Sziasztok!
User regisztrálásakor be kellene kérni tőle még egy pár extra adatot (textboxok, radiobuttonos, checkboxos kérdések stb.)
Milyen lehetőségek vannak perpillanat D7-ben?
Köszi!
Végül tovább kellett gondolnom, és mégis inkább a Profil 2 modullal oldottam meg, mert majd többféle csoport regisztrálhat az oldalon, és már a regisztrációnál más-más mezők kellenek nekik.
A Profile2 Registration Path modullal pedig külön regisztráló útvonalakat is csináltam a csoportoknak (user/register helyett acsoport/register és bcsoport/register), sőt, bónuszként ezzel a modullal regisztrálás közben szerepkörökhöz is adható automatikusan a leendő user.
Azt esetleg tudod-e hogy a Profile2 modullal az megoldhato-e hogy a regisztralt felhasznalo csoportot tud-e valtani?
Ugyertem acsoport/register -rel regisztralom magam de egy ido utan a bcsoportba kellene atlepnem. Ilyenkor nem eleg a szerepkort megvaltoztatni hanem be kel kerni a hianyzo mezoket is ...
de szerintem szerves folytatása az előzőnek:
A fenti módszer szerint megcsináltam két profilt: A és B
Van két útvonalam beállítva a profiloknál: user/A/register és user/B/register
És elvileg meg is kapják azt a felhasználói csoportot, ahova tartozniuk kell. De ilyen módon regisztrálni nem tudok egy felhasználót sem.
A gond az, hogy ha ezeket az útvonalakat beírom a böngészőbe, akkor "Hozzáférés megtagadva" üzenetet kapok. Hogy lehet ezt engedélyezni? A jogosultságoknál nem találtam semmi olyasmit, ami ennek állítására utalna. Tanácstalan vagyok.
nem ez volt a gond, eddig is kijelentkezve próbáltam, illetve másik gépen is kipróbáltam, hátha valami cache probléma is hozzájön még, de ez nem segített.
Akkor valami más kavar be, én itt más beállításról nem tudok.
Talán még ez, vagy akkor kifogytam az ötletekből: ez a modul is be van kapcsolva nálam: Profile2 pages.
Mivel a user egy mezősíthető
Mivel a user egy mezősíthető entitás, pontosan annyi, mint egy pl egy tartalomtípusnak. @see config/people/accounts/fields
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
Köszi :) A legegyszerűbb
Köszi :) A legegyszerűbb akkor most esett le.
Védd az állatokat! ;)
Végül tovább kellett
Végül tovább kellett gondolnom, és mégis inkább a Profil 2 modullal oldottam meg, mert majd többféle csoport regisztrálhat az oldalon, és már a regisztrációnál más-más mezők kellenek nekik.
A Profile2 Registration Path modullal pedig külön regisztráló útvonalakat is csináltam a csoportoknak (user/register helyett acsoport/register és bcsoport/register), sőt, bónuszként ezzel a modullal regisztrálás közben szerepkörökhöz is adható automatikusan a leendő user.
Védd az állatokat! ;)
Azt esetleg tudod-e
Azt esetleg tudod-e hogy a Profile2 modullal az megoldhato-e hogy a regisztralt felhasznalo csoportot tud-e valtani?
Ugyertem acsoport/register -rel regisztralom magam de egy ido utan a bcsoportba kellene atlepnem. Ilyenkor nem eleg a szerepkort megvaltoztatni hanem be kel kerni a hianyzo mezoket is ...
Nem tudom, jó helyre írom-e be a kérdést,
de szerintem szerves folytatása az előzőnek:
A fenti módszer szerint megcsináltam két profilt: A és B
Van két útvonalam beállítva a profiloknál: user/A/register és user/B/register
És elvileg meg is kapják azt a felhasználói csoportot, ahova tartozniuk kell. De ilyen módon regisztrálni nem tudok egy felhasználót sem.
A gond az, hogy ha ezeket az útvonalakat beírom a böngészőbe, akkor "Hozzáférés megtagadva" üzenetet kapok. Hogy lehet ezt engedélyezni? A jogosultságoknál nem találtam semmi olyasmit, ami ennek állítására utalna. Tanácstalan vagyok.
Ilyenkor adminként be vagy
Ilyenkor adminként be vagy lépve valószínűleg.
Lépj ki, és anonymous-ként menni fog.
Védd az állatokat! ;)
Sajnos nem
nem ez volt a gond, eddig is kijelentkezve próbáltam, illetve másik gépen is kipróbáltam, hátha valami cache probléma is hozzájön még, de ez nem segített.
Akkor valami más kavar be, én
Akkor valami más kavar be, én itt más beállításról nem tudok.
Talán még ez, vagy akkor kifogytam az ötletekből: ez a modul is be van kapcsolva nálam: Profile2 pages.
Védd az állatokat! ;)
Más beállításokat én sem
Más beállításokat én sem találtam, illetve ami volt, azt végigjátszottam. Keresem máshol a problémaforrást.