Képek nem jelennek meg

gyuszi666 képe

Sziasztok!
Most telepítettem a Drupal 7-t. Kipróbáláskor az derült ki, hogy ha "Cikk"-et készítek és feltöltök egy képet, a feltöltött képet a /sites/default/files/field/image/kép.jpg helyre rakja, de megjelenítéskor a /sites/default/files/styles/large, vagy medium, vagy thumbnail/public/field/image - helyről akarja elővenni, ahol nincs semmi!
Egyébként a files,field, image, public, styles, large, medium, thumbnail mappák nem is jöttek létre, és erre nem is figyelmeztetett,
én csináltam ezeket, de a /files/field/image utat azonnal használta is. Mi lehet a baj?

Drupal verzió: 
pp képe

Clean(talán rövid) url-ek mennek? Mert ha nem akkor ez a probléma.

Azokba a könyvtárakba a Drupal automatikusan gyártja majd el a képeket amint lesz rájuk hivatkozás. Mivel nem megy a clean url ezért soha nem kerül rájuk hivatkozás ezért nem gyártódnak le.

pp

2
0
gyuszi666 képe

Szia!
Kösz a hozzászólást. Nem vagyok kezdő a honlapkészítésben, a HTML-t nagyon jól tudom használni. Ezt csak azért írom le, hogy kicsit fényezzem magam, mert most szégyellem, hogy azt fogom írni, hogy előszőr hallok viszont a Rövid URL-ekről. Mi az a rövid URL?
És ha tényleg nem megy a rövid URL - hogyan próbáljam ki? - akkor mit kell tennem, hogy menjen?
Mégegyszer összefoglalom a problémát: Újonnan telepített Drupal 7, fizetős tárhelyen, nem hozott létre egy sereg mappát, erre nem is figyelmeztetett. A "Cikk" készítésekor a feltöltött képet, beteszi egy FIELD mappába, majd ebből le kellene gyártania 3 különböző méretű képet - thumbnail,medium,large - és ezeket külö-külön mappákba kellene helyeznie. Nekem ez nem működik,és hibaüzenetet sem kaptam.

0
0

gyuszi

Phoere képe

A clean url használatát először persze engedélyezned kell, ha telepítéskor nem tetted meg.

Clean url: Ez teszi lehetővé, hogy a www.valami.hu/node/2 helyett pl. www.valami.hu/oldal url-t használjon a drupal. A rendszer által létrehozott url-ek automatikusan ilyenné válnak, ha engedélyezve van.
A Path modul teszi lehetővé, hogy a Te tartalmaid is ilyet kapjanak útvonalálnevet.

A Pathauto modul pedig azt teszi lehetővé, hogy ezek a clean url-ek útvonalálnevek minden általad létrehozott tartalomhoz az általad beállítható szabályok szerint automatikusan létrejöjjenek.
A keresőoptimalizáláshoz is fontos eszköz ez.

2
-2

Csökönyi Ferenc

york képe

A rovid url-ek azt teszik lehetove, hogy a www.valami.hu/?q=node/2 helyett www.valami.hu/node/2 legyen.
Amit te irtal azaz utvonal alnev.

3
0
Phoere képe

OK, jogos. De azért valószínűleg, ez sem volt felesleges információ a kérdezőnek.

0
-2

Csökönyi Ferenc

aboros képe

adminisztráció, beállítások, keresés és metaadatok, rövid webcímek. be van kapcsolva?
https://skitch.com/aboros/8se72/rovid-webcimek

