Nem jelenik meg a hosszabb szöveg..

Sólyom képe

Sziasztok!

Ismét segítségre lenne szükségem..
6.2-es Drupált használok.. És a sima oldalba egy hosszabb szöveget szeretnék berakni, ami 10 oldal Wordben alap (14-es) betűmérettel… és se filter se full html-lel nem jelenik meg semmi.. egyetlen szó sem.. A szöveg méretér csökkentve (Wordben 5 oldalra) jelenik csak meg a szöveg.. semmilyen formázás nincs a szövegben..
Úgy gondolom, hogy 10 oldal nem olyan sok, hogy ezt ne lehessen megjeleníteni..
Mit állíthattam el, vagy mit kéne beállítanom, hogy ez jó legyen? Nem szeretném ezt a nem túl hosszú szöveget is kettészedni.. Nem ingyenes szolgáltatónál vagyok..
Remélem, van rá megoldás..
Előre is köszönet a segítségért..

Fórum: 
Pasqualle képe

probalgasd meg. 10 oldal az semmi..

tipp: kapcsold ki a wysiwyg editort, ha hasznalsz, es szepen oldalankent kezd atmasolni. es majd meseld el, hogy sikerult..

0
0
pp képe

Az, hogy semmi nem jelenik meg, az azt jelenti, hogy az előnézetben nem látható semmi a bevitt tartalomból, de a cím, beküldő, blokkok stb. az látszik?
Esetleg egyáltalán semmi nem jelenik meg, tehát fehér oldal fogad?

pp
(wordben van egy olyan, amely megmondja a betűk számát, az kéne. A 14-es betűméret meg nem mond semmit mert ott van még a margó, sortáv meg sok izgi dolog, tudom segítettem pár szagdolgozatban...:D)

0
0
Sólyom képe

Pasqualle válaszából kiindulva elkezdtem a nem létfontosságú modulokat kikapcsolni (mivel ez a teszt oldal, így volt pár.. :-) ) és nem tudom, hogy melyik modul kikapcsolásának köszönhetően ez a jelenség megszűnt. Tovább olvasgattam itt a fórumon és több helyen írták, hogy a sok modul rontja a teljesítményt.. Lehet, hogy ez lehetett a probléma? A „visszafogó” modul segítséget nyújt ez ellen? Még nem mertem használni, mert nem tudom, hogyan működik, illetve milyen hatással lesz majd az oldalra stb.. De ha azt mondjátok, hogy evvel elkerülhetőek lesznek a hasonló jelenségek, akkor beleásom magam a témába..

Egyébként 40 000 karakter lett volna, ami nem akart megjelenni.. de a 25 000 még megjelent. Sem előnézetben sem mentés után nem látszott egy szó sem.. Csak az üres oldal, nem tiszta fehérség, mert maga az oldal és a cím megvolt, csupán úgy tűnt, mintha nem illesztettem be volna semmi tartalmat.. De ha szerkesztés alatt néztem, akkor ott volt a teljes szöveg..

Állapot jelentésből:
PHP memória korlátozás: 64 M

Ez elegendő ugye? Vagy vegyem fel a kapcsolatot a szolgáltatómmal? Vagy ennek nincs is köze a jelenséghez? Remélem így a végére nem kérdeztem nagy butaságot..

Köszönet a segítségért!

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

Nagy Gusztáv képe

de ilyen iszonyat hosszú szöveget inkább könyv (book) lapokba illene tördelni.

0
0

Nagy Gusztáv

Sólyom képe

Ez bosszantó!

A jelenség megint előjött..
Egy kb 30 ezer karakterből álló szöveget akartam menteni, de nem jelent meg.. Aztán betettem könyv oldalba.. De ott sem jelent meg egy oldalon.. Betördeltem lapokra így szépen megjelent.. De bosszantó, hogy egy tartalmilag összefüggő részekre szét nem választható tanulmányt, 3 oldalba kelljen feltennem.. Tetszik ez a könyv modul és majd használni is szeretném, de majd könyveknél! És más előre félek, hogy egy igazi könyvnél majd több száz lapokat kell készítenem.. Nem hiszem el, hogy egy wordben 8-9 oldalas szöveget ne lehetne egyetlen oldalon megjeleníteni.. vagy akár ennél többet is..
Valaki nyugtasson meg, hogy nem a Drupállal van a gond..

