Időpont foglalás

Mary Jane képe

Sziasztok remelem jo helyre irok es nem kuszalom ossze a szalakat. :)
Egy ideje keresgetek modulokat megoldasokat idopontfogalalshoz.
Amit eddig talaltam es megfelelne az a taxi modul demo link latható mukodes kozben.
http://taxi.moskvin.ca/online
Hasonlot szeretnenk kialakitani annyi kulonbseggel hogy muszaki vizsgara, eredetisegvizsgara, idoszakos szervizre, teli-nyari gumicserere, csereauto igenyre szeretnenk hasznalni.
A weboldalt amit szerkesztek megorokoltem jelnleg pofozgatom hogy lassam mi hogy mukodik, viszont ezt az igenyt ram biztak hogy oldjam meg. Tudtok esetleg tancsot adni hogy merre a legcelszerubb elindulni, programozas nelkul , a mar elerheto modulok alkalmazasaval ezt a funkciot kialakitanom?

Drupal verzió: 
Mary Jane képe

ilyen multisteps form fele dolog esetleg lehet ra megoldas?

0
0
Mary Jane képe

nincs senki akivel erdemben lehetne beszelgetni? mielott barki felreertene nem varom hogy megoldajtok helyettem, probalok informaciot keresni a problemara igen igen a kozben google is hasznalok, tehat nem varom a sult galambot csak beszelgetni akarok vkivel aki jarta ebben hogy hogyan induljak el.

0
0
dj képe

Itt nem tudsz beszélgetni, arra ott van az IRC csatorna.

http://www.drupal.hu/irc

ON

0
-1

Üdv!
Dudás József

Mary Jane képe

bocs ha felreertetted

0
-1
SecMan képe

"Beszélgetés" nem egyenlő "csacsogás", hanem gyorsabb választ jelent.
Ez egy fórum, amikor erre jár valaki, aki éppen tud is válaszolni (képes is és ideje is van rá) akkor fogsz választ kapni a kérdésedre.

Jótanácsként a sürgetés helyett ilyenkor érdemes pár órával később átolvasni a saját kérdésünk, hogy tényleg minden szükséges információt megadtál-e és érthető-e másnak is a kérdés.

Például nekem nem világos, hogy az időpontot le kell-e egyből foglalni? Pl. valaki bejelentkezik 2016-08-25 09:00 órára gumicserére, akkor más már ne tudjon ugyanerre? És más szolgáltatásra ugyanebben az időpontban tudjon vagy ne tudjon?

A webform modullal viszonylag könnyen össze lehet kattintani űrlapokat, de időpontok kezelésére nem lesz igazán alkalmas. (bár talán Date modullal, és megkövetelve, hogy a beírt idő-dátum egyedi legyen, talán....)

Ezt a modult találtam még neked, ami elvileg le is köti a kért időpontokat: Appointment Calendar

1
0
Mary Jane képe

Egyebirant nagy felreertes mert nem surgettem senkit, ugy gondolom a feladatot amit kaptam leirtam ertehtoen sot amit a kereses soran talatam azt is belinkeltem .hogy megerthetobb legyen.
Kesobb olvastam a multsteps formrol amirol ugy gondolom hogy akar az is egy fele vonal lehet, es meg video tutorialok is vannak hozza nem ugy mint par modul eseten kirakva hogy van screencast es kozben vagy halott a link vagy csak seo vegett a linket kovetve nem relevans tartalmat kapok. Latod itt kioktatsz engem a jotancsokkal viszont en arra kerlek hogy egy picit gondolkodjal ha mar osztotgatod a tancsokat, mert szerintem nem kell hogy autod legyen es kepebe legyel a gumicserevel kapcsolatban, de egy idopont kerdeshez ne kelljen mar diploma, mert ha egy fogorvoshoz is bejelentkezel reggel 10 orara, egyertelmu legalabbis szamomra hogy reggel 10 orara mar mas ne tudjon idopontot foglalni. Egyebirant a jotancsodat megfogadom, s az appointment calendart megnezem. Amugy pedig rengeteg modul letezik sot az osszehasonlito oldalt is megtalaltam ezt itt, mivel nem napi szinten kellett drupalal foglalkoznom igy a kozosseghez fordultam hogy kapjak nemi iranymutatast mint ahogy azt masok is teszik pl itt S a peldanal maradva szerintem semmivel sem fogalmaztam meg rosszabbul hogy az ne lehessen ertheto. Megegyszer koszonom hogy idot szantal ram.
Udv,Jane

0
0
SecMan képe

Írtam is, hogy részemről mi nem volt világos.
„mert szerintem nem kell hogy autod legyen es kepebe legyel a gumicserevel kapcsolatban, de egy idopont kerdeshez ne kelljen mar diploma, mert ha egy fogorvoshoz is bejelentkezel reggel 10 orara, egyertelmu legalabbis szamomra hogy reggel 10 orara mar mas ne tudjon idopontot foglalni.”

Hát pedig nem ennyire egyszerű. Ha egy fogorvosi rendelőben két fogorvos dolgozik két székkel, akkor már mindjárt ketten tudnak ugyanarra az időpontra bejelentkezni, nem? Gumicserénél ugyanez. Illetve ezért kérdeztem a szolgáltatásokat is, mert mi van ha gumicserére egy időpontra egy autó tud jelentkezni, de ugyanerre az időpontra jelentkezhet valaki olajcserére?

Ami még iránymutatás akarna lenni részemről:
a multistep formnak a felvetett problémához (időpont foglalás) szerintem nem sok köze van, az csak egy eszköz, hogy egy űrlapot több lépésre fel tudj bontani és ne egy végtelen ijesztő űrlapot kapjon a felhasználó.

Megnéztem a táblázatot a modulokról, amit linkeltél (nagyon hasznos, hogy linkelted!). Átnéztem melyik hogy áll, én ezekből az Availability Calendars -t próbálnám meg első körben. A többi vagy alpha vagy túlzó lenne ehhez a feladathoz.
(de mint mondtam nekem még nem kellett ilyet használnom)

0
0
Mary Jane képe

Megoldani látszik felraktam egy szabadúszós weboldalra. Köszönöm mégegyszer

0
0