5
0

-
clear: both;

gyuszi666 képe

Üdv.Mindenkinek!
Szóval én kezdő vagyok a Drupal ill. bármilyen tartalomkezelő alkalmazásában. Tudom az nehézkes dolog, hogy fogjátok a kezemet, mit csináljak, de így meg nem tudom mit és hogyan és hol kell tennem?
Találomra a path modul engedélyét 755-ről 777-re változtattam, majd a node.api.php engedélyét 644-ről 744-re, de nem változott a helyzet.
Azt mondjátok meg, hol van amit be kell kapcsolni, vagy át kell írni, és azt hogyan kell megcsinálni? Nem kell mindent egyszerre, elég egyet vagy kettőt javasolni, de azt konkrétan, hogy végrehajthassam.
Feltételezem, hogy Ti is a Drupal 7-et használjátok. Akkor nektek is be kellett ezeket állítani. Vagy nem?
Azt sérelmezem, hogy a telepítő program azt mondta: "Sikeres a tekepítés" és nem mondta, hogy még ezt meg ezt is állítsam be! Mert ha lehetőség van képfeltöltésre, akkor nyilván azt szeretné az ember, hogy az meg is jelenjen. Akkor miért nem úgy van beállítva?
U.i.: Bocsássatok meg, hogy kicsit cvider vagyok már, de azért, mert vagy tízszer feltöltöttem és letöröltem mindent a szerveremről, és mindig más probléma állt elő, figyelmeztetések tömkelege. Most utoljára semmi figyelmeztetés nem jött, viszont félig működik, és még csak az első lépésnél tartok.:((((

0
0

gyuszi

szantog képe

Ez még nem az első lépés.
Az első lépés ez: http://nagygusztav.hu/drupal-7-alapismeretek

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

gyuszi666 képe

Szia Gábor!
Igen, részben igazad van: El kell olvasni ezt a könyvet. De azt nem hiszem el, hogy addig el sem kezdhetem, míg az egészet ki nem olvastam! Egyszer már belefogtam - itt a neten - , de belefáradtam, és úgy gondoltam, hogy azért fel tudok telepíteni egy programot akkor is, ha nem olvasok el hozzá egy könyvet. Végül is sikerült. És gondoltam - ezt a honlapkészítés gyakorlatából tudom, - hogy menet közben mindig hozzáolvasok ott, ahol nem boldogulok. Én nem tudok megjegyezni olyan dolgokat, ami nincs előttem, dunsztom sincs róla, hogy mi az? Majd, ha odaértem, elolvasom. Szerintem más is így van ezzel. Tehát azt mondod, hogy nem lehet néhány mondatban elmondani nekem, mit kell tennem, hogy megjelenjen a kép?

Megnéztem az oldaladat, nagyon jó, le a kalapot előtted!

0
0

gyuszi

szt képe

Ez megvolt?

0
0
pp képe

Ki mondta, hogy csak az olvasás után kezdhetsz neki. Feltettél egy kérdés, arra írtam egy javaslatot, hogy kapcsold be a Clean url-t. Mivel nem azt a választ kaptuk, hogy „Bekapcsoltam, így már jó/még mindig nem jó”, hanem azt, hogy fogalmad nincs mi az a Clean url, valamint a következő hozzászólásodból is látszik, hogy alapvető információkra is szükséged van, ezért javasolták, hogy nézd meg Gusztáv könyvét. Ebben a könyvben számos kérdésedre megtalálod a választ. (pl. mi az a Clean url, mire jó, hol lehet bekapcsolnti stb.)

Senki nem írta, hogy addig amíg mindent el nem olvastál a könyvből, ne is próbálkozz. Sőt én is azt az elvet vallom, hogy csinálni kell, akár fogalom nélkül is. Ettől függetlenül az információk fellelési helyét nem árt, ha tudod.

Szóval, mi történt amikor bekapcsoltad a Clean url-t? (és kezd előröl megint, hogy minden zavaró körülményt kizárjunk.)

pp

2
0
gyuszi666 képe

Valóban elkerülte a figyelmemet, hogy a Clean URL-t javasoltad megnézni, bekapcsolni. Utána nézek, körül járom a témát!
Lehet, hogy napokig csendben leszek, mert nagy tavaszi kerti munkákat ütemeztünk be a most következő négy napra, mivel hogy nagyon jó időt igérnek az időjósok.
Mindenkinek kellemes ünneplést kívánok!

