Link új ablakban az eredeti ablakot is "elviszi"

kormen képe

Sziasztok!

Keresgéltem a fórumon de nem találtam ezt a hibát (vagy ficsört). Az van hogy ha a beküldött hírbe link kerül, mely külső ablakban kéne megnyitnia, akkor megnyílik az új ablak, megnyitja az oldalt de ezzel egy időben az eredeti ablakban is megnyitja a linket.

FF, IE csinálja, és nem tudok rájönni, mi a baja. A szerkesztő ckeditor, és a forrásban jó a link (pl: "Forrás: <a href="http://www.hoc.hu/hir/21877-egyedi-gtx-580-a-sparkle-tol.html" target="_blank">HardwareOC</a>") Mind az editorban mind a legenerált oldalban.

Mi lehet a probléma?

Példa: http://www.4ce.hu/node/121

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
gyurex képe

Csak lebeszélni tudlak az új ablakról, hagy döntse már el a felhasználó, hogy kell-e neki az új ablak vagy tab:)

Remélem ez segít: http://drupal.org/node/1057688

0
0
duc-sai képe

Már aki tudja, hogy mi az az új ablak, ill. tab :))
Vannak, akik nem tudnak szándékoltan így megnyitni egy linket, ők előfordul, hogy vissza sem találnak oda, ahonnan elindultak...Szóval ezt a _blank-et lehet úgy is nézni, mint egy felhasználóbarát gesztust :) ,én is szívesen alkalmazom.

0
0
gyurex képe

A target blank minden csak nem felhasználóbarát:) Nem hiszem, hogy jobban jár egy kevésbé hozzáértő felhasználó ha 10 ablakot megnyittatunk vele (jól megrakva flashel, hagy egye a procit) Ha meg ismeri a vissza gombot a böngészőjén akkor csak nézz, hogy ez miért nem aktív, miért nem megy vissza. Szerintem sokan észre sem veszik, hogy új ablak nyílt. Ez a blank csak összezavarja a felhasználót:) Ne az oldal készítője/tulajdonosa döntse már el, hogy mit nézzek új oldalon és mit ne.

0
0
duc-sai képe

Ugyanez volt a problémám egy jó hete: Duplán megnyíló hivatkozás
A Google Analitics beállításainál a kimenő hivatkozásokra történő kattintások követését ne engedélyezd (vedd ki a pipát) és jól fog működni. Nem ismertem a gyurex által belinkelt fórumoldalt, de ott is megtalálható ez az egyik hozzászólásban.

0
0
kormen képe

Tényleg a Google analitics piszkált bele. A fene sem gondolta volna.

Köszönöm a segítséget. A másik ablakban való megnyitás pedig azért kell mert külső linkre megy. az oldalon belül maradunk az eredeti ablakban. Nem célom hogy csökkentsem az oldalon töltött időt :)

0
0

Kormen