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

Nagy Gusztáv képe

Szerintem nagyon nem működik az a koncepció, hogy egy papírra szánt hosszabb szöveget egyszerűen egyetlen oldalra fel akarsz tenni. Igenis tagolni kell a szöveget, a lapozók is és a book modul is azért olyan, amilyen, mert weben egyszerűen nem úgy olvasunk, mint papíron.

Ha nagyon ragaszkodsz a hosszú szöveghez, akkor pedig inkább PDF-ben tedd fel.

Ez messze nem a szubjektív véleményem, csak egy link a témából:
http://webisztan.blog.hu/2008/05/06/mennyit_vagyunk_hajlandoak_olvasni_a...

0
0

Nagy Gusztáv

Sólyom képe

Majd PDF-ben le lehet tölteni, és ki is lehet nyomtatni.. Esősorban nem a webes olvasásra lesz a szöveg közzétéve.. De egy tanulmányt vagy cikket nem tudok darabolni..
Lapozó modulok?? Ez azért érdekelne.. Melyek is ezek valójában? És léteznek 6.2 re is?
Evvel gyakorlatilag le is tehetek arról, hogy egy 15 oldalas sima szöveget a Drupálban közzétegyek??
Erre nincs egy modul?? Kicsit csalódott vagyok..

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

pp képe

Segíteni nem fogunk tudni, amíg olyanokat írogatsz, hogy:
... nem tudom, hogy melyik modul kikapcsolásának köszönhetően ez a jelenség megszűnt.

40 000 karakter pedig rengeteg. Azt meg ne mond, hogy nem lehet darabolni. Ez egy darab mondat? Egy bekezdés, esetleg egy fejezet? Miért ne lehetne darabolni? Ez egy művészeti alkotás mely lényege az egybefüggő szövegmassza?

Esősorban nem a webes olvasásra lesz a szöveg közzétéve..

bocs, de LOL... akkor minek izzadunk? Azért teszed fel, hogy neolvassák? Mi ez egy dokumentum temető? Trükkös SEOszájt?

A legvalószínűbb, hogy egy szöveges beviteli mezőnek (textarea) 64K limitje van, ami az UTF-8 miatt és a gyaníthatóan ékezetes szöveg miatt nem ~64.000 karakter, hanem kevesebb. (lásd a mobiltelefonoknál lévő problémát, amikor szó nélkül küld 2-3 sms-t a telefon, ha ékezetes karaktereket tartalmaz az üzenet...)

Webre felrakni anyagot az nem kopipészt és kész. Ezt vagy megérted, vagy nem.

pp

0
0
Sólyom képe

Csak aludnom kellett a dologra.. Ma egész nap a gondolattal barátkoztam, hogy minden tanulmányt, cikket 3-4 oldalba kell betenni..
Mindegy ez van.. Majd megszokom.. De azért nem adom fel.. Statikus oldalhoz van nekem egy egyszerű lapozó megoldásom, ami megadott karakterekként sortörés után új oldalba rakja a további szöveget.. Ez ugyan txt-ből dolgozik, de biztos meg lehet oldani ezt Drupálban is..
Ha már nem lehet egy oldalba tenni, akkor legalább legyen a folyamat valamiféleképpen automatikus..
Meg nézelődtem a neten is és találtam ezt-azt, de majd végig kell bogarászni őket.. tegnap már nem volt lelkierőm..

Lehet a korábbi írásaimban nem fogalmaztam pontosan.. A tesztoldalon szerettem volna első körben felrakni egy hosszabb szöveget.. Ami sehogy sem jelent meg.. Majd Pasqualle hozzászólásából kiindulva kikapcsoltam egyszerre az összes nélkülözhető modult.. És láss csodát, a szöveg megjelent..
Majd most az éles oldalba (ami még nem nyilvános) tettem be két hosszabb szöveget is sikerrel.. Majd a harmadikra most megint nem jelenik meg, mint ahogy a tesztoldalon sem jelent meg.. Az érdekes a dologban, hogy itt csak az alap rendszer moduljai vannak csak fent még és így sem jelenik meg.. Bár lehet a moduloknak semmi köze a jelenséghez.. az előzőekben is csak, mint egy megfigyelésként írtam le, hogy több modul kikapcsolása után megjelent a szöveg..

