Schema.org Metatag frissítés után lelassuló oldalak

tiburi képe

Sziasztok,

a Metatag rendszer már külön kéri, hogy a Schema.org metatag almodult is aktiváld az oldalakhoz. Ez persze nagyon helyes dolog és hasznos is. Én most több tucat oldalon ezt a frissítést le is futtattam (D7-en és D8-on egyaránt). Az eredmény azonban az lett, hogy brutálisan lelassult az admin. Gyakorlatilag nem lehet így dolgozni a rendszeren, csak tripla, vagy még több idő mellett.

Az inspector szerint a legnagyobb időegységet a "Waiting (TTFB)" veszi el, de ennél több infó nem szedhető ki belőle. A fórumok a témában elég széles spektrumban mozognak SSL hiba, i18 bug-ra térnek ki, meg régiek is, szóval ezek nem relevánsak itt.

Valakinek van ötlete, hogy mi okozza a lassulást?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
HF leon képe

A Schema.org modul egy teljesen különálló modul. Nm kötelező használni, de sokszor hasznos is lehet. Két megoldása van a Schema.org beépítésének. Az egyik ez a modul a másik, amikor magad a sminkbe szövöd bele.

Sajnos közvetlen segítséget nem tudok adni, mert ilyen mértékű lassulást nem tapasztaltam. Volt amikor használtam ezt a modult, de akkor nem volt vele ilyen problémám.

Milyen php verziók futnak a szervereken? Lehet egyéb szerverbeállítási probléma is, vagy netán, valamelyik modul is összeakadhat vele. Érdemes lenne egy üres tesztrendszert csinálnod és alapból a metatagokkal és a Schema.org modullal kezdeni. Ha ekkor is probléma van, akkor vélhetőleg a szerveren lesz a hiba.

0
0
tiburi képe

Szia, köszi a választ, D7-esen súlyos a helyzet minden php környezetben, eltérő szervereken is. :(

0
0