Használható fórum, chat, topsites modul ?

ggot képe

üdv

Ha valaki tud használhatót a fentiekből kérem ossza meg. Én elég sokat keresgéletm, tapasztalataim : Drupal alap fórum siralom, UIEForum végszügség esetén használható, phpBB 2 és 3 beállításához sokkal nagyobb tudás kéne mint ami rendelkezésemre áll. Létezik egyátalán használható fórum modul Drupal alá ? (legalább a joomlás FireBoard színvonalú)
Chat : alap chatmodul egyátalán nem műküdött nekem, PhpFreeChat pedig számomra megintcsak nem integrálható, képtelenség megtalálni mivel akad össze. Ezenfelül találtam fizetős :S chatmodult, azt nem vásároltam meg. Létezik chatmodul ami használható ?
Topsites modult is kerestem azt viszont egyátalán nem is találtam. Olyan kéne ami hozza legalább az Ardwark Topsites PHP-nak a színvonalát.

köszönettel : ggót

nevergone képe

topsites
chat

A fórum modullal pedig nem tudom, mi a gondod, szerintem teljesen jól integrálható, de akár a phpBB is jól összemigrálható Drupallal, bővebb infó itt.

0
0
ggot képe

A fórum modullal nem az integritás a gond hanem hogy nagyon alap, túl egyszerű nem jönnek az emberek hogy használják. PhpBBről pedig annyit hogy a szervert üzemeltető cég nem tudja megoldani az apache beállítások módosítását, ami a Clean URLhez kell, ami nélkül nem megy a phpBB. Erre írtam hogy jócskán túlmutat a dolog az én tudásomon :)

0
0

---------------------
www.rpg.org
www.mmorpg-x.com

Paal képe

Üdv,

Szerintem egy "szolgáltatónak" be kell tudni álítani a mod_rewrite-ot, max. nem akarja.
2.2-es phpbb-t üzemeltettem évekig, nem volt szükség ilyenre a működéséhez. Nem tudom, hogy mi a helyzet az új, 3.x-es sorozattal, de nem hinném, követelmény lenne...

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

ggot képe

Kedves Paal

A PhpBB 2 Drupal alatti működtetéséhez találtam a drupal.orgon leírást, mindössze 37 pontból áll, melyból az egyik ez :

"Go to administer -> settings -> general settings. There you'll find a link to "Test clean URLs",
click on it. If you get "404 Not Found" there is no point in proceeding any further, make sure you have this working first."

Vagyis clean URL nélük b***hatom.

Neked hogy sikerült enélkül beeröltetned a drupal alá ?

--------------------------
www.worldoflagas.com
Renaissance of PBEM RPGs

0
0

---------------------
www.rpg.org
www.mmorpg-x.com

Paal képe

Meg sem próbáltam... :)

Üdv, Pali

Ui.: én a mod_rewrite "nem" szükségességét a Drupal nélküli működéshez értettem.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

nevergone képe

túl egyszerű nem jönnek az emberek hogy használják

Akármilyen csili-vili fórumot is üzemelsz be, ha nem jönnek az emberek, hogy használják, hát nem jönnek... ez közel sem biztos, hogy a szoftver hibája. Tudniillik közösséget építeni nem informatikai tudás kell.

0
0
gdavid képe

nekem volt gondom a drupal forummal, de tapasztalatom szerint ha kell, hozzaszoknak nem azert mennek el egy oldalrol, mert nem tudjak a forumot hasznalni...
egyebkent meg az alap forum nagyon konnyen atalakithato olyanra mint a tobbi kozonseges forum. permalink, egyszalas nezet, css-atirassal minden megvalosithato.

0
0
ggot képe

fórum hozzászólásaim fele arról szóló kérdés h ezt és azt hogy lehet megoldani a fórumon... 'majd hozzászoknak'... :S

0
0

---------------------
www.rpg.org
www.mmorpg-x.com

ggot képe

téves megfogalmazás volt, a honlapon rengetegen a járnak a fórumot senki nem használja. de a phpBB 2.2-vel teszek egy próbát hamár névrokonom pali ajánlotta köszönet érte.

--------------------------
www.worldoflagas.com
Renaissance of PBEM RPGs

0
0

---------------------
www.rpg.org
www.mmorpg-x.com

Illyés Edit képe

ggot képe

...sem tartalmaz semmi extra kiegészítőt.

Bosszantó, mert nagy websiteot üzemeltetek, a phpBB-t nem tudom begyilkolni sehogy a nyomorék drupal alá, a fórum modulok pedig az uieforummal, advanced forummal és társaikkal együtt kozmikusan szánalmasak, szolgáltatás zéró, csak alapfunkció van, ami nekem nem elég mert véreres szemű 15 éves kölykök a felhasználóim.

