i18n modul

vikicica22 képe

i18n modulban valahol ki lehet kapcsolni azt, hogy a .hu/ után nem legyen ott a "hu" vagy "en" végződések?

www.sajatnev.hu/hu/hirek | www.sajatnev.hu/en/news , ezekből ilyen legyen ->
www.sajatnev.hu/hirek | www.sajatnev.hu/news

Mivel láttam olyan oldalakat, hogy van benne nyelvválasztó és még sincsen külön feltüntetve a domain név után a "hu" vagy "en"

A pathauto – ban is turkáltam és nem láttam ilyet, hogy netalán ott kilehetne szűrni ezt.

Ez a google-ban nem befolyásolja, a találatokat egy meglévő oldalnál mivel most az elérési út ezzel meg fog változni ha felteszem a i18n modult.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Paal képe

/admin/settings/language/configure

Itt be tudod állítani:

A nyelv megállapítási beállítások határozzák meg, hogy milyen módon kerül majd eldöntésre a használt nyelv egy-egy weblap megjelenítésekor. A lehetőségek:

* Nincs. Mindig az alapértelmezett nyelv használatos a webhely megjelenítésére. Habár a felhasználók kiválaszthatják az előnyben részesített nyelvüket a Saját adatok oldalon, az csak a webhely által küldött levelekre lesz érvényes.
* Csak útvonal előtagok. A megjelenítés nyelve a kért útvonal kezdetének vizsgálatával lesz megállapítva. Ha az útvonal valamely nyelvhez beállított előtaggal kezdődik, az a nyelv lesz kiválasztva. Ha nem sikerül ilyen előtagot azonosítani, az alapértelmezett nyelvet választja a rendszer. Például: "example.com/nemet/contact" (ha 'nemet' a német nyelv útvonal előtagja) a megjelenítés nyelvét németre állítja.
* Útvonal előtagok nyelvi alapértelmzéssel. a kért útvonal kezdetének vizsgálatával lesz megállapítva. Ha az útvonal valamely nyelvhez beállított előtaggal kezdődik, az a nyelv lesz kiválasztva. Ha nem sikerül ilyen előtagot azonosítani, a felhasználó Saját adatok oldalon beállított nyelvét választja, vagy ha ilyen nincs (például nincs belépve a látogató) akkor a böngésző beállításait veszi figyelembe. Ha így sem sikerül választani, a webhely alapértelmezése lesz a nyelv.
* Csak domain nevek. A megjelenítés nyelve a kérésben használt domain név alapján kerül megállapítására, összehasonlítva az egyes nyelvek beállításaival. Ha nem sikerül illeszkedést találni, az alapértelmezett nyelv kerül felhasználásra. Például: "http://nemet.example.com/contact" a nyelvet németre állítja, ha "http://nemet.example.com" a német nyelvhez beállított domain név.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

vikicica22 képe

Köszi a segítséget most jutottam oda hogy kipróbáljam de úgy látom hogy te a drupal 6 -ra írtál választ / segítséget de én meg a drupal 5- re keresem a választ :):)
Talán a drupal 5-ben nem lehet ezt megvalósítani :( ??

0
0