Szóval ezért nem tudtam pontosan megírni, hogy melyik modul lehetett a ludas.. És elhiszem, hogy 40 000 karakter sok, de ha egyszer megy, másodszorra miért nem akar menni??
És a drupál.org témákkal foglalkozó oldalán mellesleg 120 400 karakter van.. Ha ott meg lehet oldani, akkor biztos nálam is.. Csak a megoldást kell megtalálnom..

És ismételten csak köszönni tudom, hogy foglakoztok az én néhol hibásan megfogalmazott problémámmal..

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

pp képe

Azt mondod, nem tiszta fehér képernyő van, hanem a sikeres bevitel után csak a tartalom hiányzik. Ez a jelenség modulok kikapcsolása miatt megoldódik.

A probléma ezzel az, hogy ha túl sok modul van bekapcsolva akkor php memory limit miatt szokot a dolog elszállni, de akkor teljesen fehér képernyőt kéne kapjál.

Ha csak a tartalom rész nem kerül mentésre, de maga a node igen. Ekkor valahol eltűnik a tartalmi rész.
1. a böngésző nem küldi el mert túl nagy
2. a form api kukázza mert túl nagy
3. az adatbázisba nem lehet elmenteni mert túl nagy. (ez "nem lehet",mert longtext a body, amiben 2^32 byte fér el, ami egy jó nagy szám;))

Ezeknek ugye semmi köze ahhoz, hogy hány modul van bekapcsolva. (mert ugye attól, hogy felteszel egy modult, de nem kapcsolod be, még nem foglalja a memóriát)

Ha lesz időm megpróbálom megismételni a hibajelenséget.

pp

0
0
Pasqualle képe

egy dologra meg nem kaptam valasz, ami szerintem okozhatja a problemat.
hasznalsz wysiwyg editor modult?

wordbol bemasolni wysiwygbe szep kis kaoszt (es akkor meg nagyon szepen fogalmaztam) tud eredmenyezni a html forrasban. nem csodalkoznek rajta, hogy akar egy oldaltores a dokumentumban megakasztana a masolast..

0
0
Sólyom képe

Ne haragudj Pasqualle, átfutottam a wysiwyg editor modulon..

Nem használom ezt a modult, de meg fogom majd nézni, mert olvastam róla és tetszik nagyon.. :-)

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

Pasqualle képe

Nem vagyok biztos, hogy megfelelo valaszt kaptam, mivel ez nem egyetlen modul.
hasznalod valamelyik modult a listarol?
http://drupal.org/node/208456

de ahogy latom pp mar megtalalta a problema forrasat..

0
0
Sólyom képe

Nem Pasqualle, ezekből egy sincs fent..
De írtam korábban, hogy csak az alap rendszeren sem működött, és ott sem volt minden modul bekapcsolva.. Itt le is tettem a modul problémáról..
Azért nagyon szépen köszönöm a segítségedet és mindenki segítségét!!

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

Sólyom képe

Köszönöm szépen!

Ha gondolod teszt oldalon admin hozzáférést adva is megnézheted..

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

Illyés Edit képe

Sólyom képe

Pont ilyen modulra gondoltam!
Kár, hogy 6.2 re még nincs, de majd figyelni fogom.. :-)
Milyen okos ez a Drupál.. Az ember csak megálmodja, mit szeretne és láss csodát.. :-)

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

Sólyom képe

Szűkítem a kört..

