Robot elleni védelem , fordított tartalomnál ami nem európai betű karakter

tamoca képe

Szervusztok DruPálosok!
Az a kérdésem, hogy több nyelvre fordított az oldalam, az űrlapot védem robot ellen és ott betűket kell beírni. Csakhogy a japán fordításnál így angol betű karaktereket kérne a japánoktól. Lesz kínai si meg kórea stb. Captcha beállítása nyelvenként hogy lehetne? Drupal 9.

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Balu Ertl képe

A felvetés jogos, a megoldás viszont nem triviális. Azt gondolom, ma már a legelterjedtebb, ha valamelyik külső szolgáltató megoldását használod a webhelyeden és nem pedig te magad állítasz elő raszterképeket és más rejtvényeket.

Külső szolgáltatók megoldásainak integrációjára több tucat, stabil verzióval és biztonsági jóváhagyással bíró modult találsz a Drupal.org-on.

Én személy szerint a hCaptcha nevű szolgáltatást szoktam ajánlani ma már a Google reCAPTCHÁ-ja helyett, ehhez is találsz integrációs modult.

Innentől kezdve pedig annak a kérdése, hogy a látogató hogyan fogja megoldani a rejtvényt, lekerül a válladról, nem kell agyalni többet rajta. Hozzáteszem, ma már sok más rejtvényfajta is elterjedt a botok kiszűrésére (pl. képfelismerés, egérrel húzás, vagy egyszerúen csak egy jelölőnégyzet bepipálása, stb.), szóval a billentyűzeten pötyögésen aggódni ezért sem fontos.

0
0