Sziasztok!
D7 alatt van egy webform típusú tartalmam. Ezen egy kapcsolat felvételi form van, angol felhasználóknak.
Egyébként az oldal minden egyéb része magyar.
A webform végén van egy CAPTCHA.
A captcha kiírásai, az elküld gomb szövege, valamint a form rossz kitöltése esetén a hibaüzenetek magyar nyelvűek.
Ha beállítom, hogy az angol előtag en legyen, valamint beállítom, hogy az URL előtagból állapítsa meg a rendszer a nyelvet, és a webformra /en/webform alakban hivatkozok, akkor az előbb említett dolgok angolul látszódnak (helyesen).
Meg lehet-e ezt oldani úgy, hogy nem állítom be az URL-ből történő nyelv megállapítást. (nem szeretném hogy kizárólag egy oldal kedvéért ez a funkció be legyen kapcsolva, és minden egyéb linkem /hu -val kezdődjön.)
Tehát arra keresnék megoldást, hogy ennek a funkciónak a mellőzésével (az amúgy egynyelvű - magyar oldalamon) ennek az egy node-nak meg tudjam mondani, hogy ő angol, és a megjelenő field-ek, hiba üzenetek, form elemek kiírásai angolok legyenek.
Nem tudom létezik-e erre megoldás, egyáltalán, hogy kivitelezhető-e?
Ebben kérném a segítségeteket, javaslataitokat.
Előre is köszönöm.
Üdv
Zoli
Egy ügyes hook_form_FORM_ID
Egy ügyes
hook_form_FORM_ID_alter()
talán segíthet (főleg, ha a captcha és egyebek járulékos dolgait, pl. a _validate callbackeket is ügyesen lekezeled).node_build_content
Köszi a tippet!
Utánanézek.
Viszont közben keresgéltem, és én ezt találtam:
http://api.drupal.org/api/drupal/modules!node!node.module/function/node_...
Azt írják, hogy a node_build_content $langcode paraméterét használja a rendereléshez.
Azt nem lehet megoldani, hogy egy bizonyos node esetén ezt 'en' paraméterrel hívja meg?
Van rá mód? Hogyan szokták ezt csinálni?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv
Zoli
Találtam megoldást - Jó ez így?
Sziasztok!
A következő megoldást találtam a problémára:
A saját sminkemben, a template.php file-ba a következőket írtam:
A kérdésem csak annyi lenne, hogy véleményetek szerint jó-e ez így? Elég "drupalos" megoldás-e, vagy épp ellenkezőleg?
Üdv
BlackZoli
Huu, szvsz nagyon nem.
Huu, szvsz nagyon nem. Sminkrétegből egy globalt állítani okozhat furcsaságokat. Én saját nyelvválasztási módot csináltam, ez alapján át tudod írni. Nálad a feltétel $node = menu_get_object(); if ($node->nid == '44' legyen.
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
Köszönöm szépen! Sajnos nekem nem működik!
Szia!
Köszönöm szépen.
Sajnos nálam nem működik. Lehet valamit nem jól csinálok:
- sites/all/modules mappában létre hoztam egy custom nevű mappát, abba pedig egy tm_hooks nevű mappát.
- ebben a tm_hooks mappában két file-om van: tm_hooks.info és tm_hooks.module
- infoban:
name = tm_hooks
package = custom
description = Set a fix language for a page.
core = 7.x
- module file-ban annyit módosítottam, amit javasoltál. Miután nem működött kipróbáltam a Te kódoddal egy az egyben, a 'hu' írtam át 'en'-re, de sajnos a főoldal sem változott.
Mi lehet a probléma, mit rontok el?
u.i. bocsi a sok kérdésért, most ismerkedem az egyedi modulok készítésével
Köszönöm a segítséget.
Üdv
BlackZoli
ja, lemaradt a lényeg:
ja, lemaradt a lényeg:
admin/config/regional/language/configure itt cibald a legtetere
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
Nem működik
Nekem valamiért nem működik.
Összegezve:
D7
sites/all/modules mappában létrehozva egy "fixlang" nevű mappa
abba két file: fixlang.info és fixlang.module
fixlang.info tartalma:
fixlang.module tartalma:
felmásolás után a moduloknál látszik is a fixlang module, lehet is engedélyezni.
Miután engedélyeztem, azután a admin/config/regional/language/configure oldalon a legtetejére húztam, és itt is bejelöltem, hogy engedélyezve.
Ezt követően a sajatoldalam.hu/node/44 útvonalra ellátogatva nem történik semmi.
Mit csinálok rosszul?