1
0

gyuszi

szt képe

Köszönjük, viszont kívánjuk, és akkor majd utána a "clean weather"-ről jusson eszedbe a "clean url" is :)

0
0
gyuszi666 képe

Üdvözletem Mindenkinek!

- A clean-urls engedélyezve lett már telepítéskor. Írtam egy álnevet is, és valóban a node/4 helyett, 2011 álnévvel beírva a honlapunk - volt technikumi osztálytársaimé, akikkel 2 hét múlva lesz az 50. éves osztálytalálkozónk, és megígérteem, hogy meújul a honlapunk - címét, azonnal a megfelelő oldal töltődik le. Ez jópofa dolog, de nem látom, hogy köze lenne a "Cikk" tartalom keretében feltöltött képek megjelenítéséhez.
- E-mailben megkérdeztem Nagy Gusztávot, aki javasolta hogy a drupal.hu-n tegyem fel a témát - ez már előbb megtörtént, és mondta, hogy nézzek meg egy útvonalat, a következőt:
- Nagy Gusztáv tanácsára megnéztem az admin/config/media/file-system
útvonalat. Ezt az "Implement hook_watchdog()" őrzőprogram megakadályozza, kikommenteltem az utasításokat. Itt azt látni, hogy a "Nyilt" fájlok a sites/default/files mappába fognak kerülni. Ezt a kézikönyvben is olvastam, és már erről meggyőződtem, azzal a kiegészítéssel, hogy a files mappának még kellett csinálni almappákat - field/image - mert a képfájlokat ide tölti be. Ide lehet más útvonalat írni, de minek? Egyebet meg itt sem lehet tenni.
- A feltöltött képfájl tehát kerül EGY helyre, megjelenítéskor átalakítva a megfelelő méretre egy MÁSIK helyről akarja a program elővenni, de nincs ott a fájl.
Amikor a "Cikk" tartalom hozzáadását végzem, és be kell jelölnöm, hogy milyen legyen a kép stílusa, pl. thumbnail, azt gondolom, hogy ez lenne az az utasítás, ami elindítja a kép átméretezés és az új helyre töltés végrehajtását. De mint mondtam ez nem történik meg.
- Megnéztem a www.rakosmentetv.hu honlapot, amit Nagy Gusztáv csinált. Megnéztem hogy pl, az első képet honnan veszi elő a program:
http://www.rakosmentetv.hu/sites/default/files/szepesi_nikoletta/image00.... Mint látható ebben nem szerepelnek azok a mappák, ahonnan az én programom elő akarja venni: /sites/default/files/styles/thumbnail/public/field/image/erd1cs.jpg
- Gusztáv könyvében nem is tesz említést erről az útvonalról.

Itt tartok. :(

0
0

gyuszi

Nagy Gusztáv képe

Lehet, hogy egy Skype képernyőmegosztással többre mennénk.

Skype: nagy.gusztav

0
0

Nagy Gusztáv

gyuszi666 képe

Természetesen olvasom a könyvedet, már többször is átolvastam, már mindent beállítottam, de mégsem méretezi át és helyezi el a megfelelő mappákban a képeket. Nyilvánvalő, hogy Ti régi drupalosok nem találkoztatok ezzel a problémával, mert akkor segítenétek, és a könyvedben is felhívnád a figyelmet rá.
Ezért valószinüleg én követtem el valami hibát, amihez a kívülálló nem tud hozzászólni. Netán a szolgáltatóm valamit nem úgy állított be, ahogy nekem kellene, de ez nem valószinű.
Talán a figyelmeztetések tanulmányozása rávezet a probléma okára, most ezt fogom csinálni.

0
0

gyuszi

pityu73 képe

Furcsa a jelenséged, mert egy alap telepítésnél ha nem csinálsz semmit és telepítés után rögtön beküldesz egy cikk tartalom típust képpel azonnal látnod kéne a címlapon a cikkedet képpel.

