Hogyan jelenhet meg a Google keresésnél az oldal címe, elérhetősége?

Ayala képe

Sziasztok!

Kezdő vagyok csináltam már pár oldalt, amire ha rákeresek a Google kiadja jobb oldalt kiegészítő információként a címet, nyitvatartást stb.
Viszont egy másik oldalamnál nem írja. Nem tudom pontosan hogyan működik ez. Hogyan lehet, hogy egyik oldalnál működik automatikusan, a másiknál nem.
Pontosan mi kell ehhez?

Előre is köszönöm a segítésget!

Drupal verzió: 
Fórum: 
Balu Ertl képe

A címben feltett kérdésre a válasz: metaadatokból. Ez olyan adat, ami „láthatatlan” abban az értelemben, hogy nem (mindig, vagy nem ugyanúgy) írod ki őket közvetlenül a webhelyed emberi látogatóinak, hanem a gépek által értelmezhető formában (is) beleteszed az oldalaid forráskódjába.

Nem vagyok Google-alkalmazott, hogy a belső működéséről biztosat mondjak, de én először a nyilvánosan közzétett ajánlásaik, sztenderek követésével kezdeném valószínűleg:

A Schema.org egy iparági javaslat, nem csak a Google követi, más aggregátorok is. Hivatalos tesztelő eszköz hozzá. Én itt így oldottam meg, utána a Google Maps és a Search is gyönyörűen beolvassa. Jobb egérrel csekkold a Nyitvatartás részt.

Drupalhoz a Token és Metatag modulpáros lesz ebben segítségedre.

0
0
HF leon képe

A schema.org az egyik titok. Van más is, amin át összekapcsol pár dolgot az adott oldallal, vagy vállalkozással a google. Viszont alapvetően érdemes a schema.org-ot figyelmesebben áttanulmányoznod. Igen hasznos.

A fenti példában jobb gombbal például a címre kattintva és a vizsgálatot választva a kódban figyeld az itemtype, itemscope, itemprop tulajdonságokat. Ezt nem csak így lehet, de ez is egy jó módszer. A másik az oldal fejrészében json formában megadva.

pl:
itemtype="http://schema.org/LocalBusiness" (helyi vállalkozás)

pl:
itemtype="http://schema.org/PostalAddress" (postacím)

pl:
itemprop="postalCode" (irányítószám)

és így tovább...

1
0