Bárki bármit mondd, ha könnyen meg tudnám oldani azonnal áttérnék a joomlára

0
0

---------------------
www.rpg.org
www.mmorpg-x.com

eMeLA képe

Csak nyugottan térj át a Joomla-ra, nem olyan nagyon rossz az.
Egy kicsit keresgetve a fórumon, kiderülhetetett volna a számodra, hogy a Drupal fórum és a Drupal felépítése más hozzááláást kíván mint pl. a PhpBB. Az utóbbi kompletten tartalmaz mindent, "ha akarnád sem tudnád lebutítani". A Drupal fórum egy alapot ad, amit a megfelelő modulok megválasztásával az igényeknek megfelelően tudsz szolgáltatásokkal bővíteni. Az tény, hogy ez munkásabb...

Erőssége a Drupal fórumnak a többszálúság és a témaindítás-hozzászólás szétválasztása. A netezők többsége hozzászokott a végtelenűl elnyújtott hozzászólások folyamához (PhpBB), ahol már "senki sem tudja" miről is szól a topic. Persze csevegéshez ez kitűnő, de amikor valami érdemi dolgot keres az ember, az elvész a hozzászólástömegben.

Jómagam két Joomla oldallal szenvedtem egy ideig, pitiáner dolgokkak, majd mindkettőt leváltottam.

Igen a Drupal munkásabb, több idő kell a megismeréséhez. Az sem árt, ha van némi PHP tudás is hozzá.

"a phpBB-t nem tudom begyilkolni sehogy a nyomorék drupal alá"

Azért mert a phpBB egy zárt rendszer, az még nem jelenti azt, hogy a Drupal nyomorék lenne. A helyzet az, hogy a felfogásoddal van gond: mért kell a phpBB beerőszakolni a Drupal alá ?

Ez kb olyan, mintha egy szélmalmot akarnál egy autóventillátor helyére betenni.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

pp képe

Számomra az egyik legjobb fórum a Drupal fóruma. Mindaz a szolgáltatás megtalálható benne, ami nekem kell, sőt még egy picit több is, de azt ki lehet kapcsolni.

Elárulod, hogy milyen szolgáltatásokra vágysz?
A Drupal ugyanis egy tartalom kezelő rendszer és van benne egy alap fórum, ami csak egy fórum semmi felesleges csicsamicsa. Ugyanakkor fel lehet csicsamicsázni, ha akarod, csak tudni kell, hogy mit szeretnél ráaggatni.

Szóval milyen egy jó fórum szerinted? Meg tudod fogalmazni?

Ami biztos, hogy a Drupal nem alkalmas a csevegésre, tehát a puszta időtöltésből történő beszélgetésre. (sem eszme, sem információ, sem gondolat csere nem jó szó erre;)) Az egész filozófia arról szól, hogy van egy "konkrét kérdésed" (téma) és erre jönnek a válaszok(hozzászólás), amiket olvasva pontosíthatod a kérdésedet. Ezért egy témában általában 4-20 hozzászólás érkezik. Amikor ennél kevesebb, akkor vagy nagyon egyszerű a kérdés, vagy nagyon rosszul tették fel. Ha ennél több akkor meg vagy egy troll csapott le a témára, vagy tipikus flamwar a kérdés maga.

Szóval abban igazad van, hogy a "hagyományos"/csevegős fórumra nem alkalmas a Drupal. Ha ilyet szeretnél jobban jársz egy PHPBB-vel.

pp

0
0
nevergone képe

Szóval abban igazad van, hogy a "hagyományos"/csevegős fórumra nem alkalmas a Drupal.

Ezzel mondjuk nem értek egyet, vagyis nem látom azt a különbséget, amit kisebb kódolási és sminkelési munkával ne lehetne megoldani, esetleg néhány külső modult felhasználva (pl. az egyes fórumrészek eltérő jogosultságainak beállításához). Például a HUP fórumát megnézve, ahol esetenként egy témához több száz hozzászólás születik, nem érzem azt, hogy rosszabb, vagy kevesebb lenne, mint a phpBB. Mondom ezt úgy, hogy üzemeltetek Drupal alapú oldalt, és phpBB fórumot.

0
0
pp képe

A hozzászólásom nem is a Drupal fanoknak íródott. Nem véletlenül kezdtem úgy, hogy nekem megfelel a Drupal!

Egy hiba mindenképpen van: Ha több hozzászólás van, mint amit egy lapon megjelenítesz, akkor nem fog látszódni mi a friss. Ez azért van, mert a Drupal comment olvasottságát a node olvasottságához köti. Ezért ha több oldalra tördelődnek a hozzászólások, akkor nem fogod látni mi az ami új, mert amint megnézed az első oldalt az összes hozzászólás olvasott lesz, még azok is amik meg se jelentek. A Pál által mutatott fórumban sem találtam 20-nál több hozzászólást. A hup.hu-n meg 300-ra van állítva az egy oldalon megjelenítendő hozzászólások száma, talán nem véletlenül.