Új irány mielőtt elvesznél az alapértelmezések átalakításában....

Lehet hogy most plusz munkának tűnik, de én a helyedben már felraknák egy localhostra egy oldalt. (tiszta telepítés alapsmink és semmi más...)

  1. Elkészíteném a képek méretezését.
  2. A képmezőt beállítanám a tartalomhoz, vagy oldalhoz. (vagy újhoz, vagy a beépítetthez cikk, vagy oldalhoz)
  3. Ellenőrizném a mező megjelenését a bevezetőben és a teljes tartalom nézetben.
  4. Ezután beküldenék egy tartalmat, vagy oldalt képfeltöltéssel. (vagy használnám a beépített cikkek, vagy oldalt)

Az egész folyamatot jegyzetelném!!!!!!

Így, ha itt minden rendben az útvonalak és és képek megjelenítése is, akkor irány a tárhely és ellenőrizném a jegyzet alapján az egész folyamatot.

Ha így sem jó akkor a jegyzet lépéseit leírod ide és akkor látjuk mit rontasz el.

0
0
gyuszi666 képe

Kösz a tanácsot, megcsinálom!!! Van amikor én is jegyzetelek :), most feltétlenül így fogok tenni!

0
0

gyuszi

gyuszi_44 képe

A problémám megoldásában odáig jutottam, hogy localhoston működik a Cikk feltöltése képpel együtt, de a Freeweb tárhelyen nem.
Igen ám, de mégsem Ők a bűnösök, mert azt a .htaccess fájlt, ami megakadályozza a kép megjelenését, a Freeweb csapat tájékoztatása szerint, a Drupal CMS generálja, nem ők!
Arra jöttem rá, hogy az általam létrehozott files mappába, amely public_html/drupal/sites/default/files úton érhető el, megjelenik egy .htaccess file. Ez a file csinálja a bajt. Ha átnevezem pl. .htaccess_atnevezem – re, akkor minden jó, azaz, feltölthetem a Cikket, és a kép is megjelenik. Csakhogy a következő belépéskor már megint ott van egy .htaccess és megint át kell neveznem. A fájlba beleírnom nem sikerült, feltöltéskor változatlanul kerül vissza a helyére.
De persze úgy gondolom, hogy nem is szabad átírni, mert nyilván nem ok nélkül került oda.
Ezek ismeretében talán már tutok segíteni, hogy hol lehet a hiba?
A .htaccess file tartalma:
SetHandler Drupal_Security_Do_Not_Remove_See_SA_2006_006
Options None
Options +FollowSymLinks

0
0
szt képe

Sajnos az ingyenes tárhelyekkel elég sok probléma van, hacsak nincs kifejezetten a drupalra hangolva (nem tudom, van-e ilyen...).

Ezeket találtam:

ez még 5-ös drupalhoz íródott, de talán van benne valami használható infó

ez is régi írás, itt még nevergone küzd heroikusan a szolgáltatóval, úgy tűnik, anno megoldotta (érdekes olvasni ilyen archív szálakat, külön csemege, hogy az új kérdésnek nem nyit új szálat :)

ez már D6, de itt nem oldják meg a dolgot

D6.2 - no comment

stb. Tovább nem folytatom. Drukkolok neked.

OFF: Egyébként havi 500 Ft-ért (+-) már lehet olyan szolgáltatót találni, ahol azonnal ugranak, ha problémád van (de lehet, hogy nem is lenne problémád) :ON

0
0
gyuszi666 képe

Üdv Mindenkinek!

Frissítettem a Drupal 7.12-met 7.14-re. A képek a "Cikk" tartalomban továbbra sem jelennek meg.
Kaptam egy figyelmeztetést is, hevenyészett fordítása:
fileowner() megrokkant biztonsági okokból az update_manager_local_transfers_allowed() függvényben
modules/update/update.manager.inc 912.sor

Szép napot Mindenkinek!

