, de a kép körbefuttatása szöveggel működjön, az nem sikerült. megnéztem a joomla-s oldalamban a tinymce-vel a html kódot, ott az align van a kódban, szépen a kép úgy jelenik meg mint ahogy szeretném, de itt a drupalban a float, de nem tudom mit kéne engedélyeznem, mert mindkettőt beírtam már az engedélyezett kódok közé és még mindig nem úgy jelenik meg.

0
0

T.

Ave képe

igazítsd balra vagy jobbra a képet, és mellé írja a szöveget.

0
0
timi képe

azt csináltam, de nem akarja úgy megjeleníteni mégsem

0
0

T.

Den képe

A képet align=left, float:left-el vagy, egy css stílus hozzáadásával próbálod meg igazítani?

Midegyik esetben megnézném a képre vonatkozó stíluslapot, hogy melyik css szabály vonatkozik a képedre, és kideríteném, miért nem igazítja a képet balra. Ehhez megvannak a megfelelő eszökök a böngészőkben.

A konkrét eset megvizsgálása nélkül csak annyit lehet mondani: valószínű egy css szabály átírja a kép igazítást.

p.s.: új fórumtéma az új kérdésnek!

0
0
Nagy Gusztáv képe

Kérlek legközelebb új témaként küldd be az új kérdésedet. Itt ez a szokás.

Jó lenne egy linket látni, hogy láthassuk a problémás oldalt.

0
0

Nagy Gusztáv