A Drupal nem phpBB ezt meg kell érteni, akinek olyan rendszer kell mint a phpBB az ne Drupal-t tegyen fel, hanem egy phpBB-t. Kár szenvedni hagyni heteket, fórumon pátyolgatni, amíg olyan rendszert csinál a Drupal-ból, mint a phpBB, mert neki nem Drupal kell, hanem phpBB. (vagy Joomla)

Szóval én nem azt írtam, hogy nem lehetne olyan, hanem azt, hogy nem az.

pp

0
0
nevergone képe

Egy hiba mindenképpen van: Ha több hozzászólás van, mint amit egy lapon megjelenítesz, akkor nem fog látszódni mi a friss. Ez azért van, mert a Drupal comment olvasottságát a node olvasottságához köti. Ezért ha több oldalra tördelődnek a hozzászólások, akkor nem fogod látni mi az ami új, mert amint megnézed az első oldalt az összes hozzászólás olvasott lesz, még azok is amik meg se jelentek.

Valami olyasmi rémlik, hogy valaki valahol azt mondta, hogy ez javítva van a Drupal 6 -ban. Persze az is lehet, hogy csak rosszul emlékszem.

0
0
pp képe

Én nem találtam a változások között, de lehet rossz helyen kerestem.

pp

0
0
nevergone képe

nevergone képe

Kipróbáltam, és úgy tűnik, hogy működik... de esetleg más is megerősíthetné, vagy cáfolhatná.

Ui.: Vagyis helyesbítek: nem tudom, hogy eddig így volt -e, de ha megjelenik egy új hozzászólás, és ezt a tartalomnál linkkel jelzi (pl. "2 új hozzászólás), akkor erre kattintva az új hozzászólásra visz, még ha az másik oldalon van is.
Viszont ha ilyenkor simán a tartalmat nézem meg, majd így megyek el az adott oldalra, akkor már nincs ott a hozzászólásnál az "új" jelző.

0
0
pp képe

Ez elvileg azt jelenti, hogy a "bug" maradt.

pp

0
0
ggot képe

"Szóval milyen egy jó fórum szerinted? Meg tudod fogalmazni?"

Két óhajom van a fórumokkal szemben :

1. Használhatóság - vagyis a könnyű gyors moderálhatóság, külön moderátorok beállítása adott témára, összetett statisztikák. Ezeket nekem egyik drupal fórum sem produkálta, lehet hogy meg lehet oldani megfelelő moddolással, de én kivéetelesen ezügyben mainstream fogyasztó vagyok, termékeket hasonlítok össze, és nem értem hha a joomlához elérhető a fireboard mely mindent tud, vajh drupalhoz miért a minimál van csak.
További használhatósági dolgok a képfeltöltés, BBML stb, nemis sorolom, nyilván mindre akad valami nyakatekert megoldás, nem is érdekel mert lusta proli vagyok és a tökéleteset akarom az arcomba kapni :)

2. megjelenés - erről kár is beszélni, nézzetek rá egy phpBB fórumra és mondjuk erre itt a drupal.hu-n

Leszögezném, nyilvánvaló, hogyha a fórum szöveges információcserére kell mint ittis akkor tökéletes a drupal rendszer, ha azonban arra kell h 16 éves kölykök egész nap azon lógjanak akkor bizony több mint idejétmúlt.

Hogy mondjak valami pozitívat is mielőtt megköveztek drupalellenes eretnekségem miatt, az új, készülőben lévő mmo játékunkat drupal motor alá írjuk az egyszerűbb programozhatóság miatt.

Összességében az a vélemény alakult ki bennem h a Drupal egy 'félkész' termék, ezért könnyebben variálható hozzáértőknek, míg a Joomla egy kész termék mely a nagy portálok igényeit ki tudja elégíteni úgy hogy nem kell az elindításhoz komoly szakmai tudású webprogramozó, ugyanakkor a joomla céljától komolyabban eltérő feladatra nem annyira alkalmas.

hát ennyi mára :)

--------------------------
www.worldoflagas.com
Renaissance of PBEM RPGs

0
0

---------------------
www.rpg.org
www.mmorpg-x.com

Paal képe

Persze csak ha van kedved, és energiád úgy belőni a Dupal fórum motorját. Lásd Goba korábbi linkjét:
http://www.mtv.co.uk/channel/mtvuk/hot_topics/its_nice_to_see

Teljesen hasonló egy sztenderd phpbb-s fórumhoz.