Megmondom őszintén, hogy kezd olyan érzésem lenni, hogy a Drupál egy gondolkodó élőlény..
Erre abból következtetek, hogy van olyan szöveg, amit elfogad, és van amire azt mondja, hogy nem..
Van egy 38 000 karakteres szöveg, ami nem tetszik neki..
De van egy 25 000 es amire azt mondja, hogy ám legyen.. Na most ezt a 25 ezrest a saját szövegét sokszorozva feltornáztam 42 000 re, és szó nélkül megjelent!
Na ezek után a 38-ast beraktam a 42 be és a szokásos üzenet: hosszú szöveg oldal frissítve, ami után a nagy semmi jelenik meg..
Nem fehérség, hanem az üres oldal csak..
És mindez már egy most telepített oldalon! Az alap modulokból is csak az van ami muszáj.
És közben rájöttem, hogy az előzőekben a modulok kikapcsolása után nem ugyanazt a hosszú szöveget akartam beilleszteni, amivel most is szenvedek, hanem egy másikat, amit most sokszoroztam.. És valószínűleg semmi köze a modulokhoz a dolognak..
Na aki még tudja követni az eseményeket, az erre varrjon gombot..
Gondoltam az írásjelekre vagy ilyesmire, de mind a kettő szövegben van minden.. majd Wordből sima txt-be másoltam a szöveget és onnan illesztettem be, de a végeredmény ugyanaz a semmi volt..
Már azon gondolkodtam, hogy hagyom a fenébe azt a szöveget, de ez az egyik alap dokumentum, tanulmány a 3-ból..
Megpróbáltam megint oldalról oldalra bemásolni a szöveget és minden oldal után mentettem..
27 000 karakterig jutottam.. Találtam a szövegben több ilyen karaktert: -, Ami igazából egy karakter volt.. Ezeket mind kiszedtem.. Ez egy szkennert szöveg és úgy lett felismertetve.. gondolom ebből adódhattak.. Ezeket kitöröltem szépen, ám egyszer csak mégis elakadtam..
A szöveget nézegettem felfigyeltem rá, hogy ebben a szövegrészben nagyon sok az idézet..
Így az idéző jel is.. és már arra gondoltam, hogy ez lehet a probléma.. Bár eddig is filter html volt a beviteli forma..
Most kipróbáltam egy olyan szöveget, amiben szinte alig van írásjel illetve idézőjel, stb..
Meglepetésemre a teljes szöveg megjelent, ami 85 000 karakter!!!
Szóval mára feladom.. fél óra múlva kelnem kell és még le sem feküdtem aludni..
Aki nem unja még a témát, és ha van jó ötlete, annak nagyon örülnék.
Helyettesítsem majd az idézőjeleket? Na majd holnap..

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

pp képe

Na így már egészen más a kép. A Drupal-ban(6.2, 5.7) ha olyan szöveget viszel be, ami tartalmaz nem létező UTF-8-as karaktereket, akkor az egészet kukázza, mert ez csak akkor fordulhat elő, ha valaki direkt támadást akar indítani az oldal ellen. Tehát valami nagyon érdekes dolog lehet abban a szövegben. ;)

A lényeg, hogy nem létező karakterek vannak a szövegben. ;) xFF, XFE stb.

pp

0
0
Sólyom képe

Köszönöm István!

Még nem láttam hozzá a bogarászáshoz, de legalább tudom, mit keressek biztosan..
Én is hasonló dologra gondoltam hajnalban, de nem jutottam tovább akkor.. Majd végignézem alaposan a szöveget még és megírom, hogy mit és hogy sikerült..

És had osszam meg itt veletek az első nagy sikerélményemet.. Korábban egy sminket fabrikáltam össze vissza próbáltam megfelelőt kreálni.. Eredménytelenül sajnos.. Most fogtam egy „tiszta sminket” és lebontottam teljesen majd én magam felépítettem.. Persze rengeteg ember segítségével, akik nagyon sok hasznos dolgot írtak az idők folyamán, az interneten.. Köszönöm mindenkinek! :-)

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

aboros képe

hogy ne kelljen "lebontani" aztán pedig felépíteni, létezik egy framework nevű smink (gusztáv is említette már valamikor). az pont erre van, ezért találták ki és építették, hogy egyedi sminkek építésekor alapul szolgáljon. (és ne mindig a k2 -ből kelljen indulni:)
kiváló eszköz, én egyedi sminknél mindig ebből indulok ki.

0
0

-
clear: both;