Képek minősége Drupal oldalon

DruTa képe

Feltettem szöveget is tartalmazó png/jpg képet a Drupal oldalra, beállítottam a képkezelő eszközkészletet 100%-ra, a megjelenítést eredeti méretre, ugyanezt megnéztem Colorbox-ban is, ott is a százalékot 100%-ra, de akár simán jelenítem meg a képet, akár Colorboxban, a szövegen látszik a minőségromlás, elkent trágya lesz, ha viszont jobb egérgombbal rákattintok arra a böngésző menüre, hogy KÉP MEGJELENÍTÉSE, akkor sokkal jobban néz ki, szintén ugyanabban az eredeti méretben.

Hol ront a kép minőségén még a Drupal, miért nem adja vissza ugyanazt, amit pl. Photoshopban látok, vagy egy böngészőben normál módon?

Drupal verzió: 
SecMan képe

Több tényező is meghatározza a böngészőben megjelenített képet, de ugyanolyan minőséget csak az "eredeti kép" megnézésekor fogsz látni:
1. Drupal képstílus
A tartalomban megjelenő képhez rendelhetsz (ahol a colorboxot is beállítottad) "képstílust", azaz hogy mekkora kép jelenjen meg a tartalomban. Gyárilag 3 méret van a Drupalban beállítva, de te is hozhatsz létre újakat.
És ez már egy átméretezés.
2. Böngésző méretezése:
A böngésző is méretezheti a képet (kicsinyítés), ha az nem fér el a befoglaló elemében. Például van egy 1000px széles képed, egy 1000px széles képernyőd, és az oldal úgy van összeállítva, hogy a szöveges tartalom mellett a kép kap helyet, fele-fele arányban. Ilyenkor hiába is tölteted be az eredeti méretű képet, a böngésző lekicsinyíti 500px-re.
3. Responsive
Jobb esetben már olyan sminket használsz, ahol a képernyő méretétől függően is változik folyékonyan a képek mérete.

A képen lévő szövegeknél tűnik fel a leginkább, mert a szövegtől elvárjuk az éles körvonalat.

Legjobb megoldás talán, ha megnézed mekkora hely is kell a képnek egy átlagos monitoron (vagy ahogy a responsive sminkedben a legnagyobb media query adja) és a szerint méretezed Photoshopban a képet és akkora méretben mented el.

0
0
DruTa képe

Nem akarok bunkó lenni, mert válaszoltál, de miért nem olvasod el amit írok: minden 100%-on van, nincs méretváltozás! meg is mértem a MeasureIt böngésző modullal, hátha a mindent 100%-ra állítás ellenére változott a méret, de NEM, mindkét esetben 600 pixel a magassága, tehát másról van szó.

0
-4
SecMan képe

egyedül az 'eredeti méret' fölött siklottam át.
- a képminőséget 100%-ra a feltöltés előtt vagy után állítottad be?
- ha utána akkor lehet, hogy érdemes újra feltölteni a képeket
- a képminőség beállítása után ürítettél cache-t?
- chrome-ban vagy firefoxban jobb gomb a képre és "Elem vizsgálata"
-- Kép elem
-- ez megmutatja neked, hogy ténylegesen melyik fájl van ott (útvonal)
-- mekkora a kép eredeti mérete
-- mekkorára van esetleg átméretezve a böngészőben

rövid guglizás után kiderült, hogy másnak is volt hasonló problémája, a cache űrítés és újra feltöltés volt általában megoldás, illetve egy olyan is van, hogy kétszeres méretűt töltesz fel, mint amire végül szükséged lesz. Pl. tudod, hogy 200x200-as kép fog megjelenni, akkor 400x400-ast készítesz, töltesz fel és méretezteted 200x200-ra.

0
0
DruTa képe

Photoshop-pal adott méretre vágtam és átalakítás nélküli feltöltésről van szó.

A cache-t mindig ürítem ilyen teszt műveletek előtt. És nyilván a 100% után töltöttem fel újra, mivel az visszamenőleg logikus, hogy nem csinál már semmit.

A böngészőkben, mint írtam jó minőségű, csak a node-on belül, ahol szintén nincs egyébként méretváltozás, sem átalakítás, ott rondább. És Colorbox-ban is rondább.