Egy korábbi hozzászólásomban már kifejtettem a véleményemet, ezzel kapcsolatban:
http://drupal.hu/node/2164#comment-7109

A kérdés az, hogy szánsz-e időt arra, hogy a "nyomorék Drupal" fórum részét megfelelően kialakítsd. Ez persze úgy nem megy, hogy letöltöm mindkettőt, felrakom, megnézem, és az eredmény tényleg az lesz, hogy a "véreres szemű 15 éves kölykök" lefikázzák. De egy rászánt idővel sokkal jobban megtérül a belefektetett munka, mint a phpbb esetében.

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

aKRON képe

Ést azt meg lehet oldani egy rendszeren belül, hogy egyik téma (fórum) legyen szálkövetős, egy másik pedig amolyan hömpőlygős beszélgetős?

0
0
aboros képe

sose értem mi a baj a szálakra bontott hozzászólásokkal, mindenki mindig sír, hogy milyen gáz az, közbe meg sokkal, de sokkal jobb. mindegy is, nem flamewart akartam indítani.

lényegében, ha az egyes hozzászólásoknál szereplő 'válasz' linket kiszeded a megjelenítésből, akkor kész is a 'hömpölygős' szisztéma.

0
0

-
clear: both;

RasTasi képe

hali!
A baj a szálakkal az, hogy nem tudják használni a júzerek....
bár tényleg logikusabb, de amikor a 20. hozzászólás van 1 szálban és már csak 50px széles egy hozzászólás akkor azért tényleg idegesítő.
jómagam, a fórumon amit üzemeltetek, nem használok szálakat, de a lap alján átállíthatja aki akarja... kétlem hogy sokan megteszik :)

http://rastasi.waldorf-godollo.hu

0
0
aboros képe

de szerintem ez nem 'működési' hanem ui dizány problémakör. nem kell annyira behúzni a szálakat, értelmes méretű tartalom-terület kell, ilyesmi. az meg hogy nem tudják használni, elmúlik majd, lehet úgy is gyorsítani, hogy csinálsz nekik minitutoriált, videocastot.. hamár vebkettő vagymiszösz.

G levelezős szisztémáját, hogy 'conversation' -ökbe rendezi magától a leveleket is mennyire utálta eleinte minden ismerősöm, emlékszem, pár hónap után meg imádták már... párszor elő kellett adni, hogy miért jó ez és hogyan lehet úgy használni, hogy ez az előny igazán megmutatkozzon, de végül megértette mindenki.
ha sose kezdenek el használni ilyet, sose tanulják meg. mellesleg egyre több fórummotor használ szálakra bontást, úgyhogy előbb utóbb megtanulják.

0
0

-
clear: both;

aKRON képe

Nekem semmi bajom a szálakkal. Van ahol nagyon is előnyös, de van ahol nincs rá szükség. Hogy jó-e, attól függ mit akasz.

A válasz link kiszedése azért nem jó megoldás ebben az esetben, mert a fórum egyes részein meg szükség lenne rá, de ez benne volt a kérdésben.

0
0
gdavid képe

ha valakinek nem felel meg a szalas technologia, allitsa be alapnak az egyszeru (teljes) nezetre.
ezutan pedig csak css atiras kell, hogy ugy nezzen ki, mintha nem szalas lenne a forum.

0
0
Juan képe

Sziasztok!
Új vagyok még a drupalnál. Ajánlásra a Joomla!-ról tértem át erre. Évek óta használom a phpbb-t, viszont ide nem tudom beágyazni. A drupal foruma elég gyenge, főleg, annak aki megszokta a phpbb-t, mert alapból ami benne van az inkább blog, felraktam az advanced forum modot, de még az is nagyon kevés, és csúnyácska... Jelenleg a phpBB3-t használnám a drupal 6.14-gyel. Nézegettem rengeteget a neten, de semmit sem találtam, ami jó lenne. Nézegettem ilyet, hogy phpbb2drupal, de azt írja a drupal ezen verziója nem támogatott (leírás szerint viszont mennie kellene)
A legjobb az lenne, ha olyan megoldás lenne, amivel a főoldalon kijelzi, ha van új üzenet, és kattintásra automatikasan bejelentkezzen. Nekem már ez is megfelelne. Tudtok javasolni vmit?
Előre is köszi!

Szerk: Vagy annyi is elég lenne, hogy ahogy bejelentkezek a honlapra, bejelentkezik a phpbb-be is, és ha talál új hozzászólást, akkor megjelenjen a honlapon egy ikon, vagy vmi hasonló. Ezekre milyen lehetőség van? Vki gondolt már erre, hogy legyen egy ilyesmi mod?

0
0
nevergone képe

Sokminden megoldható, de légyszives indíts egy új témát a kérdésednek.

0
0