Mitől van, hogy a jobboldali blokkok a logora klikkelve elmennek

Dzsozef képe

Sziasztok!

Mitől van, hogy a jobboldali blokkok a logora klikkelve elmennek balra alulra, miközben már a themest már teljesen letöröltem.
Teljesen ujat tettem föl helyette és a probléma maradt.
Az érdekes, hogy CSAK A CÍMLAPRA KLIKKELÉSKOR jelentkezik ez a probléma, minden más esetben semmi probléma, bárhova lépkedek az oldalon.
Hangsulyozom többször töröltem a themest, akkor hol van a gond. Mi maradt meg hol, ami tárolja ezt???

Előre is megköszönöm az útmutató választ.

üdv: Dzsozef

Fórum: 
Dzsozef képe

Elfelejtettem contented 7 a themes, lehet hogy fontos, bár szerintem valahol máshol a hiba, csak nem tudom hol jegyződik valami.
Ha ezt most tudatosan akarnám megcsinálni biztosan nem menne.
Ugyanakkor egy másik aldominon ugyanez az elrendezés oké.

0
0
pp képe

Ha betettél volna egy linket, akkor rá lehetne nézni az oldalra. így csak azt tudom mondani, hogy koncentrálj erőssen a gömbre hátha segít.

pp

0
0
Dzsozef képe

Szia PP
Köszi a megszokott kedves figyelmeztetést, és már belenéztem a gömbe és kitettem a linket.
http://blog.mediatop.hu/

Remélem tudsz olvasni a gömbből.

üdv: Dzsozef

0
0
Paal képe

Szia!

Valami rosszul van beállítva, mert pl. egy kép sem jelenik meg a sminkedből, pl. ez sem: http://blog.mediatop.hu/themes/contented7/images/mediatoplogo.gif
Ez a forrásban van, de a fájlrendszerben máshol lehet.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Dzsozef képe

Rossz beállítás nem az volt, csak mindent letiltottam, hogy a tartalom, vagy cim, vagy a hosszu cimke sor, kitolja a blokkot. De nem az volt.
Ez sem segített.
A végén sokadszor föltöltöttem a stilus lapot, és egyszerűen jó lett.
A kérdés az sajnos megmaradt, mitől mentek el a blokkok, ezt sajnálom, hogy nem tudtam meg.

De köszi a segítséget.
üdv: Dzsozef

0
0
pp képe

A gömb nem mutat hibát, de a Nagy Manitu konkrét válasza a következő:

Fiam, nincs veszélyesebb dolog az egymás mellé flótolt divknél. Hacsak valamelyiknek is megváltoztatod a szélességét, kap egy kis margót, vagy paddingot, esetleg egy minimál bordert teszel rájuk máris szétesik szépreményű oldalad. De ez még nem minden fijjam! Mert a benne fogantatott tartalom is szétfeszítheti mint az erős napsütés az érett dinnyét. Ilyenkor nincs mit tenni! De nemám csak ez lehet a hiba, hisz nem megfelelő DTD (ez nem egy kábszer) használata esetén is furcsa dolgokat művelhetnek a különböző böngészők! Az egyik csibész tökéletest mutat ám a másik kivillantja a rodhadt oldalát kódodnak és ismét csak szétcsúszol Te is mint az oldalad.
Érted fijjam? Nem csak a sminktől, nem csak a böngészőtől, nem csak a tartalomtól függ az egymásba ágyazott stíluslapok által keletkeztetett kép! Bonyolult rendszerek speciállis együttállása eredményezhet ily furcsa helyzeteket melyekről a nagy manitu is csak a gömbből tájékozódhat!

Remélem segítettem.

pp

0
0
Dzsozef képe

Egyenlőre az biztos, hogy Manitu vagy.
A megoldás írányát megadtad az biztos most már látom, de ez nekem még nem teljesen konkrét, ahhoz kezdőbb vagyok.
Mivel a tartalmat látható /http://blog.mediatop.hu/node/ módon a stilus fileben "page width" 50 szazalékra vettem, de jobboldalt a ceruza ikonok helyükön maradtak, ez jelzi ahogy írtad valóban a DIV miatt van, de DIVET hol-hogy csökkentsem?
Tehát a még konkrétabb megoldás is kellene és akkor már Nagy Manitu vagy.:)
LÉNYEGES: csak a címlapon mászik el a blokk, alulra.
Te biztos tudod a megoldást.
Azért vagy nagy.