Próbáltam a pdf to image modult, de a szerveren valamit állítani kéne, mert nem működött, egyébként meg akkor sem lenne jobb az eredmény szerintem.

Természetesen próbáltam pdf-et is feltölteni, de annak elég bizonytalan a kimenetele, bár a https://www.drupal.org/project/pdf modul elvileg ezt hivatott megoldani, de nem lehet eleget állítani rajta, adott méretre kicsinyíteni meg végképp nem.

0
-1
SecMan képe

Az általam képen illusztrált képméretet megnézted?

Ha a böngésző nem méretezi át, akkor csak a CSS-ben lehet valami elásva, ez alól a gyári smink sem kivétel. Garland/Bartik? Seven-nel is megpróbálnám.

Böngészők között nincs különbség: Opera, Chrome, FF, újabb IE vagy Edge?

0
0
Balu Ertl képe

„Nem akarok bunkó lenni” -- kész szerencse, még éppen sikerült elkerülnöd. Kérlek ne felejtsd el, hogy itt mindenki a saját szabadidejét áldozza a te problémád megoldásában való segédkezésre. Hiányolok némi alázatot a kommunikációdból.

Egy dologról nem esett eddig szó, az pedig a különböző képformátumok tömörítési tulajdonságai, amik szintén életlenné tehetik a szöveged kontúrját. A JPEG-ről köztudott, hogy nagy, egybefüggő, azonos színű területeken erősebben kiütközik az artifact-jelenség.

„Feltettem szöveget is tartalmazó png/jpg képet” -- ma már egyre inkább elavultnak tekintett megoldás sok szempontból, csak nagyon-nagyon indokolt esetben menekül odáig az ember.

Ha kifejezetten a szöveg életlensége a gondod, akkor azt javaslom, fontold meg, valóban nincs-e korszerűbb lehetőséged (pl. SVG-grafika, vagy CSS-ben pozícionálni a webfontokkal formázott szöveget.)

3
0
DruTa képe

Te nem érted a lényeget: köszönet, ha valaki válaszol, de ha nem olvassa el mire válaszol, az neki is fölösleges időpocsékolás, és nekem is.
Egyébként meg én sosem várok el köszönetet, ha segítek, aki ezen lovagol, mint most te balu, az inkább ne segítsen.

Ami pedig a lényegi válaszodat illeti: az is elég idegesítő, ha a kérdezőt hülyének nézik: írtam, hogy ugyanaz a kép jó minőségű a böngészőben, de nem az a node-ban. Akkor miért beszélsz kontúrokról? Mondom UGYANAZ a kép.

Szerintem jobban otthon vagyok tipográfiában, mint te, és megvan rá az okom, hogy képformátumot akarok, a drupal megjelenítésével van bajom mindössze, ha felteszem egy általam csinált html oldalba, nincs gond!

0
-6
nevergone képe

DruTa képe

Mi van a rend szeretetével? Vagy ezt kinek írtad?

0
0
ipeto képe

Nálam egy egy Bootstrap-alapú smink működött úgy, hogy a reszponzivitás miatt a képek kaptak egy height:auto értéket. Ebben az esetben a kép szélessége 100% volt (a kép maga egy képstílussal lett formázva, de ez nem játszik itt szerepet), ami a pixelszámot tekintve rendben is van, viszont a magasságát egy egészen kicsit széthúzta - egyben elmosta a képet. Esetleg ez?

0
0
DruTa képe

Jó lenne, ha csak ez lenne, de minden első tesztet a drupal alaprendszerében tesztelek, így az alap smink-kel próbálom először és csak akkor lépek át pl. egy telepített sminkre, ha már az alapban minden rendben, mert így ha baj van, máris tudom, hogy az új smink a ludas.

0
0
kovacsad képe

Meg tudnál adni egy linket, ahol látható a konkrét probléma?

0
0
DruTa képe

Mindegy is, ez így úgyse lesz elég jó, a pdf-fel meg az a baj, hogy ha nincs az élsimítás beállítva, akkor a mai monitorokon az is csúnya, az SVG lenne jó, de csak akkor, ha a Drupal alakítaná át pl. a pdf-et feltöltéskor SVG-vé, mégpedig adott méretűre, de ilyen modult nem találtam, Illustrator, Corel programja meg keveseknek van, hogy átalakítsák, meg nem is várható el.

0
0