Regisztráció plusz adatokkal

szt képe

Sziasztok!
User regisztrálásakor be kellene kérni tőle még egy pár extra adatot (textboxok, radiobuttonos, checkboxos kérdések stb.)
Milyen lehetőségek vannak perpillanat D7-ben?
Köszi!

Drupal verzió: 
szantog képe

Mivel a user egy mezősíthető entitás, pontosan annyi, mint egy pl egy tartalomtípusnak. @see config/people/accounts/fields

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

szt képe

Köszi :) A legegyszerűbb akkor most esett le.

0
0
szt képe

Végül tovább kellett gondolnom, és mégis inkább a Profil 2 modullal oldottam meg, mert majd többféle csoport regisztrálhat az oldalon, és már a regisztrációnál más-más mezők kellenek nekik.
A Profile2 Registration Path modullal pedig külön regisztráló útvonalakat is csináltam a csoportoknak (user/register helyett acsoport/register és bcsoport/register), sőt, bónuszként ezzel a modullal regisztrálás közben szerepkörökhöz is adható automatikusan a leendő user.

2
0
vajdasági képe

Azt esetleg tudod-e hogy a Profile2 modullal az megoldhato-e hogy a regisztralt felhasznalo csoportot tud-e valtani?

Ugyertem acsoport/register -rel regisztralom magam de egy ido utan a bcsoportba kellene atlepnem. Ilyenkor nem eleg a szerepkort megvaltoztatni hanem be kel kerni a hianyzo mezoket is ...

0
0
erika221 képe

de szerintem szerves folytatása az előzőnek:
A fenti módszer szerint megcsináltam két profilt: A és B
Van két útvonalam beállítva a profiloknál: user/A/register és user/B/register
És elvileg meg is kapják azt a felhasználói csoportot, ahova tartozniuk kell. De ilyen módon regisztrálni nem tudok egy felhasználót sem.
A gond az, hogy ha ezeket az útvonalakat beírom a böngészőbe, akkor "Hozzáférés megtagadva" üzenetet kapok. Hogy lehet ezt engedélyezni? A jogosultságoknál nem találtam semmi olyasmit, ami ennek állítására utalna. Tanácstalan vagyok.

0
0
szt képe

Ilyenkor adminként be vagy lépve valószínűleg.
Lépj ki, és anonymous-ként menni fog.

0
0
erika221 képe

nem ez volt a gond, eddig is kijelentkezve próbáltam, illetve másik gépen is kipróbáltam, hátha valami cache probléma is hozzájön még, de ez nem segített.

0
0
szt képe

Akkor valami más kavar be, én itt más beállításról nem tudok.
Talán még ez, vagy akkor kifogytam az ötletekből: ez a modul is be van kapcsolva nálam: Profile2 pages.

0
0
erika221 képe

Más beállításokat én sem találtam, illetve ami volt, azt végigjátszottam. Keresem máshol a problémaforrást.

0
0