0
0

gyuszi

kalozpepi képe

Sziasztok!
Én csak egy mezei webdesigner vagyok, de most vakarom a kobakom.
Nekem is ugyanez a problémám, egy frissen telepített (nem ingyenes tárhelyen) Drupal 7-el. A képeket más mappából akarja behívni, mint ahol ténylegesen vannak.
Végigolvastam az összes üzenetet, amit az alapkérdéssel kapcsolatban írtatok, de nem találtam meg a választ, hogy HOL javítsak a dolgon. Ha a scriptet kéne átírni valahol, hát az is megoldás, csak nem tudom, hol keressem a hibát.
Másnak nem volt hasonló tapasztalata?
Hálás köszönet minden ötletért:
kalozpepi

0
0
aboros képe

a felhasználónak, akinek a nevében a php fut, írási joga kell legyen a sites/default/files mappára és attól lefele. illetve egész pontosan arra a mappára, amit a filerendszer beállításoknál megadtál.

0
0

-
clear: both;

kalozpepi képe

az rendben is van

de a kérdés még mindig az, miért másik (egyébként nem létező) mappában keresi a képeket, nem ott, ahová feltöltötte őket?
hol tudom beállítani a megjelenítendő kép útvonalát?

igazából a legviccesebb az, hogy a saját maga által definiált próbaképet (amihez aztán user soha nem nyúlt) tudjátok, amit a képstílusok beállításainál lehet látni, sem találja, mert azt is máshonnan akarja behívni.. tehát: hol, -melyik scriptben- tudom átállítani a path-t?

0
0
kalozpepi képe

elnézést kérek az okoskodásért, valóban hibás jogosultságok miatt kapott gellert
most, hogy biztosra menjek, az összes site-ban lévő könyvtárat és filet átállítottam 755-re, így már megy..

0
0
aboros képe

a files mappára adjál csak írást, semmi szükség rá, hogy írható legyen a modulok, sminkek mappája.

hogy legyen magyarázat is arra, hogy a drupal miért olyan buta, hogy a saját maga által feltöltött képet is egy másik nem létező mappában keresi: így működnek a képstílusok. az eredeti képet megtartjuk és megjelenítéskor (ha még nem létezik) képezzük a szükséges méretvariánst egy másik mappában. ha nem írható a files könyvtárad, nem tud létrejönni a konkrétan megjelenítendő méretvariáns. ennyi.

2
0

-
clear: both;

stafford képe

Sziasztok,

En is most probalkozom a 7-es (7.15) drupallal es hasonloan jartam, ahogy a topicindio. Friss install, alapbeallitasok utan bekuldok egy cikket, amihez kepet is csatoltam es csak elso alakalommal jeleniti meg a kepet. Ha frissitem az oldalt mar nem jeleniti meg a kepet. Clean URL kikapcsolasa utan (mas forumokon ezt javasoljak) is ugyanez a helyzet, csak egyszer jelenti meg a kepet, utanna mar nem.

Megneztem a folderek jogosultsagait:

files: 775
files/styles: 775
files/styles/large: 700
files/styles/large/public: 700
files/styles/large/public/field: 700
files/styles/large/public/field/image: 775
files/styles/large/public/field/image/fajlnev.jpg: 664

a 700as foldereket 755-re allitva megoldodik a problema de ezt minden egyes image style eseten el kene jatszani es amugy se egy tul elegans megholdas.

Valakinek sikerult mar ezzel tovabblepnie?

Koszi!

0
0
stafford képe

Meg annyi, hogy a large preset letrejon es az oldal a

mydomain.hu/sites/default/files/styles/large/public/field/image/fajlnev.jpg

cimen probalja behivni a kepet de a fenti utvonalra en Forbiddent kapok, viszont a

mydomain.hu/system/files/styles/large/public/field/image/fajlnev.jpg

utvonalon mar elerheto a kep.

0
0
stafford képe

Sikerult a fenti probleman tuljutnia valakinek?

0
0