mező tárolás

csardi képe

Van egy kb. 350 karakteres szövegem, amit rendszeresen tárolok drupal mezőben, formázott szövegként. A szöveg leginkább adatok, valami ilyesmi formában:
Családnév: xy
Életkor: 23
Személyiigszám: 12345678
..stb, kb. 30 adat.

Eddig nem kellett külön-külön egyik adattal sem dolgozni, egyben elég volt megnézni őket. Azonban most úgy adódott, hogy a 350 karakterből külön mezőben kellene tárolni néhány adatot.
A szöveg, amit másolok, mindig ugyanaz, csak a számadatok változnak.

A kérdés, hogy hogyan tudom feldolgozni a másolt szöveget, hogy külön mentsen el benne egy előre beállított szöveg utáni értéket?

:)

Kell az összes 'Életkor:' utáni szám egy külön mezőbe.

Remélem érthető, hogy kb. mit szeretnék, köszi..

T.

Drupal verzió: 
dongodani képe

Tokenként kezelve a változókat, már önállóan tudod őket kezelni.

0
0
lazar képe

Ha a teljes szöveg ömlesztve van "drupal módszzerekkel" nem fog menni. Egyedi fejlesztéssel minden bizonnyal megoldhatja egy hozzáértő.

0
0
Balu Ertl képe

Örökérvényű tanács nem csak Drupalhoz, hanem általában bármilyen adatszerkezet felépítéséhez: sose tárolj különböző dolgokat (mint itt a szig.szám és név) összeömlesztve egyetlen mezőben. A jövőbeli magaddal szúrsz ki vele.

A kérdésed a már DB-ben lévő adatok különválasztásáról szól, vagy újonnan beviendő adatok leendő tárolásának az előkészítéséről? Előbbi esetben az update hook-oknak olvass utána, utóbbi esetben elég csak az új mezőket definiálnod.

„A kérdés, hogy hogyan tudom feldolgozni a másolt szöveget, hogy külön mentsen el benne egy előre beállított szöveg utáni értéket?”

Mit értesz pontosan másolt szöveg alatt? Honnan, hogyan másolod? Kézzel, vágólapon keresztül? Ha igen, akkor ne egyben jelöld ki a különböző adatokat, hanem egyesével: először a szig.számot, aztán a nevet, stb.

0
0