Köszi üdv Dzsozef

0
0
nevergone képe

Nézz utána a sminkhez kapott stíluslapban (.css a kiterjesztése), és ott próbálgasd az elemek width tulajdonságát. Bár szerintem egy másik sminkkel talán jobban járnál, attól tartok, hogy a Mediatop is örülne, ha rendesen megy az oldal, gondolom nem nonprofit...

0
0
Dzsozef képe

Probálkozom rengeteg mindennel, reggeltől estig a fejem már zsibbad, alig bírok felállni.
Meglepetés, mert TELJESEN NON PROFIT MINDEN? AMI a "mediatop.hu" -on van.
Azért is mert a fiam készitette. Másrészt nem érzi a mediatop, hogy bármit is kérhetne, VAN ÖNKRITIKÁJA:)
De ő nem akar drupálos lenni, én meg annyit kevesebb tudással is átláttam, minek erőlködni, ha valami egyszerűbben is mehet. Nem arról beszélek zéró idő, energia, pénz befektetéssel.

mj. Azért én meg egyáltalán nem akarok programozó sem lenni, de ennek ellenére már PP-el beszéltem egy internetes tréning kapcsán.
Szerintem még neki is jót tesz a megoldás, és alternativát kinál az érdeklődőknek is, mi módon képezik magukat. Ha már internetes NAGY PROGIS, használja azt ilyen formában is.
Ha jó tanár akkor átadja az infót így is, és egyszerűbben.
Csak egyszer persze azt is ki kell dolgozni, de utánna nincs rá gondja.
Esetleg kedvezőbb áron többeknek tud igényes tudást adni.
Például én úgy leírom a Drupál /ami itt még sehol sincs/ a telepítést, hogy garantáltan a leghülyébb ember is föltelepíti, pedig egy pár hete kezdtem, de mivel a hibát nem tudtam javítani ezért ujra telepítettem:) Így az már megy. Ha a nagy progisok megkérnek, hogy lenne igény akkor leírom, mert én is kaptam sokat. Ha nincs akkor nem akarom fölösen terhelni az oldalt. Miről beszélek? Pl. különösen az adatbázis létrehozásnál elakadtam volna, ha nincs mellettem néha hozzáértőbb. Ez igazi kezdőknek nincs leírva sehol. Fogalmuk sincs, hogyan csinálják, miközbe lehet túltenne később, most elöbbre tartó társán.
Tipus kérdésekre /az mindig van/ FAQ.

Gondolom olvassa ezt PP is:)

Persze Köszi Nevergone az utmutatást.
üdv: Dzsozef

0
0
nevergone képe

Nem szerettem volna megsérteni az önérzeted, de be kell látnod, hogy amióta foglalkozol a Drupallal, szinte egyhelyben forogsz, csak akkor haladsz előre igazán, ha valaki meglök.
Már pedig igazából neked kell fejlődnöd, és nem a fórumozók által. És igen, ehhez olvasni is kell, sokat, nagyon sokat, ilyet is, meg ilyet is, erről nem is beszélve. és ezek még csak a magyarok.
Be kell látnod, hogy ez nem az a téma, amivel hetente-havonta pár órát foglalkozva különösebben előre lehet lépni, különösen azzal a szemléttel, hogy kérdezni könnyebb, mint rákeresni a leírásban, pedig valószínű, hogy más is jutott már ilyen/hasonló problémába.

Ui.: Annyi még, hogy ez sokat segít szerintem, és mások is szeretik itt a fórumon. A Drupal kézikönyvnek pedig alapvetően nem célja, hogy olyan alapszintű webfejlesztői ismereteket adjon, melyek a fenti linkek tartalmaznak, mint ahogy az sincs benne, hogy mit csináljunk, ha bemászik a mikróba a macska.

