Segítség, kizárt a Drupal

GyPiero képe

Sziasztok,

Sajnos a most következő probléma valószínűleg saját hibámból jött létre, ugyanis nem lett frissítve a Drupal rendszere telepítés óta, azaz több éve. Valószínűleg Drupal 6 van fent, sajnos én csak a rendszert állítottam be szívességből, a weblap tartalomszerkesztő embere a napokban viszont szólt, hogy nem tud belépni, pedig nem változtatott jelszót. A weboldal a sablon szöveget hozza, amikor be szeretnék lépni, de elütöm a jelszót véletlen. Phpmyadmin-ban megnéztem, a jelszó ugyanaz, mint amit régen eltároltam én is és a weblap tulajdonosa is. Próbáltam új felhasználót létrehozni, azzal sem lehet belépni. Lemásoltam az admin entry-t az adatbázisban, átírtam ID-t, nevet és email címet, úgy sem engedte, tehát esélytelen bejutni az oldalra. Mielőtt frissíteném a rendszert, szeretném a problémát elhárítani, hogy a legfrissebb verzióval ne járjak ugyanígy. Mit tanácsoltok? Köszönöm előre is.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
Balu Ertl képe

„Valószínűleg Drupal 6 van fent”

A pelda.hu/CHANGELOG.txt mit mutat?

„A weboldal a sablon szöveget hozza”

Mi a pontos üzenet?

Ha van drush telepítve a Drupalhoz és hozzáférsz a tárhelyhez parancssorosan, akkor drush uli-val be tudsz lépni az Egyes felhasználóval. Ha hozzáférsz az adatbázishoz, akkor ürítheted a cache és flood kezdetű táblákat, érdemes egy próbát tenni utána.

0
0
GyPiero képe

A CHANGELOG.txt-ben az utolsó entry ez:

Drupal 6.22, 2011-05-25

A pontos üzenetet sajnos már nem tudom leírni, ugyanis amint kitöröltem a cache kezdetű táblák tartalmát, HTTP Error 500-at hoz az oldal minden címre. A tárhely jó, mert a többi weboldal üzemel ugyanúgy rajta. Találtam egy cikket, ahol ugyanez volt a probléma és a .htaccess fájlra hivatkozott, abban kivettem a kommentet a "RewriteBase /" elől, de a hiba továbbra is fennáll. Minden oldalra 500-as hibát hoz, az admin loginra 403-at. Drush sajnos nincs telepítve. Egyébként hozzáférek mindenhez.

0
0
aboros képe

az apache logban benne kell lennie, hogy mi okozza az 500 -as hibát. abból több kiderül. ha a /user/login oldalra 403 -at kapsz miközben nem vagy bejelentkezve, az nem tudom hogyan lehetséges.
nem lehet, hogy valahogyan feltörték ezt az oldalt valamikor? nincsenek idegen fileok a filerendszerben?
vagy például ha letöltesz egy megegyező verziójú új drupalt, akkor az index.php -d egyforma az újjal? és a többi file? mik az eltérések?

6.38 -as a legfrissebb 6.x drupal, ha sokáig voltál 6.22 -n, simán lehet, hogy feltörődött valamikor korábban az oldal, ebben az esetben innen már nagyon nehéz lesz visszaálni.

0
0

-
clear: both;

GyPiero képe

Szinte mindent végignéztem, amit lehetett, először én is feltört oldalra gyanakodtam, de minden érintetlen volt, így azt hamar elvetettem. Részleges adatbázis-visszaállítás sem segített korábbi mentésből, így letöltöttem a xampp-t és elkezdtem vele kísérletezni localhoston. Már a telepítésnél elhasalt a dolog, ugyanis a 6.22 nem támogatja a PHP5 verziót. Megnéztem a cPanel-ben, mi a tárhelyen a PHP verzió, ott 7.1 volt. Amint visszaállítottam 5.5-re, azonnal helyreállt a rend. Ideiglenesen átállítottam 5.5-re, amíg localhoston rendberakom az oldalt és felfrissítem a legfrissebb drupal-ra. Köszi a segítséget mindenkinek!

1
0