Többnyelvű image gallery (avagy csoportos importálás és egyesével történő nyelmegadási probléma)

pepo képe

Sziasztok!

A minap a segítségetekkel sikerült megoldanom, hogy a más nyelvű írások csak az adott nyelvű felületre kattintva legyen láthatóak, ne csak a magyar felületen.

Most szintén egy nyelvi probléma miatti akadályba ütköztem, remélem, tudtok segíteni:

Az image import segítségével töltök fel csoportos képeket a weblapra, ám, azok nem jelennek meg a galériában, mert "Language neutral" nyelvi jelzést kapnak. Vagyis ahhoz, hogy meg tudjam jeleníteni bármelyik képet, akkor egyesével a content-ben meg kell határoznom, hogy melyik nyelvhez is tartozik.
Az image content type-tól hiába vonom meg a multilanguage opciót, akkor sem történik semmi.

Szóval a kérdésem: ha már az image import nyelfüggetlenül hozza létre a gépeket a galériákhoz, akkor hogyan tudnám én a galériában tárolt képeket nyelvtől függetlenül megjeleníteni?

Előre is köszönöm a válasz!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
pepo képe

Senki?
Esetleg nagyon láma kérdés volt?

0
0
aboros képe

3 lehetőséged van.

  1. nem tudom milyen nyelvi beállításokat használsz, de az admin/settings/i18n/main oldalon a "Content selection" részben van olyan lehetőség, hogy "Current language and language neutral". ha ezt a beállítást használod, elvileg a nyelvsemleges tartalmak is meg kell, hogy jelenjenek minden nyelven. persze ez nem a legfrappánsabb, mert így a kép node -oknak (például a) címe (vagy a törzse vagy egyéb dolgai) minden nyelven ugyan az lesz majd.
  2. az image modul könyvtárában /contrib/image_import/image_import.admin.inc fileban van egy image_import_form() függvény. ha jól értem a drupalt, akkor ezt az űrlapot egy saját modulban kedvedre módosíthatod a hook_form_alter() -el, így semmi akadálya, hogy beépíts még egy nyelvválasztó bigyót is az űrlapba. ez elég elegáns megoldás, azt hiszem.
  3. az image modul issue -jai között nem találtam sehol ehhez hasonlót. (http://drupal.org/project/issues/image összetett kereséssel szűrj a 6.x alpha verziókra.. semmi 'language' vagy ilyesmi) .. szép ékes angol nyelven megfogalmazod a problémádat és beküldöd 'feature request' -ként, aztán majdcsak történik valami.

bónusz: a 2. és a 3. megoldás egyfajta vegyítése. végrehajtod a 2. megoldást, majd a 3. megoldás módosított változatát alkalmazod és beküldöd a munkádat 'feature request' + 'path, code needs review' -ként.

egyébként a felvetés teljesen jogos, úgyhogy a normál 3. megoldásra is hamar születne eredmény szerintem.

off: ne uppolj! ;)

0
0

-
clear: both;

Pasqualle képe

alap beallitasnal a language neutral tartalom meg kell hogy jelenjen.
de minden uj node default nyelven, nem "language neutral" nyelven jon letre..

az admin/content/node oldalon megegyszer ellenorizd, hogy milyen nyelven jottek letre a kep node-ok..
esetleg ha url alias is keszult akkor azt is ellenorizd: admin/build/path

ha rendben van akkor
1. mit allitottal at ahhoz, hogy a más nyelvű írások csak az adott nyelvű felületre kattintva legyen láthatóak, ne csak a magyar felületen.?
2. milyen galeriat hasznalsz?

0
0