0
0
Dzsozef képe

Elöször is nem vagyok sértődős, mert nem tartom ésszerűnek. Az emberek jelentős része valóban az, ezért a leírásom alapján arra következtettél, hogy én is.
Ez tévedés volt.
Honnét tudod hol tartok a drupállal, szerintem csináltam egy szép sminkelt oldalt, amit én a gyenge kezdő tudásommal viteleztem ki.
Sajna, most fölborult, de majd szolok, amikor megnézheted. Persze nem azért csinálom, hogy megnézd, csak ha már kritizálsz, akkor nézd meg amikor legalábbis részben kész.
Másrészt már meg van az elképzelésem, ha nincs segítség hogyan oldjam, meg de nem a legpraktikusabb, ezért nem azzal kezdeném. Azért nem mondom meg mert belekötsz nem szakmai megoldás. Nem az lesz, de megoldom, ha más nincs.
Olvastam néhány szintén kezdő kérdésére adott véleményt, hogy tényleg olyat vártok el, amit kezdő korotokban Ti sem tudtatok. Vannak tanárok, fentebb írtam egy nevet /PP/, aki ilyen és tanít. Az egyszeregyet sem úgy tanultuk magunktól, szintén tanították.
Sokan vannak szintén hozzám hasonlóan, akik itt tartanak, van aki mer válaszolni a mestereknek, van sok aki nem. Persze olyat is olvastam, aki már követelte a segítséget. Azt szintén túlzásnak tartom. Ha azért semmit nem fizet.
KEZDŐK VEGYÜK TUDOMÁSUL, VAGY SEGÍTENEK, VAGY NEM!
A mesterek meg szerintem vagy válaszoljanak, vagy nem. /Ezt nem mertem már nagy betüvel írni:)/
De mindig firtatni, hogy ilyen-olyan amatör kérdéssel ki hova menjen, nincs értelme, mert ezzel lessz tele ez a fórum.
A jelszavam kérni kérdezni bármit lehet, legfeljebb nem lessz válasz. De amikor az ember addig jut, hogy kérdezni tud, akkor az már egy előre lépés.
Írtam föntebb pl. pár hete, még a Drupálról nem is hallottam.
Ráadásul amikor megláttam feltelepítve azt mondtam olyan bonyolult, hogy ezt felejtsük el örökre.
Ehhez képest mégis valahogy a drupált választottam.
Ezt figyelembe véve szerintem jó uton haladok, ha szintén fentebb felajánlottam, hogy tipikusan kezdők részére leírom a drupál telepítést pláne.
Nem azért mert olyan okos vagyok, éppen azért mert még én a kezdők nyelvén letudom írni.
Pl. egy egyetemista tanár nem biztos, hogy jobban oktatná az elsősőket, mint az aki azt teszi, évek óta.
Vagy ki mondja meg hogy kinek mikor hol kell tartania, és miért éppen annyi idő alatt ott. Mindenki egyéni képességű ember.
Na de most már nagyon elkanyarodunk a céltól.
Egyébként olvastam szintén ilyen levélváltásokat, arra jutottam:
ENNYI ERŐVEL, MÁR RÉG MEGBESZÉLHETTÉK VOLNA A MEGOLDÁST IS!
Most mi is ilyen KINEK MIT KELLENE TUDNI MÁR PÁRBESZÉDBE MEGYÜNK BELE.
Szerintem lelehetne fektetni egymás között a mestereknek, hogy aki bármilyen "hülyeséget" kérdez, hagyja válaszolatlanul és ott máris vége.
Így meg azt szoktam látni, amit most majd más is, hogy ezek mindenről beszélnek, csak valami konstruktiv dologról nem.
Szerintem ezen érdemes lenne változtatni, de tőlem mehet így minden tovább:)
Azért mindenesetre köszi a címeket, szintén fentebb írtam, nem ezen a pályán akarok mozogni, csak szeretek sok mindent magam csinálni, de már ez is sok.
Nem sorolom mivel foglalkozom ezen kívül. Illetve ez egy szükséges de azért érdekes kreatív dolog részemre, ezért csinálom, de semmi verseny.:)
Most is csak egyszerüen semlegesen írtam a gondolataimat, semmi önérzet:) ,azután mindenki ott hagyja abba az olvasást ahol akarja:)

üdv: Dzsozef

ui: Bizonyos tudást én is ingyen osztok, nem szoktam a kérdésekkel foglalkozni, milyen szintű.
Azonkívül, hogy a www.mediatop.hu dolgai is ingyenesek.
Postafiók, társkereső, képfeltöltés, weboldal díjmentesen, áruház, pláza áruház folyamatban. ezekhez nyílván tárhely, mindegyik saját készítés, saját finanszírozású szerveren. Nem extra.hu. A blog lenne drupálos:)
Ennyi.

0
0
pp képe

Nagymama teszt: fogod leírod a kérdést és megkérsz valaki olyat, aki nálad is sügérebb, hogy olvassa él és amit nem ért kérdezze meg. így számos problémára érthetetlenségre fény derül.

Tanácsok:
- Készíts képernyő képet (minden gépen van printscreen gomb, eddig nem tudtad mire jó, hát nyomd meg!)
- Kísérletezz máshol mint amit mutatsz.

Felteszel egy kérdést az elején szólok, hogy adj valami támpontot mert ez így égbe kiáltott kínszenvedés pusztán segíteni nem lehet. Adsz egy linket. Valaki megnézi ad egy tanácsot, Te meg közlöd vele, hogy amit mondott az értéktelen, hisz az oldal folyamatosan változik.

Én megnéztem, többször is. Azt írod elmászik! Nekem nem mászik el! (persze csak feltételezéseim vannak, hogy Te mit érthetsz a jobb oldali blokkok alatt, mert az ugye a right sidebar régió)
Hogyan válaszoljak???
Azt írod kis ceruza ikonok a helyükön maradnak. Nézem megint szemem kiguvad, még mindig nem mászik el semmi(mihez képest is mászna, ezt se tudom) keresem a ceruza ikonokat de nem lelem. Ó mond hogyan tudnék neked választ adni a gömb és a Nagy Manitu nélkül, akik értik és tudják lelked minden rezdülését, éreznek ahogy Te, látják amit Te látsz és értik azt a világot amiben Te élsz... Ellenben velem, aki nem látja amit látsz, nem érzi amit érzel, és fogalma sincs, hogy honnan hova akarsz eljutni.

Pontosan ezért én soha nem válaszolok ilyen kérdésekre! Azonban akkor amikor valaki egy óra múlva (talán véletlenül) ismét az arcomba tolja rosszul megfogalmazott kérdését kétségbe esve a válasz után epekedve, nos ilyenkor szoktam neki segíteni. Ez a segítség abból áll, hogy megpróbálom rávezetni arra, hogy értelmes kérdést tegyen fel, mert csak akkor remélhet választ.
Ha ezt megérti fog kapni választ egyébként nem.

De kérésed számomra narancs, ha nem értem a kérdésed sose fogom kérni, pontosítsuk azt. Csendben maradok és a háttérbe vonulok, könnyes szemmel nézem, ahogyan a drupal.hu alapvetően értelmes fórumát elborítják a megválaszolhatatlan kérdések, képezve ezzel a netes szemétlerakók egy újabb halmát.

Uff

pp

0
-1
Dzsozef képe

Mindjárt az elején írom, hogy közbe sikerült megoldani, most már azért nem mászik el!!!!
Ahogy szoktátok mondani ne várjuk a sült galambot. Hát nem vártam megcsináltam.
De ez ma hajnalba történt meg mielött az lenne a probléma miért nem írtam, hogy rendben.

"Értelmes kérdést kell feltenni!" Szerintem a jobb oldali blokk szó értelmes
A blokk szót még szerintem szakmailag is érteni lehet, mit akar ez a balfácán mondani, hiszen a a Drupalnak van ilyen modulja, ami azt csinálja, hogy ide-oda kiteszi a side barokat.
Szóval István ne mond, ha akarod érteni nem tudsz rájönni hogy a jobb szélső blokkok elmásznak, az right sidebar lehet, mert nem hiszem el.

"..ha nem értem a kérdésed sose fogom kérni, pontosítsuk azt." Ebben akkor egyet is értettünk ezt javasoltam én is. Ha most mindenki-mindenkit megkritizálna, akkor tényleg elcsúszna a forum. Az állandó kioktatások nem teszik jobbá az oldalt. Teszek magamba egy mejegyzést: "de hülye Istenem", de nem feltétlenül kell világgá kürtölni. Más felöl nem kell magyar nyelvtant tanítani, ez nem az az oldal, ezt is láttam. Ez nem azt jelenti legyünk magyartalanok, vagy érthetetlenek, ne végletesen értelmezd.
Sajnos nem tudjuk megállni beszólások nélkül, mint az autósok, ha nem küldhetné el az annyába az illetőt, /miközbe jóllehet Ő a hibás/ szét pukkadna.
Azt viszont mindenképpen köszönöm, hogy segítettél, mert végső soron előzőleg, ha nem is tudod, Te vezettél el a megoldáshoz, persze nem volt konkrét, de elgondolkodtatott, ezt már írtam is.

üdv: Dzsozef

0
0
Paal képe

Majd javítsd ki ;)

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan